Gött mos

Ytterligare en dag av denna hektiska vecka har förflutit. Idag var det min längsta skoldag sen någon gång på gymnasiet, det vill säga en sisodär 2½ år sen eller nått liknande. Bävade lite innan men det gick alldeles utmärkt.
Började kl 9 med något som heter Proffissionsspecifika egenskaper, som går ut på att lära känna varandra och sig själv och lära sig hur man bemöter klienter i socionomyrket osv. Idag så delades vi in i grupper om fyra personer och fick sedan gå iväg och förbereda en presentation av varandra. Vi körde på taktiken att alla fick komma på frågor som alla skulle svara på och sedan refererade någon annan det inför klassen. Det var riktigt kul, fick veta en massa roliga saker om folk och det bjöds på många goda skratt. Detta höll vi på med till ca 11:45, sen hade vi lunch i två timmar. Käkade mitt otroligt fina matlåda med kycklingwok och makaroner, sen satt vi och slöade och snackade skit i gruppen, lite vettigt han vi med också.

Sen så hade vi storföreläsning om grupprocesser och kommunikation i grupp. Jävligt intressant, samma föreläsare som tidigare och han är riktigt bra och engagerande. Har nog aldrig skrivit så mycket anteckningar från föreläsningar som nu. Kl 4 så var dagen i alla fall slut och jag begav mig hemåt. Somnade ganska snabbt efter jag lagt mig och sov 1½ timme. Skönt värre. Annars så har jag tvättat och gjort comeback på gymmet, får hoppas att gymmandet håller i sig denna gång, kändes bra som fan i alla fall.

Livet känns fan riktigt bra nu annars, börjar komma in ordentligt i klassen, känner redan folk bättre än vad jag lärde känna folk på sociologin. Det var ju lite därför jag flyttade hit och började plugga för att lära känna nya människor. Klassen är en trevlig blandning av olika personligheter i alla åldrar och stilar. Känns riktigt gött helt enkelt. I morgon är det skola igen kl 10-12:30, eventuellt längre om jag orkar gå på studievaneföreläsningen. Ev. dricka öl med fagerstagirlsen också. Men på lördag lär det bli fest iaf och på söndag är det Cleanstream på Debaser!

Hoooj

Fan också

Igår gick jag och la mig tidigt, redan vid 11 tiden och tror att jag somnade vid halv 1. Vilket borde betyda att jag skulle vakna pigg och kry vid 10 idag. En tid jag brukar vakna vid även fast jag somnat 4. Men icke då. Halv jävla 1 var klockan när jag vaknade. Jag har alltså sovit i 12 timmar, jag som skulle upp och laga mat, plugga och vara allmänt duktig idag. Nu vart det en snabb frukost och snart kasta sig iväg till jobbet. Får hoppas att jag får bra jobb idag så jag hinner plugga lite där.


Vilken dag

Är inne i en oerhört hektisk period just nu. Skola, jobb och hemstudier. Dessutom ska man ju hinna med alla andra vardagssysslor också. Men jag klagar inte, hellre det än att inte ha skit att göra. Idag har det varit skola från 10-16. Jävligt bra föreläsning om socialt arbete, intressant och berörande. Tog både den idealistiska sidan av socialt arbete och den mer byråkratiska som kan bli rätt bedrövande. Ett exempel var social arbetare i Spanien som på grund av immigrantlagarna inte kunde hjälpa flyktingbarn utan papper, utan bara kunde lindra deras tillvaro och förbereda dom för ett liv på gatan. Som sagt en mycket bra föreläsning även om den kändes ganska cynisk.

Efter föreläsningen var det lunch, slö och fattig som jag är så vart det medtagna skinkmackor och vatten, tattigt värre, men va fan gör man. Sen så drog vi till bibblan och lånade ihop lite böcker och annat material till vårat grupparbete. Vart oerhört positivt överraskad över socialhögskolans bibliotek. Det gick hur snabbt och enkelt som helst både att fixa lånekort och att hitta det man sökte. Sen så hade vi seminarium om akademiskt skrivande och lite handledning av våran lärare, som också är jävligt bra. Min längsta skoldag sen gymnasiet kändes i alla fall givande.

Sen vart det att fara hem, la mig framför Simpsons, vilket självklart ledde till att jag däckade av totalt. Vaknade efter en sisodär 45 minuter och tänkte att jag måste fan laga mat. Håller inte med pizza och mackor och annat skit. Dessutom behövde jag storhandla för att inte behöva svälta, pengarna ser inte direkt ut att räcka hela månaden. Så jag begav mig till Lidl och inhandlade allehanda billiga delikatesser. Sen drog jag hem och lagade till en fin wok. Fick dock inte tag på några nudlar så det fick bli makaroner till. Efter det så har jag varit duktig och pluggat lite, så sammantaget har det varit en oerhört produktiv dag från min sida, så nu har jag tagit mig en välförtjänt öl som avslutning på kvällen och nu ska jag spöa Larsson i MSN Fotboll.

Hell yeah!  

Sköna snubbar

Har varit en lång och slitsamdag... först föreläsning kl 10-12. Hela föreläsningen handlade om att göra en totalt förvirrad om vad man egentligen ska hålla på med som social arbetare. Inte en grej som inte skulle problematiseras. Intressant och vettigt, men man fick lite huvudvärk. Sen fortsatte vi lite smått med vårat grupparbete, delade ut lite uppgifter. Själv ska jag definera hur ungdomskriminalitet kan vara ett socialt problem, det ni! Nu när man börjat plugga på riktigt så går man ju i tankarna vad man ska jobba med också, vill inte bli nån förmyndare på socialen, utan mer jobba direkt typ på fältet eller som kurator eller nått. Papperslösas rättigheter eller nått annat som känns lite vettigt. Men det är ju som sagt 3.5 år kvar, så egentligen borde man väl vänta med att ha stora planer.

I alla fall så vart det till att stressa hem efter skolan, köpa lunch+middag på ica. 2 piroger och 2 minipizzor, första gången jag köpte färdigmat på månader, kände mig lite dålig, men vad gör man? Sen in med en pirog och en pizza i micron och kasta i sig för att sedan springa till bussen och bege sig av mot Haninge och kneget. Stämningen på jobbet är ganska upprörd nu pågrund av den helt chockartade konkursen vilket jag förstår fullkomligt, otroligt dåligt att inte informera om läget i tid. Även borgarna fick sig en välförtjänt känga när LO-tidningen refererades.

Själva arbetsdagen var otroligt seg, trött som fan och enformigt arbete. Men jag behöver pengarna. Under en snabb kafferast började jag snacka med en arbetskamrat från Iran. Det visade sig att han också läst sociologi, så vi började diskutera lite. Det visade sig även att han var medlem i SAC Syndikalisterna, vilket var väldigt oväntat och kul, så det vart en riktigt intressant diskussion. Fick mig att känna lite hopp om världen.

Det var jävligt skönt att sluta idag i vilket fall och nu borde jag egentligen sova, men är lite för mycket uppe i varv för det. Så det blir nog lite mer slösurfning och ett par Scrubsavsnitt, funkar alltid! Skola hela dagen i morgon med start kl 10.


Dunderhelg

Snart så är söndagen och med den helgen avklarad och det har varit en av dom trevligare helgerna på länge. I fredags så var det välkomstpub på Socialhögskolan. Tog sällskap dit med en annan som går i en av paralellklasserna och väl där så hade flera klasskompisar slutit upp. Det dracks billig öl och fördes trevliga diskussioner innan dom stängde puben vid 22-tiden. Då beslöt vi oss för att fortsätta ut i Stockholmsnatten. Färden bar av till Söder, där vi först tänkte oss Debaser, men då kön var den värsta jag sett där någonsin så gav vi snabbt upp den idén. Efter en snabb öl på nått random ställe på götgatan slutade vi på Pappagallo, ett alternativ som alltid funkar om man inte hittar något bättre. Dracks en del öl där också innan kvällen avslutades vid 1-tiden. Lite tidigt kan tyckas, men då slapp man vara så förbannat bakis på lördagen.

Kände dock av en viss bakfylla i lördags, men den försvann tämligen snabbt. Satt mest och slöade framför datorn hela dagen. Försökte övertala Micke och Melanie att ta sitt pick och pack och komma hit, men det bar sig inte bättre än att jag fick åka till Solna. Väl där överväldigades jag av den luxiösa middagen som stog framdukad. Tandori-Kyckling, ris och currysås. Smakade fantastiskt. Det hela sköljdes ner med kall och god öl. Senare satte vi oss och gick loss på ett antal klassiker på gitarrerna. Bästa jammet på länge, gitarrspelandet och stämmorna satt som ett smäck. Eftersom vi har tillbringat otaliga timmar på allehanda sunkhak på Söder och Fridhemsplan beslöt vi oss för att vidga våra vyer och mötte upp Mickes klasskompis Herman och begav oss senare till Landet, en krog vid Telefonplan. För kvällen inhyste dom klubben "audiofon" där det spelades indie, soul och annan fin musik. Tyvärr var jag den enda i sällskapet som kände för att dansa och som det flockdjur man är så vart det inget shakande. Men förutom denna missräkning så var det ett otroligt lyckat besök, flertalet öl och en White Russian inmundigades och många intressanta diskussioner fördes. För andra kvällen i rad så slutade kvällen redan kl 1, då stället stängde. Så det vara bara att bege sig hem till Lappis. Hittade trevligt folk på tunnelbanan som också skulle till Lappis, så hemfärden blev roligare än förväntat.



Idag vaknade jag pigg som en lärka vid halv 11 tiden och studsade ur sängen. Städade rummet då jag lite senare fick besök av Farsan och hans fruntimmer. Mycket trevligt, speciellt då det var deras första besök där. Kul att visa hur man bor och lever nuförtiden. Vid halv 4 så var det dags för nästa finbesök då den nästan alltid lika trevliga Herr Larsson svängde förbi från Uppsala. Vi anslöt senare med Gaber där det bjöds på köttfärssås och spagetti, innan vi for iväg för en fika på Söder. Efter att vi upptäckt att det var fullt överallt så hittade vi tillslut ett ställe där gott kaffe serverades. Satt och fikade och snackade gamla lumparminnen, alltid lika trevligt. Satt väl där i en och en halvtimme innans det var dags att bege sig hem. Har en del pluggande att ta tag i, vilket jag lyckats sådär med, lite har jag läst i alla fall. Har under dagen även fått agera direktlänk åt mina två största fans i det karga och mörka Norrland där dagens gisslandrama utspelades.



Som ni förstår har det vart en otroligt bra helg och trots att söndagar oftast suger så känns det bra idag. I morgon är det skola och jobb som gäller, så det är full fart. Ska börja med grupparbete, vilket gör att jag kanske borde förbereda mig lite mer inför morgondagen, så nu ska jag ta ur tummen ur röven och plugga.

Cheers mates!

Lycka!

Idag var jag och köpte MIDI-kabel så jag kunde koppla in min gamla keyboard till datorn och använda mig av alla synthljud jag har på datorn och det var fan det bästa jag har gjort. Möjligheterna tycks oändliga. Är nästan sugen att skita i allt socialt umgänge hela helgen och leka med musiken isället. Men så blir det inte, utan ikväll är det välkomstpub på skolan, ska bli skoj! Sitter förnärvarande och smuttar på en Kilkenny, alldeles nyss vart det en Guiness. Finöl kanske ni tycker, men är det löningshelg så är det!

Skål!

Ännu en dag på jobbet (alternativa sätt att roa sig på)

Gårdagen innehöll både skola mellan 13-15 och sen bar det av till Haninge och jobbet. Det första jag fick reda på var att företaget gått i konkurs. Hoppas för arbetarnas skull att någon annan tar över företaget så dom inte bli av med jobbet.

Annars så var gårdagens arbetsuppgift tämligen monotont, detta satt jag och gjorde hela kvällen i 6 timmar:



Men har man tråkigt gäller det att kunna roa sig själv, så jag använde min kreativitet och började bygga pyramider av metallgängor, vilket var ett oerhört effektivt tidsfördriv. Var även tvungen att dokumentera mina estetistiska mästerverk:

image128

image129

Tyvär så finns inga kort på mina snyggaste mästerverk då batteriet i mobilen tog slut.

På vägen hem från jobbet så var det helt sjukt på t-centralen. Först träffade jag på Tony och Albert från Fagersta, inte sett nån av dom på 2 år tror jag, men det var skoj. Sen döm om min förvåning om jag inte träffar en klasskompis på perrongen, som jag till och med ska skriva grupparbete med. Ibland är världen liten.

Idag så är det skola som gäller 13-15 igen, hade egentligen datasalsgenomgång kl 10 men det orkade jag inte med. Ikväll så är det även välkomstpub på skolan, ska bli jävla trevligt. Hoppas att det finns folk som är sugna på att dra vidare ut efter åt då puben slutar kl 22!

Skitdag!

Idag är det fan en rätt kass dag. Det är kallt, grått och jag känner mig allmänt seg. Dessutom är all nyttighet och självdiciplin som bortblåst. Har vart så jävla snussugen men köpt cigg istället, vilket egentligen känns jävligt onödigt, men va fan. Nu vet jag att det inte är så drygt att lägga av.

Annars så var gårdagen trevlig. Jag, Micke och Melenie bestämde oss för att dra till Gröne Jägaren för första gången på flera månader. Så vi drog dit och drack öl och sjöng kareoke. Låtarna för kvällen blev "A new england", "always on my mind" och "Molly Malone". Sen vart det hemfärd, en lång sådan eftersom tunnelbanan går lite sporadiskt på vardagsnätterna. Träffade även på en dalmas med en riktigt grym mustasch.

image125
Micke var på humör

image126
Så även Melanie, fast hon är lite blyg inför kameran

image127
Dalmasen med mustaschen ställde gärna upp bild

Dag två!

Idag var det dags för första heldagen på Socionomprogrammet, var nog nästan ännu mer nervös idag. Började dagen med att köra lite namnlek i klassrummet, så nu kan jag nog i alla fall namnet på 10-15 personer i klassen. Klassen verkar vara riktigt trevlig, men det kan nog finnas vissa undantag, men det är sånt man får räkna med. Har i alla fall hunnit snacka med en hel del utav klasskompisarna. Bland annat en tjej från Avesta och vi kom fram till att vi har gemensamma bekanta som vi festat på Debaser tillsammans med och dessutom läst en delkurs tillsammans på sociologin. Kul att gå med någon som kommer från samma trakter också.

Sedan skulle vi ha haft en föreläsning med en journalist från SVT om solidaritet, men då vaktmästarn var sjuk så fick dom inte ordning på tekniken, så det vart lite sådär med den föreläsningen, vilket var jävligt tråkigt, den verkade intressant annars. Sen åt vi gemensam lunch som skolan bjöd på innan vi hade en avslutande lektion där vi gick igenom lite om första delmomentet. Börjar kännas riktigt bra, känns som om jag har valt rätt. Men samtidigt så får jag nästan panik när jag tänker på att man ska läsa program i 3.5 år, känns så oerhört seriöst. Men det lägger sig så fort man kommit igång ordentligt, jävligt bra känns det att ha börjat i alla fall.

Har börjat fått en hel del besökare på bloggen också, ligger mellan 15-20 pers varje dag, trevligt värre. Men vore kul om folk kunde kommentera lite mer och sluta vara så anonyma. Fast kommentarer som "ha en bra dag" och andra ytliga yttringar klarar jag mig utan.

Peace  

Första dagen på socionomprogrammet

Nu är den genomförd. Gick upp vid halv elva och donade lite fram tills det var dags att ta bussen ner till Sveaplan. Träffade en annan som också skulle börja på socionomprogrammet, men med inrikiktning socialpedagogik. Var skönt att slippa vara helt själv i början i alla fall. Efter välkommnande i skolans aula så gick vi till våra respektiva klassrum. Där fick vi en massa information om allt mellan himmel och jord. Om programmet i allmänhet, arbetsmarknaden, kårverksamhet osv osv. Var mycket information på en dag. Vi slutade i alla fall vid 3 tiden och tog så bussen hem. Intrycket är i alla fall att det kommer att bli hur bra som helst, men det känns fortfarande lite skrämmande vuxet. Men klassen verkar bra, en del blandat folk. Allt ifrån folk som tagit studenten i höstas till 40+.
Har annars varit jävligt trött idag, så gick ut och gick en sväng, men vart inte så mycket piggare för det. Men ska försöka hålla mig uppe så jag kan sova ikväll, tidigt upp i morgon. Börjar redan kl 9 och går till 15. Skulle egentligen jobba på eftermiddan också, men det skippar jag fan. Nån måtta får det vara.

Peace

Oooooh

Nu börjar jag bli tämligen nervös måste jag säga, snart dags att bege sig!

image124
Socialhögskolan, here i come

Blandade känslor

Sitter här och filosoferar lite för mig själv inför morgondagens skolstart. I morgon börjar alltså allvaret och det är med vissa blandade känslor. Framförallt så känns jävligt kul, det känns som en utbildning som passar mig. Beteendevetenskap är ju något jag velat utbilda mig inom, samtidigt är jag nervös att börja på ett nytt ställe och träffa massa nytt folk. Dessutom har en viss portion av vuxenångest gjort sig påmind. Det känns så sjukt vuxet att börja en utbildning, om allt flyter på kommer jag vara utexaminerad socionom om 3.5 år, dvs 2011 och jag kommer då att vara 25 år. 25 år och med en yrkesexamen, det känns så vuxet, va fan min farsa är socionom och föräldrar är ju själva urtypen av en vuxen person. Det känns så främmande och avlägset på nått sätt, men samtidigt känns det jävligt inspirerande och jag att stortrivas nu när jag får en riktig klass och grejer och snart är det vår här i Stockholm och sen sommar. Fan va tankarna flyger iväg alltså.

Förut så gick jag i tankarna att bli gymnasielärare, hade ju egentligen valt historia först, men bytte ju som sagt senare till sociologi. Sen blev jag mer och mer sugen på Socionomprogrammet och efter en hel del övervägande så valde jag. Men annars har jag inte tänkt så mycket på det, mest koncentrerat mig på sociologin och livet i övrigt, dessutom har jag jobbat dom senaste veckorna vilket har fått mig att tänka på det istället. Men nu jävlar är det dags, samling 12.15 utanför socialhögskolans Aula! Yeah!

Slutet och början

Igår var det slut på episod nummer ett i mitt Stockholmsäventyr, nämligen Sociologi I. Tentan avklarades på förmiddagen. Sedan tog jag mig till Mörby och inhandlade dryck inför kvällen. Kom hem och tog mig en välförtjänt folköl! Sen försökte jag i omgångar sova lite under dagen, vilket gick sådär. Var rätt trött vid sjutiden men piggnade snabbt till. Vid halv 8 började folk droppa in och snart var hela rummet fullt med tentafirande studenter. Stämningen var trevlig och alkoholen flödade. Sen vart det dock ganska splittrat, några åkte hem, några åkte till Hornstull och jag och några till åkte till Medis och käkade gyros, innan vi drog lite efterfest hemma hos mig igen. Till sist fick jag lyssna till världens kanske mest osammanhängande samtal, oväntat men kul. En härlig kväll, men den borde ha inträffat tidigare under kursen så man lärt känna folk och fått lite sammahållning. Men bättre sent än aldrig.





I morgon så börjar på socionomprogrammet, börjar känna mig lite nervös, även en viss portion av vuxenångest, socionom liksom, hör ni inte själva hur vuxet det låter. I vilket fall ska det bli jävligt kul att träffa massa nytt folk i morgon! Rapport kommer!
Snart anländer också Micke och Melanie för lite matlagning, var länge sen vi sågs så det ska bli jävligt trevligt!

Nya tider

Så där, nu är sista tentan skriven och min första termin i den akademiska världen avklarad. Nu är jag ledig hela EN dag innan det drar igång igen. Tentan kändes i vilket fall som att det gick rätt bra, speciellt med tanke på att jag jobbat dom senaste två veckor och därför inte hunnit plugga allt för mycket. Men efter kvällens avslutningsfest så är det dags att lägga sociologin till handlingarna och inrikta sig på socionomprogrammet, ska bli jävla kul. Ser fram emot att få en riktig klass och träffa nytt folk och förhoppningsvis lära sig något vettigt på kuppen.

Men nu ska jag inrikta mig på att överleva årets första fylla, så skål bröder och systrar!

image117
Vissa firar med skumpa, men jag firar med Guiness! Cheersl!

Sista sociologitentan

Snart ska jag skriva min sista tenta för terminen och den sista i sociologi. Makt och social skiktning står på menyn. Känns ganska bra, fast jag har jobbat senaste två veckorna har jag hunnit plugga en hel del och i alla fall läst igenom alla böcker.

Efter tentan så ska i alla fall nykterheten brytas så det heter duga för ikväll är det tentafest i min studentlya, återkommer med rapporter från den. Kan bli en galen tillställning!

Fredagkväll

Är trött som fan efter jobbet så jag orkar inte skriva något kreativt, istället bjuder jag på en bild av fredagsmiddagen. Köttbullar, makaroner och nån dressing som jag stal ur kylskåpet. Det hela sköljdes ner med en Norrlands Guld 3.5, rena lyxen!  :)
image116

Blivande socionom

Kom idag att börja tänka, fan jag börjar socionomprogrammet på måndag. Känns lite sjukt faktiskt att jag ska UTBILDA mig på riktigt, 3.5 år, sen kanske man har en färdig yrkesexamen. Känns jävligt vuxet på både gott och ont. Ser med stor förväntan fram emot att börja i vilket fall, men känns som sagt lite sjukt och tämligen surrealistiskt.
Eftersom jag jobbar har jag inte haft så mycket tid att tänka på det hela och på lördag är det först tenta sen tentafest så det får väl bli att förbereda sig mentalt på söndag. Får hoppas att bakfyllan håller sig frånvarande, vilket jag dock har svårt att tro att den gör.

Annars så är jag övertygad om att jag hade den sämsta tänkbara arbetsuppgiften dom första fyra timmarna på jobbet idag. Detta är vad jag gjorde fyra jävla timmar i sträck:



Annars så är jobbet riktigt sjysst, oftast rätt slappt och jävligt trevliga arbetskamrater.

Arbeit macht frei

Ytterligare en dag har förflutit på jobbet, var som vanligt, lite segt fram tills maten sen flöt det på snabbt som fan.
Efter en snabb huvudräkning så tror jag att jag har tjänat 5600 rent ungefär sen jag började jobba, känns bra som fan att få lite pengar så man kan leva ordentligt. Fick reda på idag att företaget jag jobbar på tillverkar lock till snusdosor och jag snikade åt mig ett helt gäng, bland annat denna. (Nej, jag har inte börjat snusa igen, det är Onico, växtfiberbaserade portionsprillor)

image115

Om någon vill ha ett lock med Hammarby IF, eller Växjö Lakers så är det bara att säga till!
Nu ska jag boka Billy Bragg biljetter till mig och Peter!!! Och så tackar vi Krille för att han lånar ut pengar till en fattig student!

Arga grannar - 4 dagar utan snus

Fick följande mail ifrån min granne som bor väggivägg igår:

Hey!!! I'm sorry but I have an examination on friday and I have to work a lot.. So can you low your music during this week please it's very high!!!! Thanks you very much. See uu

Funderar på att att använda argumentet om att musik är bra när man pluggar, men det är tveksamt om det biter. I vilket fall som helst är det lite drygt att inte kunna dra på lite volym på musiken.

Annars så känns varje dag som jag vaknar upp utan att behöva ta mig en snus som en befrielse, nu känns det som att det har gått vägen!

Ytterligare ett tack!

Dagens tack går till Peter aka. Texas som tipsade om att ingen mindre än Billy Bragg spelar på södra teatern den 12 april, fy fan va stort! En av dom artister som jag verkligen vill se. Kan nog inte komma på nån levande artist som jag inte redan sett som jag hellre vill se.

Detta blev grädden på det fina moset som annars har varit min dag. Har varit en bra dag på jobbet, har hunnit med en hel del pluggande och fortsatt min nikotinfrihet. Känns förjävla bra. Ångrar inte för en sekund att jag la av fast det har varit stunder då suget varit förjävligt. I morgon är jag ledig från skolan, blir och sova och sen upp och försöka plugga lite innan jobbet.

Dagens låtar blir självfallet Billy Bragg:

Billy Bragg - There is power in a union
Billy Bragg and Wilco - Way over yonder in the minor key
Billy Bragg - The Internationale
Billy Bragg - A new england
Billy Bragg - The milkman of human kindness

Återigen, fy fan va stort!!!

image114

Vackert väder - 3 dagar utan nikotin

Det är lite sjukt faktiskt, strålande solsken, 7 grader varmt och ingen snö så långt ögat når, den 14 januari. Det kan ju inte vara naturligt, men jag klagar inte, utan njuter av solen och det milda vädret!

Annars så är jag just förtillfället otroligt snussugen, men det går förhoppningsvis över, suget går helt klart i vågor. Precis hemkommen från föreläsning och snart iväg till kneget! Har även fått i mig en portion av den delikata woken.

Mästerkocken slår till igen

Har varit en ytterst trevlig söndag. Förmiddagen ägnades åt att städa upp i mitt rum, något som behövdes. Vågar knappt gå in på toaletten nu då jag blir allt för bländad av all skinande porslin. Vid halv 5 så åkte jag ner till centralen och mötte upp Staffan och Janne och vi tog oss en promenad från centralen, via slottet och gamla stan, längs götgatan till Bondegatan, där vi sökte upp ett trevligt fik och satte oss och softade lite. Första gången jag är och fikar på riktigt i Stockholm, kändes riktigt bra att sitta där och dricka kaffe och käka macka i trevligt sällskap. Sedan begav vi oss av mot filmstaden söder, vi hade tänkt att kolla in Arn-filmen, men den hade redan startat, vilket även var fallet vid Hötorget. Så vi beslöt oss för att bryta upp för kvällen.

Åkte så vidare hem till mig och bestämde mig för att pröva mina kocktalanger. Eftersom jag aldrig gjort wok förut så bestämde jag mig för det. Sagt och gjort, kycklingen skars och stektes, grönsakerna och nudlarna åkte i, sen i med vitlök, matlagningsgrädde och soja som jag lyckades lokalisera bland massa gammalt mjöl och dylikt. Blev en otroligt välsmakande anträttning, utan tvekan dagens bästa wok!

image112
Den oerhört vackra och smakfulla woken

image113
Redo att förtäras

I morgon är det skola som gäller och sen kneg. Men snart så är det helg igen, då är det tenta och sen framförallt tentafest. Kommer vara otroligt laddad då efter 3 veckors nykterhet.


Ett stort tack...

Måste bara slänga in ett stort tack till den hedervärde Micke som har stor förtjänst i att jag slutat snusa med sitt totala stöd och osvikliga optimism när det gäller detta företag. Tack som fan!

image12

Söndag - dag två utan nikotin

Känns som den värsta perioden är över nu, mådde rätt kasst under kvällen och natten, hade svårt som fan att sova och vaknade flertalet gånger under natten, men nu börjar det värsta sugen faktiskt ge med sig, så nu känns det verkligen som att det kommer gå hem. Så jävla gött, efter att ha snusat i 7-8 år och regelbundet i 6 så har jag äntligen fått tummen ur och slutat. Ska jag vara ärlig så känns det inte i närheten av lika jobbigt som jag trodde, nog för att det känns som att det är något som fattas, men det går över. Annars så var kvällen lugn, Staffan och Janne bjöd på fest i Nacka, men jag var principfast och skippade det så det vart slappa hemma hela kvällen, kolla på lite fotboll och sitta här och nörda.

Idag måste jag göra en massa nytta, tvätta kl 13, laga mat, städa och plugga. Måste fan läsa ut en bok på 200 sidor idag, som tur var är den på svenska, lättläst och intressant så det ska nog inte bli några problem. Förövrigt så skiner solen över huvudstaden idag för ovanlighetens skull, gött värre!

Dagens låt: Alicia Keys - No one

Snus snus snus - 24 timmar utan nikotin

Just nu är jag galet snus sugen, men jag har nyligen kastat bort dom sista prillorna, dom åkte genom fönstret, så det finns ingen återvändo. 24 timmar, dvs ett helt dygn. Under dagen har jag mest suttit, men även hunnit med storkok, blev falukorvswok, med paprika och chili creme fraishe, blev otroligt gott. Sen var jag och grannen ut och förirrade oss på norra djurgården, men lyckades efter en och en halvtimmes promenad hitta tillbaka, med viss hjälp av en äldre dam på häst.

Dagens I-landsproblem 1: Jag får fan inte min jävla vattenpipa att funka ordentligt, hjälp någon?
Dagens I-landsproblem 2: Alla mina låtar har försvunnit från ipoden, så nu måste jag lägga in alla på nytt

Jon = Hälsoguru - Dag ett utan nikotin

Nu ska jag väl inte överdriva, men jag har blivit bra nyttig sen nyår. Börjat käka nyttigt, inte druckit nå alkohol och idag bestämde jag mig för att sluta snusa också! Kör med Onico nikotinfritt och går än så länge bra, även om jag känner att en snus inte skulle sitta helt fel.

Veckan har som sagt mest innehållit jobb, lite plugg också. Så var jag och registrerade mig och fick schema för socionomprogrammet, känns jävligt spännande och motiverande måste jag säga. Helgen annars blir lugn, det var lite fest i korridoren igår så jag tog lite vin, vilket smakade otroligt gott efter en hård vecka. Ikväll blir det ev. lite träning och sen en film.

Peace out

Snart så!

Snart, den 21 januari så börjar jag på socionomprogrammet. Fick hem brev igår om antagningen och ska ner idag för att registrera mig. Känns riktigt bra måste jag säga!  

Ny musik

Läste i dagens Metro om vilka skivor som kommer släppas under året och det verkar bli en hel del att se fram emot.
Buzzcocks, Blur, Caesars, Eminem, Franz Ferdinand, Gnarls Barkley, Hot Chip, Håkan Hellström, The Killers, Michael Jackson, Morrissey, No Doubt, Pete Doherty, Pascal, Queen?

För övrigt så är det mest kneg som gäller, har varit en rätt soft dag på jobbet, till och med hunnit plugga lite under skiftet. Två dagar kvar, sen är det helg. Ska bli skönt.


Kungen!

Idag är det 73 år sen the king föddes, vilket jag tycker är värt att uppmärksamma. Mycket bra musik har han försett oss med! Blir nog att lyssna på honom på jobbet som en hyllning!

Viva Las Vegas

image111

Första dan på jobbet

Kom precis hem från första dagen på jobbet på Sylvia Plastic Center, SPC. Kändes gött att återinträda i rollen som en sann proletär som sliter sig igenom dagen, totalt likgiltig inför varan som producerar. Min arbetsuppgift för dagen gick ut på att plocka plastdetaljer till tvättmaskiner och torktumlare från ett löpande band och förpacka i pallar, fruktansvärt monotont och intetsägande, men sådan är kapitalismen som Fred Åkerström skulle säga. Ett tag var det ganska körigt då det var tämligen varmt i fabriken och jag hade tre band att packa ifrån samtidigt, vart en del springande fram och tillbaka. Använde mig då av taktiken att låta banden fyllas och sedan tokpacka ihop, för att sedan kunna sätta mig ner ett tag och läsa tidningen och sen om igen. Funkade alldeles utmärkt tills jag lyckades packa med tidningarna i pallen. Så efter 8 timmars slit så var arbetsdagen äntligen över, kändes som en hel evighet. Fick skjuts med en annan extrajobbare till centralen, vilket förkortade min hemfärd avsevärt.

Sammantaget så måste jag säga att första dagen gått alldeles utmärkt, bättre än vad jag trodde. Trots att det var jävligt långtråkigt och meningslöst så finns det en viss tillfredställelse i att slita lite. Finns inte mycket som går upp emot att komma hem trött men nöjd efter ett eftermiddagsskift. Nedan följer lite bilder från dagen:

image107
Handen - stadsdel i Haninge där jag gick av pendeln

image108
Maskin/band nr 1

image109
Maskin/band nr 2

image110
Nästa gång ni köper en tvättmaskin så kanske det är jag som har packat handtaget, tänk på det!

I morgon så är det skola kl 10-12 som gäller, sen hem och laga käk, därefter bege sig tillbaka till kneget!
Förövrigt så poppas det för nuvarande till Hot Chip - Ready for the floor, dansantare electropop får man leta efter.

A working class hero is something to be
/John Lennon

Jobba jobba jooobba!

Matlådan är fixat, arbetskläderna på. Dags att knega lite!

Photoshop

Har skaffat photoshop nu, fan va kul det är att sitta och leka. Fixar asgrymma bilder i en handvändning.


Vart tog den lilla konditionen vägen?

Har precis kommit tillbaka från min första vända på gymmet på dryga månaden. Det kändes bra att vara tillbaka men fy fan vad jag har tappat. Speciellt kondisen, var helt slut efter att ha kört ungefär hälften av vad jag körde när jag var igång som mest. Kan bero på en långtids krasslighet under hösten/vintern vilket lätt till alldeles för lite träning. Men nu hoppas jag att jag håller mig någorlunda kry så att jag kommer igång ordentligt.

Working class hero

I morgon så återtar jag min roll som Working class hero, förvisso endast temporärt i två veckor, men ändå. Ska jobba heltid, eftermiddag på Swedish Plastic Center ute i Haninge. Är en jävla bit att åka, så det kommer bli rätt jobbigt att både gå i skolan och jobba 8 timmar på eftermiddagen/kvällen, men det kommer kännas fint när lönen kommer så det får gå.

Igår så var det återigen dags för mig och Micke att använda oss utav våra oanade kocktalanger. Eftersom kött och pommes har varit något av standard senaste tiden, så tänkte vi att omväxling förnöjer och beslöt oss för att tillaga spagetti och köttfärssås. Gick till Solna Centrum och inhandlade nödvändiga atteraljer såsom köttfärs, paprika, passerade tomater osv. Men dock ingen lök, trots otaliga försök att få Micke att inse vilken smakhöjare det är. I alla fall så drog vi sen hem till Micke och tillagade det hela. Blev riktigt lyckat och det hela sköljdes ner med en 2.8:a, vilket jag kände mig ack så förtjänt av.



Som ni ser har även håret åkt av, morsan, Lone och hennes unge var förbi en sväng igår och då passade jag på att använda mig av morsan som frisör. Otroligt skönt att bli av med håret, då det börjat bli tämligen ohanterligt.
Men nu är helgen snart slut, en helg som varit helt och hållet nykter, en 2.8:a är det enda som slunkit ner, känns otroligt skönt att vila kroppen och vakna upp ickebakfull både lördag och söndag. Idag så är det plugg som gäller, lika bra att läsa så mycket som möjligt då det kan bli svårt att hinna göra det i veckan.

peace out

2007 summeras - del ett

Så har det då blivit dags för den stora summeringen av det gångna året. Tror aldrig jag skrev någon om 2006, mycket beroende på att jag vid den tiden var tämligen missnöjd med min livssituation. Hade väl jobbat dryga halvåret och kändes allmänt som ett rätt bortkastat år. År 2007 däremot känns som allt annat än bortkastat. Det har varit ett kontrasternas år som bjudit på såväl stora händelser och framgångar som något mindre angenäma situationer. Här kommer i alla fall en uttömmande sammanfattning och reflektion över året som har gått.

Året började med att fira in tolvslaget hemma hos mig, efter att vi befunnit oss hos My-Annika och avverkat en otroligt trevlig middag och druckit öl i mängder. Men vid tolvslaget hade jag och några av mina trognaste vänner tagit en taxi hem till mig för att fortsätta festa natten lång. En mycket fin start på det nya året där stora mängder öl dracks och många diskussioner ägde rum.

Resten av vintern så har jag inga klara minnen av att det inträffade något speciellt, men det var en bra period minns jag. Jobbade tvåskift vilket jag trivdes alldeles ypperligt med, klockrent skiftlag bestående av mig, Staffan, Leffe, Maria och Ulla-Bella. Många långa kortspelsomgångar i fika rummet och många urspårade diskussioner frammåt slutet på kvällsskiften. På fritiden så tillbringades stor del av tiden i Krille och Nordlings lya. Ett antal vardagar och helger tillbringades i detta ungkarlsparadis. Ett tag var det tal om att även jag skulle hyra in mig i ett rum, men efter hot om vräkning övergavs dom planerna då Krille och Nordling istället sa upp lägenheten. Istället så bestämde sig syrran för att flytta ihop med sin kille, vilket resulterade i att jag helt plötsligt fick ta över lägenheten. Hade vissa kval inför att flytta från bekvämligheten hos farsan, men fördelarna vägde över och med facit i hand så var det ett mycket lyckat beslut. Under tidiga våren så var vi även upp och kollade på två matcher i kvalserien, fast det slutade med ytterligare en säsong i andra divisionen för vårat älskade Leksand.

Flyttade in i lägenheten runt den 10 mars har jag för mig och redan första helgen sattes ribban med två ordentliga inflyttningsfester som följdes upp av födelesedags fest helgen efter. Även ett antal lyckade efterfester ägde rum under denna period. Hade nog även mitt livs framgångsrikaste period på Fagerstas köttmarknad den nämda tiden. I slutet av mars tror jag att vi gick av vårat sista eftermiddagsskift för att återigen gå på dagtid. Det var början på en tämligen intressant period på jobbet, då jag hade allt annat än arbete i tankarna. Vissa känner till historien, dom som inte gör det har nog inget större intresse i det heller. Men det var roligt så länge det varade, även fast det slutade i total katastrof, vilket jag återkommer till. Sammtidigt så fortsatte det hårda festandet under helgerna. Levde ett otroligt slitsamt liv ett tag med arbete hela veckorna och sen hem och däcka av ett par timmar på fredagen innan tvådagarshelgen drog igång. Sen sliten som fan på söndagen innan det var dags för samma rutin igen. Hårdast av alla helger var påskhelgen då vi festade fyra dagar i rad. Till sist så drog jag på mig nån lindrigare magkatarr, vilket var nog så jobbigt. Var hemma en vecka från jobbet och kände mig tvingad till en vit helg, synd bara att den inföll under valborg. Men stärkt av en veckas vila så var jag i form lagom till helgen efter. Men efter detta drogs det ner på festandet en hel del. Nöjde mig oftast med endagars efter detta.

Lite blandade bilder från festerna i min lägenhet



Några tillfällen som är värt att nämna under denna period är påskhelgen, grillpremiären hos Anna, simbadspremiären, en helt fantastisk slappdag hos Krille och Nordling då vi åt och drack för en hel armé för att bara nämna några. Jobbhistorien tog under april en ganska sjuk vändning, för att återigen under våryran vända på nytt. En rätt sjuk kväll som gjorde stämningen något prekär på jobbet måndagen efter, men snart var det tillbaka i gamla vanliga banor.

Andra festligheter under våren



Maj var en bra månad, en del fest rätt, lungt på jobbet efter en hel del tjafs med chefen under våren med beordan övertid, förflyttningar och annat smått och gott som chefer sysslar med. Sen den 1 juni så var det dags för alla som jobbade på 200-banan på jobbet ute hos Annika i skogen. Detta kom att bli den absolut sjukaste och roligaste kvällen/natten jag varit med om. Eller vad sägs som ingedienser som god mat, tipspromenad, fylla, otrohet, arga ex-pojkvänner, fyllekörning, poliser, arga pojkvänner osv osv.  Kvällen var i alla fall en upplevelse och en erfarenhet utan dess like, men följderna blev mindre roliga. Var konstant ångest på jobbet under juni månad. Men utöver jobbet så var juni en rätt bra månad med Hultsfred, midsommar och Peace and Love. När det gäller sommaren så finns den redan summerad Här.

Efter sommaren så blev det som bekant flytt till Stockholm och Lappkärrsberget för att börja plugga, men mer om det i nästa inlägg.

Nyktert värre

Eftersom 2007 kommer att gå till historien som ett tämligen alkoholstinnt år med oräkneliga fester både i Fagersta och Stockholm och med tanke på hur bakis jag var efter både juldagen och nyår så har jag bestämt mig för att vila upp kroppen lite inför vårterminen. Så nu blir det alltså nyktert fram till tentan den 19:e januari. Problemet med att vara nykter är inte avsaknaden av öl, nog för att det är förbannat gott, utan bristen på annan sysselsättning. Men det fixade jag och Micke på bästa vis under gårdagen.

Gårdagen började i vilket fall tidigt, mobilenalarmet ringde redan 8:30 eftersom jag skulle iväg på anställningsintervju på Academic work för nått lagerjobb under vecka 2 och 3. Efter att ha irrat runt ett tag runt tekniska högskolan så hittade jag på kontoret. Intervjun gick alldeles utmärkt och från och med måndag så är jag working class hero i två veckor. Känns bra, mest med tanke på att jag är i stort behov av lite extra pengar. Sjysst betalt också, räknade på att jag får drygt 7500 efter skatt för 2 veckors arbete.

Sen tog jag mig hem igen och käkade lite frukost innan jag kände att det inte fanns så mycket att göra, så jag gick och la mig igen och sov en timme. Sen beslutade jag mig för att det nog vore en idé att köpa SL-kort nu när jag ska åka buss till skolan varje dag och ta mig ända till Haninge för att jobba, så dom sista sparpengarna åkte över till Visakortet. Bestämde med Micke att vi skulle mötas upp vid SL-center vid Fridhemsplan där jag inhandlade ett terminskort till ockerpriset 2300, fruktansvärt mycket pengar, men nu slipper jag bekymra mig om det i fortsättningen. Sen drog vi vidare till Lidl för att storhandla. Handlade diverse nyttigheter med tanke på den förestående nyttighetsperioden. Även pommes, lammkött och bea inhandlades inför kvällens måltid. Sen drog vi hem till mig på lappis och lagade i ordning anrättningen och avnjöt måltiden till På Spåret som för kvällen gästades av Filip och Fredrik. Sen vart det ett par avsnitt av High Chaparall innan Micke gav sig av till Solna.

image91
Jag visar återigen prov på mina enorma matlagningskunskaper

Fagersta - Hä få'lu livstid

Dags för en liten summering av julledigheten som har tillbringats i Fagersta. Julafton och juldagen är redan nämd, men här bjuds det på lite bilder.

image79
Kärleksparet inbegripna i en diskussion
image80
Anna och Anders, två glada Secoiter
image81
Kvällens värd, Patrik, lika charmant som alltid
image82
Jag befinner mig i gott sällskap av Emma, Malin och Hanna

Efter julfirandet så var jag rätt sliten vilket föranlädde nästan total nykterhet under helgen. Tog det rätt lungt dessa dagar, hängde med polarna på floravägen som brukligt. På söndagen så var vi dock på middag hos Farsan och hans nyblivna fästmö, ytterst gemytlig kväll. Har tyvär inga bilder därifrån.

Sedan så var det dags för nyårsafton, lyckades övertala farsan att låna ut huset till oss ungdomar. Planerade ihop kvällen och åkte och inhandlade käk och annat smått och gott inför kvällen. Sen åkte jag, Nordling och Sara ut till mig och inväntade resten, dvs. Emma, Malin, Jonte och Krille, som kom strax efteråt. När alla var samlade drog vi igång med matlagningen, tjejerna skötte det mesta med en hel del hjälp från min sida. Fick rycka in ett antal gånger för att rädda situationen. Maten blev i vilket fall riktigt lyckad, till förrätt blev det toast skagen och till varmrätt fläskfilé med potatisklyftor och beasås. Efter maten kom supandet igång på allvar. Hanna anslöt efter maten och stämningen steg ju mer alkohol vi fick i oss. Efter att ha dragit igång ett ölspel så blev i alla fall jag riktigt packad, men enligt uppgift så var jag inte ensam om det. Vid elva tiden så körde Emma och Hanna som dagen till ära var nyktra in till Nordling i Fagersta där vi skålade i skumpa och firade in tolvslaget. Sköts en hel del raketer över vår vackra stad. Sedan började vi dricka Mintuu, vilket föranledde att jag vart lite trött. Satt och dåsade till i soffan innan jag drog hem vid halv två och ringde lite pinsamma samtal. Sedan drog jag över till Anna och efterfestade lite. Gick och la mig vid 4 tiden och vaknade självfallet helt utslagen dagen efter.

image83
Förrätten serverad
image84
Sara och Emma är så husliga så
image85
Malin ville inte vara sämre (att förrätten redan var uppäten är en helt annan historia)
image86
Jag rycker in och styr upp fläskfilén
image87
Den gastronomiska sensationen är serverad
image88
Ölspel är farliga grejer
image89
Krille trivs bra i Hannas sällskap
image90
Fullast under kvällen, det var jag och Malin det

Dagen efter vart det årets första och förhoppningsvis sista bakfylle pizza, en hel del slöande på soffan osv. En riktig bakis dag helt enkelt. Ska snart skriva färdigt årssummeringen också, så stay in touch.

Hej då Fagersta

Efter att ha tillbringat nästan två veckor i min kära hemstad så är det dags att bege sig till stora staden igen. Åker kl 9 i morgon till Västerås och ska handla lite med syster och hennes kille. En sammanfattning av ledigheten med bilder och allt kommer antagligen i morgon när jag fört över bilderna till datorn. En trevlig vistelse har det varit i vilket fall.

Nytt år, ny baksmälla

Jag ska fan inte supa på flera veckor! Tidigast den 19/1!

RSS 2.0
#