Känn ingen sorg för mig Göteborg

Gårdagen började på sämsta tänkbara vis, bakfull och jävlig trots att alkoholkonsumtionen inte var speciellt stor under tentafestandet och att jag kom i säng i hyfsad tid. Den oförtjänta bakfyllan ledde även till i kombination med höstrusket att humöret var allt annat än på topp. Men det skulle komma att vända och vilken vändning sen. Fick på morgonen beskedet att Fröken Nielsen behagade ta sig till den Kungliga Huvudstaden. Så vid 8-tiden mötte jag upp nämnda madame på centralen och tillsammans begav vi oss för att möta Staffan och Kenan på söder. Väl där styrde vi stegen mot Little Persia, fantastiskt trevlig restaurang/pub där ett antal öl dracks och många intressanta diskussioner fördes. Vid det här laget så var det dåliga humöret som bortblåst och hade ersatts av ett mycket angenämt sinnestillstånd.

Efter att ha suttit några timmar på Little Persia bestämde vi oss för att vi var sugna på lite dans, så färden fortsatte till Debaser Slussen. Där bjöds det på högklassig ska med Club Killers + gästartister som Miss Li. Det dansades i flera timmar. Under kvällen hade även Håkan Hellström haft konsert på Circus och efterfesten ägde rum på nämda Debaser, så stället var tämligen kändistätt men Håkan, bandet, Timbuktu, Moneybrother med flera. Så höjdpunkten på kvällen blev när jag lyckades träffa på Håkan när han var på väg att sticka. Så tjålade lite med honom och tog ett kort. Var som ett litet barn på julafton, sjukt stort kändes det.

Kl 3 så var det dags för stängning, så då tog vi en taxi och for hem till Staffan och sov. Vaknade 12 idag tämligen sliten, men fruktansvärt nöjd efter den bästa kvällen sen jag kom hem från Sardinien. Tackar alla medverkande för det underbara sällskapet.


I fought the law, and i won

Äntligen äntligen äntligen så är juridiken slut. Halv 8 idag ringde Kassandra och skrämde fullständigt livet ur mig, då jag trodde att hennes samtal var följden av att jag försovit mig varpå jag snart inser att alarmet ska börja ringa tio minuter senare. Dessa omständigheter kan ha gjort att jag lät aningen kort i tonen, men så här i efterhand så var det ju en fin tanke att ringa och väcka mig, då jag har försovit mig förut. I alla fall så utförde jag morgonbestyren innan jag knallade iväg till Laduvikssalen där fyra timmars intensivt skrivande väntade. Har aldrig suttit så länge med en tenta förut, så jag var tämligen mör i skallen efteråt. Men det kändes i alla fall bra, inte jättebra, men bra. Mest skönt att det var över.

Efter en lite nappande och en gymvända så går jag nu i väntans tider då det vankas tentafest på Anchor under kvällningen. Känns oerhört välförtjänt med lite öl nu när tentan är avklarad.

Annars så var förra veckan lugn, flydde fältet och begav mig hem till först morsan och sen syrran på olika sidor länsgränsen Dalarna/Västmanland. Även middag hos farsan och en fylla på lördagen hanns med. Vilket innebär en prakfull baksmälla under söndagen, då jag följde med morsan på besök hos mormor och morfar. Men det var i vilket fall trevligt att träffa dom innan jag begav mig tillbaka till den kungliga huvudstaden.

Förövrigt så börjar jag bli tämligen utled på allt vad höst, mörker och kyla heter. 4 grader plus och regn är ju rent utsagt vedervärdigt. Varför har man egentligen bosatt sig i denna kalla och mörka landsände. Man blir lite sugen att emigrera till varmare breddgrader, men vad gör man. Det är bara att kämpa sig igenom, det kommer ju trots allt ytterligare en vår och sommar. Och den perioden finns det inte mycket som slår gamla moder svea.

Ride the big one

Time goes on

Uppdateringen den senaste tiden har varit under all kritik, vilket jag tar på mig. Har väl inte varit den roligaste perioden i mitt liv sen jag kom hem från Sardinien. Förra helgen var mindre rolig att genomlida, fick som tur var sällskap av den käre Herr Steffansson som lyckades ta sig från de mörka dalaskogarna och bege sig till huvudstaden. Blev två kvällar av gubbängshäng vilket underlättade tillvaron nått oerhört. Men nu börjar i alla fall livet ordna upp sig och jag lämnar skiten bakom mig. Känns dock fortfarande jävligt tomt här på lappis när folk man lärt känna så pass bra har försvunnit. Men i denna ålder av oändliga kommunikations möjligheter så är det i alla fall inget problem att hålla kontakten.

Denna helg har varit lugn. I fredags blev det ytterligare ett guldbesök ute i Gubbängen där det förtärdes pizza och folköl till fredagshockeyn. Dessutom slank det ner en whiskey till den numera obligatoriska TP-omgången. Hade även långtgående planer att bege mig dit även igår, men med tanke på att jag skulle upp 6 i morse så fick de planerna strykas. Istället låg jag vaken till 4 och läste i natt, vilket gjort att jag vart sjukt trött stundtals på jobbet idag. Men det gick bra ändå, kul att vara tillbaka och göra något annat än att plugga. Dessutom är det fin fina pengar så här på helgerna.

Närmsta tiden så är det plugg inför tentan i juridik som gäller. På onsdag bär det av hemåt till Dalarna/Västmanland för att finna lite pluggro, där inte Xboxet ständigt frestar till andra aktiviteter än pluggande. That's all folks

Förvirring

Har inte riktigt vart i form sen jag kom hem från Sardinien. Känner mig allmänt förvirrad över det mesta och vet inte vad jag känner inför nånting. Har i alla fall slitit på i skolan veckan som gått och fått en del läst och pluggat tillsammans med några kära klasskamrater. Även hunnit med att hälsa på Staffan och Janne ute i Gubbängen. Annars har jag försökt att få lite rätsida på mina egna tankar, vilket inte har varit speciellt framgångsrikt. Men det ger sig förhoppningsvis snart. Kanske är det bara hösten som fått mig ur form.

Men till något positivt istället så är det i alla fall helg i morgon och då vankas det fest. Sen på lördag dyker förhoppningsvis herr Steffansson upp och det blir storsamling ute i gubbängen. Så efter helgen så har nog saker och ting klarnat lite mer!

Jag vill tillbaka till Sardinien!


My name is Geraldine, I'm your social worker

Sitter här en söndagförmiddag utan den minsta tendens till bakfylla, vilket kan bero på att det enbart vart några folköl i bastun igår. Men ändå känner jag mig fruktansvärt seg, trött och omotiverad. Har inte riktigt acklimatiserat mig efter Sardinien än. Känns som en käftsmäll att komma från värme och livnjutning till den kalla svenska vardagen. Känns även jävligt tomt att ha lämnat alla som jag hängt med på lappis under våren och sommaren bakom mig.

Som tur var finns det ett stort antal individer i livet som skänker glädje. Två av dom, Staffan och Janne, hälsades på igår. Vart en vända till Klas för lite folköl och bastu innan dom drog vidare till krogen, medan jag valde att spara på krafterna och åka hem till sängen. Lutar starkt åt ett besök i Gubbängen även idag, även om jag skulle behöva plugga, men motivationen finns inte riktigt idag.

Sen måste jag rekommendera Glasvegas självbetitlade skiva och speciellt låten "Geraldine" som är något så ovanligt som en hyllning till socialarbetare. Fantastisk låt som inger hopp.

"I will be the angel on your shoulder, my name is Geraldine I'm your social worker"

La bella Sardegna!

Är tämligen nyss hemkommen från en 9-dagars semester på Sardinien tillsammans med Paolo och Paolo och en hel drös andra trevliga människor, både nya och gamla bekantskaper. Resan blev fantastiskt lyckad, hann med att se hur mycket som helst då vi tillbringade stor del av tiden i bil då vi åkte runt och besökte den ena platsen vackrare än den andra. Känns som det finns allt för mycket att skriva om och jag känner ingen som helst motivation att formulera mig. Istället bjuder jag på lite bilder som får utgöra historien om våran Sardinien-resa.






RSS 2.0
#