Juletider

Nu är julhelgen över och år 2008 lider mot sitt slut. Har som sagt tillbringat julen "hemma". Vad jag nu ska beteckna som hem vet jag inte riktigt. Har på 6 dagar sovit på 5 olika ställen. Så min definition av hem är något svävande. Men trevligt har det varit, mycket trevligt till och med. Kom hem till morsan i måndags och sov där natten till tisdag då jag följde med svågern för att inhandla de sista julklapparna. Sen vart det iväg till storasyster med familj på kvällen där det slökollades på uppesittarkvällen och lektes med systersonen.

Dagen efter så var det självaste julafton. Även fast jag inte är något större fan av julen så var det en riktig trevlig tillställning med föräldrar, syskon, svågrar och ungar. Det kollades på Kalle Anka, käkades julmat och öppnades julklappar som det sig bör. Senare på kvällen blev det bilresa till Vad där en klassisk jultradition med Vadgrabbarna återupptogs med öl och pingis i bystugan. Senare blev det hem till farsans hus för att lyssna på Håkan Hellström och gammal klassisk powermetal, omåttligt trevligt.



Vart en sen afton och en ganska seg morgon, men det släppte ganska snart. På eftermiddagen bar det av in till Fagersta och Malin och Martins lya, där kvällens förfest skulle äga rum. På förfesten var nästan alla de närmaste samlade så det kunde inte bli annat än succé. Lite väl kort, eftersom vi åkte till Green Man redan vid halv 9. Den tidiga utgången förde dock med sig den stora fördelen att vi slapp köa i kylan. Green Man var sen som man kunde förvänta sig, trångt och högljutt, men en hel del trevligt folk träffade jag på i alla fall. Sen fick kvällen en oväntad men ack så trevlig avslutning innan jag åkte hem till Nordling och sov.

Annandagen bjöd på obligatorisk bakfyllepizza och senare på kvällen vart det åter Vad där farsan bjöd på lite julmat. Sen pingis i bystugan tills in på småtimmarna. En fika hos Jessica och Henke hanns även med, mycket trevligt återseende.

Igår så bar det ganska tidigt av till Lina och Håkan där det mest slöades, kollades på film och åts chips och dip. Kalle, 4 månader var på sitt charmigste humör.



Idag så gick jag upp redan 8, trött som ett as för att åka med morsan och hälsa på mormor, morfar och lite andra släktingar. Trots att jag var altl annat än pigg så var det kul att träffa släktingarna. Det bjöds på mat och oändligt med kakor. Inte det nyttigaste men ack så gott. Sen vart det återigen tillbaka till syrran på kvällen.



Nu är det laddning inför nyår som gäller, men sen får det vara slut på onyttigheter. 3 nyktra veckor och sundare matvanor väntar!


Musikåret 2008

Då var det dags för en av årets höjdpunkter. Att få vältra sig i all den fantastisk musik som antingen kommit under året, eller av någon annan anledning kommit att spela en viss roll i mitt liv. Har enligt mitt tycke varit ett mycket bra musik år, men ett antal riktigt riktigt starka skivor. Har dock stundtals haft lite väl dåligt med tid för att hinna lyssna på all den musik som jag skulle vilja lyssna på. Men här kommer i alla fall mina högst subjektiva åsikter om musikåret som har gått. Reserverar mig som vanligt för skivor/låtar som kan ha kommit ut redan sent 2007.

Årets 17 bästa låtar, utan inbördes ranking:

Glasvegas - Geraldine
Vampire Weekend - A-punk
Vampire Weekend - M79
Håkan Hellström - Tro och tvivel
Håkan Hellström - För sent för edelweiss
Håkan Hellström - Långa vägar
MGMT - Kids
MGMT - Time to pretend
Hot Chip - Ready for the floor
Gnarls Barkley - Going on
Conor Oberst - Lenders in the temple
Nordpolen - Skimret
The Soundtrack of our lives - Fly
Maskinen - Alla som inte dansar
The National - Fake empire
Eldkvarn - Barn av sommarnatten
SavemeRobinBobby - Från segevång

Årets 7 bästa skivor:

1. Håkan Hellström - För sent för edelweiss
Han har gjort det igen, den falsksjungande poeten från Göteborg har gjort ytterligare en fantastisk skiva. Den skivan som jag lyssnat på mest under året och som jag trots detta ännu inte tröttnat på. Det säger en hel del om genialiteten i Håkans låtskrivande. Nästan lika bra som hans debut skiva.
2. Vampire Weekend - Vampire Weekend
Underbar skiva från universitetspopparna. Var tillsammans med ovan nämda skiva lite utav ett soundtrack under våren.
3. Glasvegas - Glasvegas
Broder Daniel på skotska, borde räcka som motivering. Den fantastiska produktionen gör att man lätt har överseende med att melodierna blir lite enformiga.
4-7 utan inbördes ranking
MGMT - Oracular Spectacular
Eldkvarn - Hunger hotell
The Soundtrack of our lives - Communion
Gnarls Barkley - The odd couple

Festival och konsertåret

Har blivit en hel del konserter och festivaler under året. Liksom förra året blev Way out West årets höjdpunkt och där utmärker sig Broder Daniels avslutningskonsert, kanske av sentimentala skäl. Men den var rent utsagt fantastisk. Håkan var inte mycket sämre han heller. Silverbullit, Holy Fuck och Franz Ferdinand var andra av festivalens höjdpunkter.

Sen blev det även Peace and Love, också detta en mycket lyckad festival där Looptroop gjorde grymmaste spelningen enligt mig. Annars var denna festival mer inriktad på fest än WoW.

Annars så var den bästa konserten under året Billy Bragg på Södra Teatern.

Årets bästa retro låtar (Låtar som av någon anledning ackompanjerat mitt liv 2008, utan att vara speciellt nya. Vissa helt nyupptäckta, andra är gamla skatter som återkommit):

Bright Eyes - Arc of time
Modena City Ramblers - I cento passi
Modena City Ramblers - Bella Ciao
Familjen - Det snurrar i min skalle
Billy Bragg - A new England
Billy Bragg - Levi stubbs' tears
The cat empire - Misere
Arcade fire - Intervention
James Brown - Papa's got a brand new bag
Rino Gaetano - Ma il cielo é sempre piú blu
Eldkvarn - Sjösalavår
Eldkvarn - Fulla för kärlekens skull
Lill Lindfors - Rus
Angelic Upstarts - Bandiera Rossa
Angelic Upstarts - Solidarity
Justice vs. Simian - We are your friends
The Clash - Complete control
Håkan Hellström - Jag har varit i alla städer
Håkan Hellström - Hurricane Gilbert
Joe Satriani - The extremist
Depeche Mode - Enjoy the Silence
Toots and his maytals - Pressure drop
Nancy Sinatra - These boots are made for walking
Wilson Pickett - Don't let the green grass fool you
Lou Reed - Take a walk on the wildside
Dropkick Murphys - Worker's song
The Jam - Smithers Jones

And the bells were ringing out for christmas day!

Så äntligen efter 4 månaders slit och stressande så har jag jullov. Efter sista lektionen i fredags så var det bara att åka hem och fira med en öl och invänta grabbarnas ankomst. De dök upp vid halv 6 tiden och sen dracks det öl, vin och glögg och annat smått och gott innan vi efter en omång charader bestämde oss för att fara ner mot slussen vid 11 tiden. Första försöket, på Debaser Slussen gick inte så bra, det var fullt. Vi fick inte heller komma in på Patricia då det var 23 där. Istället vart det Debaser Medis där det vart salsakväll tills de stängde kl 3.



Lördagen började ganska segt, men efter en pizza och en öl så var man på igång igen. Efter några öl i köket så drog vi och käkade dyra men ack så goda hamburgare på Hardrock Café. Sen drog vi vidare för lite biljard vid Odenplan, där även herr Pentti slöt upp. När biljarden var slut och vi var lagom runda under fötterna drog vi till Fashing, där kön dock var för överväldigande. Vidare till Cosmopol, där vi dock vart nekade. Lite väl hårda regler när det gäller insläppet där kan tyckas. Istället beslutade vi oss för att ta en öl på KGB innan det blev hemfärd för att sova.

Mindre segt igår, då alkoholhalten var betydligt lägre på lördagen. Grabbarna åkte hem rätt tidigt, sen spenderade jag resten av dagen med att städa, sova och träffa Paolo och Anna. På kvällen vart det Tacos och lite senare glögg innan tröttheten tog överhanden. Kan inte annat än att säga att det varit en riktigt höjdarhelg med trevligast tänkbara sällskap.

Nu sitter jag här och mest väntar på att tiden ska gå, vid 3 tiden bär det av mot stationen och sen vidare hem. Första anhalt blir morsan i Hedåker. Sen väntar 2 veckors luffande i Södra Dalarna och Norra Västmanland då det ska träffas familj, vänner och bekanta. En och en annan öl kan nog slinka ner under jullovet också.

För att bli lite julpepp så finns det en låt som alltid, alltid funkar. Fairytale of Newyork, slår aldrig fel! Så tills nästa gång:

"Happy chrismas you arse"

Trött men ack så nöjd

Sitter så här på kvällskvisten och känner mig mentalt mörbultad. Har varit en intensiv dag. Vaknade förvisso inte förän klockan tolv och var rätt seg på "morgonen". Sen var jag tvungen att fortsätta nöta in presentationen så att den skulle sitta inför tentan på kvällen. Kl 6 var det sen dags. Måste erkänna att jag var fruktansvärt nervös, men som tur var lyckades jag bli den andra som gjorde sin presentation, så jag slapp i alla fall sitta och pinas. Väl framme inför klassen så steg nervositeten till oanade höjder. Men jag lyckades i alla fall rabbla mig igenom det hela tämligen felfritt och efteråt kändes det nå otroligt skönt. Det var som om månader av stress rann av mig.

Resten av kvällen tillbringades i sällskap med mina kära korridorsgrannar, vilka åker hem nu natt över julen. Dessutom anlände Paolo vid halv 2 tiden för en veckas visit här i huvudstaden.

I morgon är jag ledig och jag har ingenting som jag behöver göra. Så det blir första dagen på evigheter som det bara blir att ta det lugnt, vilket antagligen kommer leda till att jag blir jävligt rastlös. Men skönt ska det bli ändå. Sen är det bara lektion torsdag och fredag, sen är det äntligen jullov. En händelse som ska firas med pompa och ståt tillsammans med Vadgrabbarna.


Mi chiamo Jon

Har suttit i princip hela dagen och skrivit/tränat på en presentation som jag ska göra på italienskan i morgon då jag har min sista tenta för terminen och min första muntliga tenta någonsin. Ska stå och prata om mig själv på italienska i fem minuter, vilket känns tämligen nervöst. Har dock fått lite hjälp av diverse italienare med texten och själv presentationen, så nu känns det ganska bra. Har hela dagen på mig i morgon att träna också, så det ska nog gå alldeles galant. Men jag kommer att vara galet nervös.

Annars så hade jag min näst sista för terminen i lördags, den skriftliga italienska tentan. Så de senaste veckorna har inneburit en jävla massa pluggande. Har inte hunnit läsa någonting när det gäller kursen vi håller på med på socinomprogrammet, men som tur var känner jag igen mycket från sociologin. Dessutom har vi en riktigt bra lärare för en gångs skull, vilket underlättar väsentligt.

Efter tentan i lördags så beslutade jag mig för att besöka Dennis i Norrtälje för första gången sen han flyttade dit. Blev ett mycket lyckat besök med en hel del öl, tv-spel och nostalgi. Tämligen slitet igår, men inte så farligt.

I helgen så ska jullovet firas in på bästa möjliga sätt då jag får celebert besök på fredag, när nästan hela Vad-ligan kommer på besök. Det lutar åt en riktig kanonhelg.

Men nu är det dags att återvända till att nöta italienska.

Arrivederci

Då var det dags

Otroligt dålig aktivitet på bloggen nu tycker jag. Så här kommer en snabb update.

Har varit tämligen fullt upp sista veckan, där hemtentan tagit mycket tid och energi. Vart i alla fall klar idag, tämligen nöjd, men inte det bästa jag har åstadkommit.

Har sedan senaste inlägget, förutom hemtentan, hunnit med första besöket på Café Bojan på evigheter, en trevlig fest i sumpan, adventsfika och improviserad rundpingis i köket. Orkar inte med något längre utlägg, så jag bjuder på lite bilder från adventsfikat och pingisen istället.


RSS 2.0
#