Sommaren som gått

Nu när det börjar närma sig skolstart och sommaren lider mot sitt slut så tycker jag att det är dags att summera sommaren som passerat.

Om vi börjar den 1 juni så var det dags för jobbfest, och hur den slutade är ju en historia för sig, mycket trevlig kväll med fruktansvärt jobbiga följder. Men så här i efterhand så var det värt det.

Sista månaden på jobbet behöver inte nämnas allt för mycket, det var mest konstant ångest och en stor lättnad att slippa skiten den 27 juni, en dag då jag förmodades gå runt i följande utstyrsel:

image5

Men för att gå tillbaka lite i tiden så var det Hultsfred 14-16 juni, en inte allt för lyckad festival. Kallt och regnigt + att artisterbokningarna var under all kritik, men Timbaktu, Flogging Molly och Turbonegro var i all fall bra.
Efter Hultan så drog jag på mig en förkylning, vilket dock inte hindrade mig från fest under midsommarhelgen. Fest hos Mange på fredan och sen Anna + Söderbärke på lördan.

Helgen efter det så var det dags för Peace and Love i Borlänge. Det vart tillskillnad från Hultsfred en lyckad festival med ett trevligt camp, bra spelningar och mycket öl, vilket gjorde att man kunde stå ut med regnandet.

Sen var det bara att komma hem och återhämta kroppen inför sommarens stora höjdpunkt. Eurotrip 2.0 tillsammans med Patte, Jonte och Nordling. Resan började med flyg från Västerås till London där vi tillbringade två dagar med att gå runt och kolla in stan med Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och allt vad det innebär. Vi hann även med ett antal öl på ett antal olika pubar. Hostelet vi sov på var dock under all kritik, det var säkert 35 grader varmt på rummet, det tillsammans med Londons fuktiga klimat gjorde nätterna till en plåga.

image6


Efter London så var det dags för en veckas solsemester i Kroatien. Vi flög från London till en stad vid namn Zadar och tog sedan bussen längs kusten till Split, där vi hade tänkt oss att tillbringa hela veckan. Kom fram till Split vid 2 tiden på natten och letade sen febrilt efter nånstans att sova, vilket vi tillslut lyckades med.
Dagen efter gick vi runt i hettan och letade efter ett bättre hotell, vilket inte lyckades, så vi fick helt enkelt ta samma hotell som första natten. Men nu fick vi en egen lägenhet med AC, så det var hur soft som helst.

image7

Split vistelsen innehöll förutom en hel del sol och badande även ett väldigt kostsamt och värdelöst strippklubbsbesök, en vild festnatt, fint käk, en hel del öl och en allmänt trevlig vistelse.

image8

Efter Kroatien så var det dags att flyga till Dublin, med mellanlandning och övernattning på Stanstead i London.
Vi kom fram till Dublin vid 8 tiden på morgonen och hade inte rum föräns klockan 14, vilket inte var allt för kul då vi var hyfsat trötta efter en natt på flygplatsen. Så vi satte oss och drack kaffe och gick runt lite på stan innans vi äntligen fick komma in och sova. På kvällen så gled vi runt lite i Temple Bar där vi bodde, drack några öl och gick sedan hem och sov för att vara laddade inför nästa dag.

Dagen efter så var man betydligt piggare, så vi tog en promenad från Temple Bar till Guinness Storehouse, där dom förutom att brygga denna magiska dryck även har en av Irlands populäraste turistattraktioner där man kan gå runt och följa hur Guinness har bryggts genom åren. Sen avslutar man det hela med en pint uppe i Skybaren.

image9image10

Efter det så var det dags att testa på Dublins uteliv, så vi satte oss på en pub och drog i oss ett antal Guinness innans vi drog vidare till ytterligare ett par pubar innans vi drog på nattklubb. Kvällen avslutades på en riktigt genuin irländsk pub och kvällens sista Guinness förtärdes.

Sen var det bara hemresan kvar, vi satte oss återigen och drack en massa kaffe för att få tiden och gå och sedan flög vi hem till Sverige och Västerås där Krille tog emot oss med öppna armar.
Sammanfattningsvis så var det en mycket lyckad resa med sol, bad, öl, fest osv. Värt varenda krona, speciellt med tanke på hur vädret varit i Sverige hela sommaren.

Efter hemkomsten så var det mest lungt, nått krogbesök i Fagersta innans det var dags för sommarens sista höjdpunkt. Way out west i Göteborg. Tillsammans med Staffan, Janne, Malin och Sanna tog vi bilen ner fredagen den 10 augusti. Vi anlände i Göteborg, tog oss till våra respektive boplatser, själv så skulle jag sova hos Olle på Biskopsgården.
Sedan samlades vi och drog till festivalen. Första kvällen var sjukt bra, trots att det regnade en del så var hela kvällen grym, inte allt för mycket öl och artister som The Hives, Lady Sovereign, Manu Chao och The Pogues. Kvällen avslutades på en klubb där vi såg The Tough Alliance.

På lördagen var det i alla fall lite sol och även lördagen blev mycket lyckad då vi såg Moneybrother, Regina Spektor, The Ark, Teddybears STHLM och Kanye West. Denna kväll orkade vi aldrig med nån klubb utan tog ett par öl på en pub innans vi åkte hem och sov.

Way out west var helt klart sommarens bästa festival, överlägset bäst band och skönt att slippa tälta. Dessutom kunde man åka in till stan och käka om man ville och dessutom duscha varje dag. Helt i min smak.

Sen så avslutades Fagerstakarriären i helgen med fest hos Patte på fredan och Olle på lördan, med krogbesök och efterfest båda kvällarna, mycket lyckad helg.

Det har helt enkelt varit en lyckad sommar, med mycket fest, en suverän resa och tre festivaler.

Men framöver är det alltså Stockholm och Sociologi I på universitetet som gäller.

Kommentarer
Postat av: jessica

du är kung.
passar bra i guldlockar gör du också!

2007-08-23 @ 16:48:58
URL: http://jejejessica.blogg.se
Postat av: jessica

ja. det enda som får mig att motstå frestelsen är min genuina karaktär.

2007-08-24 @ 12:40:19
URL: http://jejejessica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0