Ljuset i tunneln

Efter att ytterligare en vecka på denna helvetiska Uppsatstermin så börjar vi se ljuset i tunneln. Mycket tack vare två effektiva dagar i fredags och idag söndag har jag och Herr Olofsson skrivit färdigt intervjudelen, skrivit en inledning och i princip skrivit färdigt metoden. Nu är det bara en slutdiskussion som ska på plats innan det är dags att ta tag i finliret och fixa det sista med all text. Det stora problemet nu är hur vi ska få ner ca 23 000 ord till högst 19800. Men det ska nog gå till sist. Ska bli så evinnerligt skönt att bli klara med uppsatsen. Och sen står det inte på förrän det är vår och så slutligen examen.

Annars har veckan varit rätt tung. Har varit trött och kännt mig lite risig. Helgen har dock varit mycket trevlig. Först i fredags blev det taco och singstarkväll hos Petter direkt efter skolan. Och i lördags tog Vads IF hem sin första seger via 4-1 mot Internazionale. Ingen dålig skalp med tanke på att de låg tvåa i serien före matchen.

Lördagen bjöd även på lite öl hemma hos Karims polare och en kort sväng till KTH-pub.

Kort men koncist, så var den gångna veckan!


C-uppsats och glögg

Ytterlige en vecka har gått i C-uppsatsen tecken. Under veckan som har gått har vi färdigställt våra reslutat och analys av riktlinjerna och börjat med våra intervjuer. So far har vi fått ihop 16 000 ord, vilket känns lite tajt då uppsatsen får vara 18 000 ord + max 10%. Men det ska nog gå att få ihop tillslut. Känns verkligen som att vi har kommit in på upploppet nu på denna uppsatstermin som varit allt annat än lättrodd. Har aldrig lagt ner så mycket tid och energi på skolan som jag gjort denna termin.

Annars så var veckans höjdpunkt den traditionsenliga glöggkvällen hemma hos Kristina i Masmo. Jag var nästan påväg att banga, på grund av allt för lite sömn. Men som tur var följde jag med till denna kavalkad av god dryck, låga, mindre låga och ännu lägre skämt, bävrar och annat smått och gott.

En kort afterschool hann vi också med efter dagens slit, då även min gode arbetskamrat Herr Angel slöt upp för ett par öl!

Annars så har det varit en ganska jobbig vecka. Det här med att vara gräsänkling börjar bli ganska påfrestande. Som tur var kom jag igår på den briljanta idén att få tag på Liufens mormors hemnummer och ringa nästan gratis över Skype. Att äntligen få prata lite efter två veckor var otroligt trevligt!

2 veckor kvar nu till jul. Och då blir det äntligen lite hemfärd. Har bara hunnit vara hemma en snabbsväng på hela terminen. Och då hann jag knappt något annat än att hjälpa farsan med flytten. Men nu blir det julfirande med familj och vänner, sen en liten sväng till Stockholm för att skriva färdigt det sista på uppsatsen innan det blir en återupprepning av förra årets nyårssuccé!



Due italiani a Stoccolma!

Förra helgen fick jag besök av inga mindre än Filippo och hans flickvän Manuela. Filippo, som på morgonen inte ens visste att han skulle till Stockholm, fick en stor chock när jag smög upp bakom honom på Pressbyrån vid Cityterminalen och vrålade "Ma che cazzo fai". Sedan ledsagade jag dem till deras hotell innan vi skildes åt kort, för att sedan återsamlas hemma hos mig för lite pizza och sedan glögg.

På lördagen sedan blev det först dags för andra matchen för Vads IF. Tyvärr vart det torsk även i den. Men betydligt bättre spel än den första matchen. Sedan slöt jag återigen upp med Filippo och Manuela för lite sighseeing i gamla stan och varm choklad på ett fik. Sedan skulle de på middag, så jag begav mig hemmåt och var sen allt för trött för att orka ta mig ner på stan igen vid halv 12 tiden.



På söndagen blev det sedan en mycket fin tripp till Kaknästornet, där jag aldrig varit trots att jag bott i Stockholm i drygt tre år. Riktigt maffig utsikt, fast än vädret inte var det bästa. Sen blev det en fika i kafét innan det blev hemfärd för en allt annat än lyckad löptur på löpbandet. Nån timme senare kom gamle korridorsgrannen Henrik förbi och så även Filippo och Manuela igen. I samlad tropp blev det en vända till professorn innan vi avslutade helgen med lite glögg. Sedan var det dags för italienarna att bege sig till Arlanda efter en helt fantastiskt rolig helg. Nästa gång vi ses hoppas jag att det blir i Rom igen!



Björn - Vads IF 4/12

Strax efter klockan 12 ställde 8 av Vads IF:s stolta krigare upp för årets andra match, mot inga mindre än laget Björn. Matchen började dock väldigt olyckligt för Vad då Björn, på grund av lite okoncentration i försvaret, lyckades peta in två bollar enligt den klassiska "passa-skjut" modellen. Efter baklängesmålen spelade Vad upp sig betänkligt och det dröjde inte innan Jonte klämde dit en reducering, vilket följdes upp av Wickmans kvittering innan halvleken var över. I andra halvlek lyckades Björn återigen ta ledningen. Sen i slutskedet av matchen, när Vad tryckte på för ytterligare en kvittering och där Erik var ytterst nära att peta dit den med en tå, fick Björn en kontring där de fastställde slutresultatet till 4-2.

Sammantaget så var det ett stort fall framåt, men betydligt bättre spel och där Vad vågade hålla i bollen. Och med denna utveckling ser framtiden ljus ut och det stora målet: London 2012 känns inte långt borta!

Björn - Vads IF 2-4 (2-2)
Målskyttar:
Jonte Fredriksson (Mikael Jansson)
Niklas Wickman (Jonte Fredriksson)


Forza Vads IF!


Brr brr!

Har nog aldrig varit med om ett så kallt november med så här mycket snö som ligger kvar så här länge. Jag är ingen större motståndare mot vintern, med snö och kyla. Men det här är lite väl i tidigaste och kallaste laget. Just nu har dock temperaturen stigit några grader i och med nattens snöfall som ytterligare har bättrar på snödjupet med några centimeter.

Annars så är det samma visa idag som för några veckor sedan. Det är C-uppsats och åter C-uppsats. Denna vecka har vi gjort två intervjuer som förhoppningsvis var dom sista. Vi har även skrivit "klart" om de kommunala riktlinjerna. Så nu är det dags att börja analysera våra intervjusvar och se om vi kan knyta ihop det hela. Och även om C-uppsatsen står mig långt upp i halsen och motivationen nästan är i bott så går det sakta men säkert frammåt. Ska bli så otroligt skönt när skiten är klar!

Än mindre än att skriva C-uppsats är det att vara gräsänkling. Vilket har varit i en vecka och kommer vara en månad till. Detta då min käresta har åkt till Chile för att träffa släkt och gå på bröllop. Hade inte varit helt fel att följa med till 20 grader och sol, men c-uppsatsskrivandet måste bli klart.

Vidare så drog korpen igång förra helgen, vilket redovisas i senaste inlägget och i morgon är det dags för match två. Då hoppas jag på en seger för stolta Vads IF.

Den stora ljuspunkten är dock att Filippo kommer till Stockholm idag tillsammans med sin flickvän. Vi har inte setts på över 1½ år, så det ska bli sjukt kul att få ses och hänga lite under helgen!

Avslutningsvis bjuder jag på lite bilder från den senaste tiden


RSS 2.0
#