Politisk kompass

Gjorde ett test på http://www.politicalcompass.org/  för att se hur jag ligger till politiskt. Blev väldigt vänster och väldigt liberal, liberal socialist.

image50

Guldet det ska hem till Göteborg

Igår var det fotbollsmatch och inte vilken match som helst, utan avgörande match i den allsvenska guldstriden mellan AIK och IFK Göteborg. Dagen började med ett tämligen givande seminarium på morgonen, blev indelade i nya grupper och mina nya gruppmedlemmar verkar trevliga. Efter skolan drog vi till ett kebabställe och käkade lite, innan jag drog hem och inväntade Nordling. Åkte ner till centralen och mötte upp honom, vi drog hem och lämnade grejer innan vi mötte upp Staffan. Drog sedan till Fridays vid kungsträdgården och drack två öl innans vi rörde oss mot Solna Centrum och kvällens drabbning. Kom några minuter försent och fick dåliga platser till och börja med, men efter ett tag lyckades vi avancera till något bättre platser och i andra halvlek lyckades vi få riktigt bra platser.

image44
Matchen i full gång

Matchen i sig var riktigt dålig, IFK hade bara ett par målchanser varav Bjärsa på något sätt lyckades trockla in en boll, i alla fall enligt domaren som dömde mål, viktigt. Slutet blev mycket nervöst då AIK hade flertalet chanser, med Bengan var kung i mål och tog allt och blåvitt höll undan. Stämningen var hög i klacken under hela matchen och vilt jubel bröt ut efter slutsignalen. Blåvitt bjöd även ordentligt på sig själva genom att flera gånger komma ut och tacka publiken. Speciellt nöjd är jag att mannen, myten, legenden Håkan Mild visade sig hela två gånger. Fantastiskt. Sen var det inte lika roligt, pga av bråk utanför arenan så höll polisen kvar oss på läktarn under 45 minuter och senare utanför arenan i ytterligare en timme. Var tydligen massa jävla AIK-tattare som bråkade med polisen. Men tillslut fick vi gå iväg till tunnelbanan där vi träffade på Johanna, Jossan och en kompis till dom vid namn Angelika. Dom hade varit ute och studerat polisens agerande till något skolarbete och haft turen att sett när lite huligankids rusade Statoil där Jossan jobbade.

image45
IFK-klacken

image46
Blåvitt tackar klacken för matchen, fantastisk stämning!

image47
Fullt pådrag från polisens sida för att hålla kvar oss på läktarn

Efter att ha sagt hej då till tjejgänget beslutade jag och Nordling oss för att bege oss till slussen för att fira lite och släcka törsten med ett par öl innan vi drog hem för att sova.

image48
Nordling är glad över att äntligen ha fått en öl i handen

image49
Detsamma gäller mig, mycket glad efter kvällens seger

Heja Blåvitt!!!!

Ikväll så är det en stor kväll. Ska gå och se min första livematch med favoritlaget sedan barnsben, nämligen IFK Göteborg. Och jag kunde inte valt ett bättre tillfälle, en match som är högst avgörande för guldstriden och dessutom mot ärkerivalerna i Gnaget. Ska bli fantastiskt kul. Dessutom ansluter Nordling och Staffan, så det blir ett par öl i goda vänners lag både före och efter matchen. Hoppas och tror verkligen på seger, IFK har varit otroligt starka senaste matcherna och det skulle sitta fint med första SM-guldet på 11 år.

Forza IFK!

image33

Fagerstafest

Igår så var det riktig Fagersta invasion av Stockholms nattliv. Åkte iväg vid halv 8 tiden till St. Eriksplan där jag blev mött av Johanna. Drog hem till hennes 1.5:a som hon delar med Maria, Jossan och Denise + en stor jävla rottweiler. Hur dom får plats och orkar med varandra förstår jag inte, men det är tydligt att dom klarar det. I alla fall så satt vi där och snackade massa skit och drack en hel del, senare under kvällen anslöt Staffan och Janne innans vi drog vidare till ett ställe som hette viper room. Var riktigt överskattat ställe, kass musik stor del av kvällen, några bra hiphopstänkare, annars var det riktigt dåligt. Drog tillsammans med Staffan och Janne och käkade fyllemat på McDonalds innans vi tog tunnelbanan hem. För första gången så kom min tunnelbana först, medan Janne fick vänta. Kändes mycket bra. Janne visade även upp oanade talanger i Sten-Sax-Påse och fullständigt förnedrade mig och Staffan.

Sammanfattingsvis så var det riktigt kul på förfesten, men krogen var kass. En riktig fagerstakväll helt enkelt.

image40image41
image42image43

Friday i'm in love

Idag är det fredag, fredag är en bra dag nästan alltid för då får man dricka öl och festa lite med gott samvete.
Har dock varit otroligt lat idag, vaknade av alarmet kl 8:45 men sket för första gången i en föreläsning. Våran föreläsare är ändå kass och man lär sig ingenting så jag sov till kl 11 istället. Klev upp, kokade kaffe och käkade frukost i lugnan ro. Sen har jag pluggat lite och mest setat vid datorn. Drog vid 3 tiden i väg till Mörby för att inhandla dryck till helgen på systemet. Planen för kvällen är att åka iväg till Fridhemsplan och förfesta hos tjejligan från Fagersta som bor nånstans där i närheten. Förhoppningsvis ansluter även annat trevligt folk som Staffan och Janne. Sen ska vi till nått ställe, vad det nu hette. I morgon ska jag och min käre vapendragare Micke inmundiga lite öl också. Så det blir helt enkelt en helg i festens tecken, vilket jag är väl värd efter att ha haft en lugn period dom senaste veckorna!

På måndag kommer Nordling på besök och vi ska tillsammans med Staffan gå på AIK - IFK Göteborg och sen antagligen gå ut och ta oss ett par kalla efteråt för att förhoppningsvis fira vinsten!

Jävla förkylning

Har lyckats dragit på mig en förkylning så här på hösten, inte allt för oväntat kanske, men trodde jag skulle slippa efter att ha knarkat en massa c-vitamin. Dessutom var det inte mer än knappt 2 månader sen jag var förkyld. Orättvist!
Och dessutom måste jag plugga en massa och denna kurs är inte alls lika intressant som den förra. Men nu får det vara slutklagat, kunde varit värre.

Igår var Staffan här och vi kollade på matchen, Leksand - Västerås. Mycket bra match från Leksands sida och det vart vinst med 3-1. Idag är det fotboll som gäller och EM-kval mot Nord-Irland. Borde väl egentligen vart på Råsunda då det ligger ca 1 mil härifrån. Hoppas och tror starkt på seger som ger oss en plats i EM till sommaren. Fotbollsmästerskap är alltid en stämningshöjare på sommaren, speciellt om det går bra för Sverige.

Och på måndag är det en ännu viktigare match. AIK - IFK Göteborg på Råsunda. Då ska jag vara där och för första gången få heja fram blåvitt på plats. Vinst där så ser det mycket bra ut i guldstriden.

Snart är det helg igen också, trevligt värre. Ska förhoppningsvis festa lite med lite trevligt fagerstafolk på fredan och på lördan får det visa sig.

Heja Sverige - Heja Leksand - Heja Blåvitt  

Heja Leksand

Ikväll är det dags för hockey igen. Leksand möter Västerås IK på hemmaplan. Staffan ansluter vid sjutiden, sen är det dags för match.

image39

Första tentan - Kareoke

Igår skrev jag min första tenta, grundläggande sociologi 7.5 Hp. Tentan innehöll tre essä frågor, varav man skulle besvara två. Kändes som att det gick riktigt bra, eftersom det var första tentan så var jag väl förberedd, får se hur mycket man kommer plugga inför kommande tentor. Efter tentan drog jag och två kursare iväg till stan för att fira med lunch på restaurang. Gick lös på revbensspjäll och strips, riktigt gott. Sen en vända till bolaget för att bunkra upp inför kvällen. Sen drog jag hem och softade lite, innans jag bestämde mig för att det var nog en bra ide att sova lite inför kvällen, hade som sagt gått upp alldeles för tidigt.

Tog ett par öl och kollade på första halvleken av Liechtenstein - Sverige där Sverige gjorde precis vad som krävdes, utropstecken dock för Chippen och Concha. Vid åtta tiden anslöt sedan Micke. Även min granne Ellinor joinade senare för lite gitarr och allsång. Vid halv 10 tiden kände vi oss lagom runda under fötterna och begav oss till söder och Gröne Jägarn, då vi kändes oss rejält upplagda för kareoke. Efter ett par öl där gick jag upp och gjorde stor succe med Elvis klassiker "Always on my mind". Även Micke och Ellinor gjorde succe på scenen. Senare så drog vi även en duett på Grease låten, namnet kommer jag inte riktigt ihåg. Efter det drog vi en snabbis till Bullwinkles innan vi drog hem för lite efterfest. På det hela taget en mycket bra dag och en riktigt lyckad kväll. Kareoke är fan bland det roligaste som finns.

Tidig morgon

Kl 7:30 började alarmet på mobilen tjuta, har nog inte varit uppe så här tidigt sen jag slutade jobbet i somras tror jag. Får mig att lite inse hur bra jag har det nuförtiden. Igår kväll fick jag besök av Micke och Melanie och vi drog igenom ett par Ett herrans liv avsnitt och drack lite folköl. Om 45 minuter ska jag skriva min livs första tenta. Förutom den överhängande risken av att jag kommer drabbas av en förbannad skrivkramp så känns det rätt bra, tror jag har koll på det mesta.

Ikväll blir det i alla fall till att gå ut och festa till ordentligt. Det har jag gjort mig förtjänt av efter en vecka med mycket pluggande och en tenta!

Första snön, skitdag och tenta

Idag har varit en tämligen pissig dag. Vaknade alldeles för sent, hade ställt klockan på 9 för att ställa om dygnet lite eftersom jag ska upp tidigt i morgon. Men istället så vaknar jag halv 12, har antagligen i zombietillstånd stängt av alarmet. Kände mig redan när jag vaknade tämligen risig, ont i halsen och huvudet, vilket har förvärrats under dagens lopp. Drygt att bli förkyld så här dagen innan tentan. Bestämde mig sen för att ta en kortare promenad för att piggna till lite, vilket för stunden verkade mycket vettigt då solen sken rakt in genom fönstret. Möts dock efter 50 meter av årets första snöfall, vilket blandades med stor del regn och en jävla blåst, så jag gav upp tanken på promenad och gick och handlade istället. Antagligen den onyttigaste matkassen jag någonsin fyllt. 6 piroger, pizza, glass och folköl. Men eftersom tentan i morgon förhindrar festligheter ikväll så är jag värd lite svullande. Jag har långt kvar innans jag når upp till min kära vän Jessicas nivå när det gäller att trycka i sig godsaker. Dessutom har jag varit tämligen nyttig i mitt leverne den gågna veckan, så jag kommer inte ha nå dåligt samvete.

I morgon är det alltså dags för mitt livs första salstenta. Har inte känt någon som helst ångest inför den, förstår inte varför man ska ha ångest över dylika saker, bara att ta det som det kommer. Känner mig hyfsat förberedd också, så det ska nog gå alldeles utmärkt. Får hoppas att förkylningen inte blir alltför påtaglig och att jag tar mig ur sängen i morgon bitti.  

Jon goes spansk diktator


Bowling och Tentaplugg

Dom senaste dagarna har varit tämligen tråkiga, har pluggat en hel del inför den kommande tentan, annars har jag mest suttit vid datorn. Lite träning och två promender har jag dock sysselsatt mig med, mest för att jag blir så jävla rastlös av att bara sitta inne. Men igår var det i alla fall en trevlig kväll. Ringde Janne vid 6 tiden, han och Staffan befann sig då och spelade biljard och vi beslöt oss för att sammanstråla på söder. Så jag tog T-banan dit och vi begav oss sedan till Mariatorget för en timmes bowling. 2½ serie och två folköl senare stog jag som klar segrare. Men sedan fick Janne sin revanch efter att ha förnedrat mig i fotbollsspelet som fanns i bowling hallen. Sen var det dags att bege sig hemåt.

image37
Staffan in action
image38
Janne in action

Väl påväg hem från T-banan möttes jag av ett tämligen alkoholstinn samling spanjorer, som jag tidigare festat lite med som övertalade mig att följa med till Gula Villan. Sagt och gjort så begav vi oss dit, vart några öl och allmänt trevlig kväll. Drog senare hemåt, lite lätt berusad, men vid mina sinnes fulla bruk. Vaknade utan några tedenser av bakfylla.

Idag har det vart plugg och en gymvända och nu väntar ännu mer plugg.

Promenad

Har känt mig lite krasslig under dagen, så jag bestämde mig för att skita i gymmet och istället ge mig ut på en promenad i närområdet. Tänkte att det var på tiden, då jag inte varit och kollat in hur det ser ut runt Lappkärrsberget, fast jag har bott här 1½ månad. Sagt och gjort så drog jag på mig skorna och gav mig ut i höstsolen. Blev en mycket trevlig promenad, riktigt fint område med mycket träd och så sjön/havet vid sidan. Passade även på att ta några kort.

image35

image34

image36

Ekonomi=Ångest

Idag slogs jag för första gången av ett bland studenter vanligt förekommande fenomen, nämligen ångest över den ekonomiska situationen. Har tidigare föga bekymrat mig över min ekonomi, under tiden jag jobbade tog förvisso pengarna för det mesta slut dagarna innan löning, men det kom alltid in en 12-13 tusen friska kronor in på kontot några dagar senare. Även under sommaren har jag slösat pengar något fruktansvärt. Löningar, skatteåterbäring och a-kassa har förbrukats utan några större samvetskval. Trots detta lyckades jag spara undan 8000 kr tills skolstarten. Har varit tvungen att nalla lite på dessa pengar, men inte speciellt mycket. Men efter att ha varit inne och kontrollerat saldot på internetbanken idag och upptäckt att jag gjort av med alldeles för mycket pengar förra veckan insåg jag att det nog kommer försvinna en del sparpengar denna månad, vilket inte känns alltför bra. Måste börja hushålla lite bättre med pengarna. Men allt som är roligt kostar ju pengar, så är det ju och går inte att göra nått åt. Får helt enkelt hålla mig till sunkhak med billig öl utan inträde i fortsättningen.

Förövrigt så är det tentaplugg som gäller denna vecka. Men på lördag efter tentan lär det bli en rejäl festvända för att fira och belöna sig själv för hårt slit.

Helg och Fotboll

Har varit en intensiv helg, i torsdags så var det först seminarium i skolan och precis som de flesta andra seminarierna vi har haft så var även detta helt meningslöst, känns inte som man får ut speciellt mycket av dom. Men sedan vid sju tiden så anlände Patte och Nordling med ett gäng öl och ett gott humör, så vi drog i oss ett par rumsvarma innans vi drog iväg till Fridhemsplan där vi mötte upp Ida för att gå och spela biljard, efter att ha virrat upp och ner längs St. Eriksgatan gav vi upp och gick och spelade bowling istället, där jag fullkomligt ägde dom andra med bl.a. 4 st strike. Sen drog vi vidare till söder och Carmen, ett alldeles förträffligt sunkhak med skön stämning och billig öl. Satt där till 12 tiden, sen tog vi sista tunnelbanan hem, fick med oss två riktiga skojare med varsin gitarr på efterfest, så vi satt hemma hos mig och lirade lite gitarr och sjöng innan dem drog iväg vid 3 snåret. Sen däckade vi av.

I fredags så inledde vi med en bakfyllepizza innan vi drog iväg till centum för att flanera lite. Första gången som jag går runt och strosar i Centrum sen jag flyttade hit och det var trevligt värre. Inhandlade lite DVD-r skivor, medan Patte gick in på en dokumentförstörare, vad han nu ska använda den till. Efter en mycket fin kopp kaffe på café drog vi hem till mig och glodde på film och vilade upp oss. Efter ett par öl så började vi komma i form igen, sedan anslöt även Janne innan vi drog iväg till söder. Denna gång var målet Debaser, där Pacific spelade. Riktigt trevlig kväll, bra musik, men alldeles för dyrt för att vara något man kan göra regelbundet, 140 spänn i inträde och 42 spänn för en bärs, på tok för dyrt för studentplånboken. Efter lite fyllekäk på BK så vart det hem och sova, kom dock hem sent som fan, vid fyra tiden.

Igår så var vi alla ordentligt slitna så grabbarna bestämde sig för att åka hem senare på dagen, men vi hann i alla fall med en till bakfyllepizza. Sen så låg jag mest utslagen resten av dagen, framförallt på grund av trötthet, hade inte blivit allt för mycket sömn torsdag-fredag. Så det vart en lugn kväll framför tvn/datorn. Idag har jag däremot hunnit med en vända på gymmet, segt som fan var det, men skönt ändå.

Veckan som kommer blir en vecka med mycket pluggande, har första salstentan på lördag. Känns som att det inte ska vara några större problem då jag är ledig i stort sett hela veckan och har mycket tid på mig att plugga.

Kan även lägga in en musikrekomendation, Babyshambles nya skiva är klockren. Jag har sagt det förut, men det är värt att säga igen: Pete Doherty är ett musikaliskt geni!

image32

Igår spelade även IFK Göteborg en mycket viktig match i guldstriden mot MFF och vann med 2-0, nu börjar det lukta SM-guld, vore härligt med första titeln sen 1996. Heja Blåvitt!

image33

Härliga tider

Idag är jag på riktigt gott humör, ett tillstånd som infinner sig betydligt oftare som student i Stockholm än under min tid som knegare i Fagersta, då var jag nog bara på gott humör när det var helg. Men idag är jag nog på extra gott humör, ska senare under kvällen sluta upp med Staffan och Janne för att sedan gå på Debaser och dricka ett par kalla och kolla på Miss Li. Har förövrigt börjat lyssna på Miss Li denna vecka, en fantastisk artist, rekommenderas starkt.

Dagen har annars bestått av föreläsning mellan 10-13, handlade om sociala strukturer och nätverksteori, öerhört intressant faktiskt, nog det intressantaste hittils på kursen. Har även hunnit med att skriva lite på en inlämningsuppgift till morgon dagen och ett pass på gymmet. Blir fortfarande lite stolt över mig själv att jag håller igång och tränar regelbundet. Men nu är det nog sluttränat för denna vecka, i morgon kommer Nordling och Patte ner och då ska jag ägna mig åt en annan favoritsysselsättning, nämligen att dricka öl.

Har även insett att Kjell Bergkvist är en av Sveriges främsta personligheter, grym skådespelare och allmänt skön stil. För att citera ur Ett herrans liv:
"Vickan's var det första stället som hade öppet till klockan tre där man kunde sitta dricka bira bara, jag tror jag var på Vickan's 5 dar i veckan i 7-8 år, hela 70-talet. Men va fan man var ju 20-25, man tålde ju hur mycket som helst"

Rastlöshet och finbesök

Har under den gågna helgen upplevt en rastlöshet som jag aldrig har upplevt. Från att ha haft saker att göra hela tiden så fanns det ingenting att göra i helgen. Hade bestämt mig för en vit helg då det blivit en hel del festande sista tiden och för att ladda upp inför Vadgängets besök denna helg. I alla fall så var jag på bio i fredags, Underbar och älskad av alla, hyfsat rolig film. Sen var det lite fest här i korridoren, så tog nått glas vin, vilket jag tyckte jag var värd.
Sen i lördags var en otroligt seg dag, orkade inte göra någonting, utan låg mest i sängen eller satt framför datorn. Inte mycket mer att nämna om denna dag.

I söndags åkte jag till söder och hjälpte Emma lite med statistik inför högskoleprovet, sen bestämde jag träff med Micke och Janne så vi drog till gröne jägarn och drog ett par öl, vilket var otroligt gott efter en så gott som helnykter helg. Efter jägarn drog jag och Janne hem till mig och musiknördade lite, laddade ner en massa nya skivor, bl.a. Miss Li, som jag starkt kan rekommendera. Sen kollade vi på Joe Strummer dokumentären, andra gången för mig och jag blev lika hänförd denna gång, otroligt bra dokumentär, antagligen den bästa någonsin. Sen att Joe Strummer är en av mina stora hjältar gör ju inte saken sämra. Blir bara mer och mer medveten om hans musikaliska genialitet.

I helgen så kommer Vadgänget på besök, med säkerhet så kommer i alla fall Nordling och Patte, men förhoppningsvis kommer även Jonte och Krille. Så i helgen blir det samling för fagerstabor och ex-fagerstabor i min korridor för diverse festligheter, ska bli grymt skoj, har haft lite hemlängtan på sistonde så jag ser fram emot helgen!

Annars så är det en hel del skolarbete att stå i, har en inlämningsuppgift att göra färdigt och en hel del att läsa. Nästa lördag så är det salstenta på hela delkursen, inte något som jag ser fram emot med lycka, men det måste ju göras!

Peace

RSS 2.0
#