Hällesjö v 2.0

Efter en tämligen dålig sommar, med dåligt väder och väl lite fritid, så slog jag, tillsammans med min käraste, PetKaz, CarJak samt KriJac på stort och avslutade sommaren med en helg i idyllen Hällesjö. Åtta glada ungdomar själva på en stor släkt gård kunde inte bli annat än succé. Redan på torsdag eftermiddag lämnade vi Stockholm och gav oss i två bilar upp mot de norrländska skogarna. Efter några stopp för inköp och mat kom vi således fram till Hällesjö kring tio tiden på kvällen. Då fanns det inte mycket energi kvar, men ett par öl och lite samkväm hanns ändå med innan det blev dags för sängen.


Fredagen bjöd på morgondopp och sedan en trevlig utflykt i närområdet med Antik och Loppisbesök i nån obskyr jämtländsk småby. Även ett kort stopp i centralorten Källarne hanns med innan vi begav oss hem för att laga en sen, men ack så stadig lunch, i form av tacos. Efter lunchen tog så den beryktade femkampen vid. En femkamp som sedan kom att utvecklas till en sexkamp. Första grenen var skoduellen, där både CarJak och PetKaz verkade veta det mesta om varandra och delade på segern. Efter duellen blev det dags för ett dopp i sjön innan det var dags för kubb. En gren där jag och Liufen sopade banan med de andra paren och gick hem med en klar grenseger efter tre raka matchvinster. Med en nyvunnen aptit gjorde vi sedan i ordning för kräftskiva med hemlagad Västerbottenpaj. Med stinna magar tog vi sedan tag i vad som kom att bli helgens stora mardröm, TP-spelet från Hell. Från klockan 23 till klockan 5 på morgon envisades vi med att spela tills äntligen jag och Liufen utgick med segern, mer glada över att spelet var slut än att vi vann.


Lördagen började sedan ganska segt då alla var trötta och slitna efter nattens mardröms-tp. Men en stadig frukost, sol, bad och luftgevärsskytte fick snabbt upp humöret på deltagarna. Efter dagens lunch, köttfärssås och spagetti, blev det dags för än mer luftgevärsskytte. Denna gång som den fjärde grenen i sexkampen. Efter en hel del nervdaller stog jag och Liufen som delade segrare med Kristina och Jacoby. Sedan fortsatte tävlandet i ägg långt bort där segern gick till CarJak. I den sjätte och sista grenen, springben, lyckades sedan PetKaz ta sin första och enda grenseger. Men detta hjälpte föga då jag och Liufen tillslut stod som slutsegrare i en otroligt jämn och underhållande femkamp. Efter allt tävlande var det så dags för sista middagen med grillat på menyn tillsammans med kylftpotatis och allehanda tillbehör. Mätta och belåtna blev det sedan en lugn kväll som avslutades tämligen tidigt.


Sedan var det inte mycket mer att göra under söndagen än att äta frukost, städa och sedan packa ihop och åka hem. Ett matstopp på Frasses i Tönnebro hanns dock med innan vi skildes åt efter en helt fantastisk helg som blev lite utav räddningen för en annars ganska så trist sommar.

RSS 2.0
#