Första praktikveckan: Check!

Är nyss hemkommen från ett kvällspasset på praktiken 14-24. Så här efter första veckan så finns det många tankar, sjukt många tankar. För många och för oformulerade för att de riktigt skulle kunna skrivas ner här. Men en tanke som slår mig och som känns väldigt upplyftande är att det verkligen känns som jag har valt rätt yrke. Jag kan inte tänka mig vad jag annars skulle vilja syssla med. Sen har jag haft en väldig tur med min praktikplats som är otroligt intressant, mångfasetterad och som fyller en viktig funktion. Det är verkligen de som står längst ifrån det vanliga samhället som bor på gatan, i tält, husvagnar och på alla dess ställen. Vissa mer "frivilligt" än andra. Har även kommit in väldigt väl bland personalen som tagit emot mig med öppna armar och låtit mig komma in i verksamheten från dag ett. Så jag ser fram emot kommande 3 månader. Vet dock inte hur man ska motivera sig att sätta sig i skolbänken igen i maj. Men som man brukar säga: Den dagen den sorgen.

Lite tråkigt dock att inte träffa alla fina heestar och andra klassisar. Tycker även att de två utflugna heestarna borde vara lite bättre på att rapportera om sina äventyr i Madrid!

Även om det är slut på praktikveckan så blir det inte mycket ledighet. I morgon är det jobb som gäller 14-20 och på måndag är det mycket att fixa och stå i med! Men nu känns det fint att sitta här och koppla av lite med en kall folköl!

Skål

Vargavinter

Efter en otroligt spännande första vecka på jobbet så är det dags att bli ännu mer spännande. Snart ger jag mig iväg på kvällspass 1530-2400 och ska befinna mig ute en stor del av kvällen. Det är just nu 9 grader kallt och kommer bli ännu kallare så det blir en utmaning. Tack och lov så får man lite användning för de extra förmåner (läs varma kläder) som man införskaffade under lumpen.


Första praktikdagen

Nu är första dagen på praktiken genomförd och med tanke på förutsättningarna med ca 2 timmars sömn så har det gått alldeles utmärkt. På förmiddagen vart det lite intro till arbetsplatsen, sekretess, säkerhet och lite annat. Sedan blev det på eftermiddagen dags att kasta sig in i verkligheten då jag följde med två fältassistenter ut. Det var oerhört intressant att vara med i arbetet men rätt hemskt att se så pass utslagna människor. Dagen gick i alla fall väldigt fort och jag var helt slut efteråt av alla nya intryck. Men det känns som en mycket bra praktikplats och jag tror jag kommer trivas!

Du får inte skylla på praktikanten!

Det börjar bli en aning nervöst nu när det är sisodär 10 timmar kvar innan jag börjar min praktik. Kl 8 i morgon ska jag infinna mig på introdag på Uppsökarenheten för vuxna vid Mariatorget. Det ska bli förbannat spännande och roligt, men det känns som sagt nervöst och lite läskigt att ge sig ut i verkligheten. Ska försöka ge lite rapporter framöver hur praktiken artar sig.



Annars har helgen varit mycket angenäm. I fredags så ställde vi till med korridorsmiddag där undertäcknad tog befälet och lagade med god hjälp till kyckling med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Sedan blev det socialiserande och mat med ett gäng nya grannar, mestadels asiater. Efter den här terminen så behöver jag nog aldrig besöka asien. Efter middagen drog vi med ett gäng från Hong Kong på korridorsfest, dom vart dock rätt skrämda och försvann på en gång. Men vi stannade kvar några timmar innan tröttheten tog ut sin rätt då jag sovit otroligt illa natten innan.



Efter en god natts sömn drog jag och Liufen och hälsade på en bekant från Sardinien som var här med några kompisar och tog en fika i Gamla Stan. Sedan lite matshopping innan vi åkte till Kristina i Masmo för kvällens festligheter. Där serverades Tacos, dracks vin och sjöngs singstar. Det bjöds även på en hel del roliga historier, de flesta av det lite vidrigare slaget. Mycket trevligt var det i vilket fall och undertecknad lyckades få "Totally singstar" på Alice Cooper - Poision och kunde inte låta bli att låta självgodheten skina igenom. Sedan en lång hemresa frammåt småtimmarna. Vart inte många timmars sömn men dagen har ändå varit trevlig. Drog hem till Liufen och käkade lite pizza och vilade upp oss lite innan jag var tvungen att åka hem igen.

Nu så blir det att försöka få sig lite sömn så att man är pigg och kry på första dagen i morgon! Peace out

Avatar 3D och en i övrigt fantastisk helg

Har haft en alldeles fantastisk helg där både jag och Liufen för första gången sen i somras har varit helt lediga. Och med dessa förutsättningar kan det inte bli annat än bra. I fredags begav vi oss till Västerås för att kolla när storasyster tog examen som sjuksköterska. Inte utan att man blev lite stolt. Sen mat ute i Svanå där syrran passade på att annonsera att ytterligare ett syskonbarn är på väg. Lite chockartat, men roligt. Sen drog vi oss hemmåt Lappis för att slöa och inte lyfta ett finger i onödan.

 

Sedan fortsatte vi på samma spår under lördagen då det mesta av dagen spenderades i sängen. Vi passade även på att se filmatiseringen av en av mina favoritböcker "Papillon". Mycket bra film, men som många gånger så är boken betydligt bättre. Sedan var vi tvungna att ta tag i flyttstädningen av mitt gamla rum, vilket klarades av på ett par timmar. Efter det tog vi oss med lokaltrafiken till Skälby där vi tillbringade kvällen i soffan, Liufen mestadels sovande medan jag underhöll mig med Barca - Sevilla. Lyckades dock få liv i min kära efter och då vi för en gångs skull inte hade något att göra på söndagmorgonen kunde vi vara vakna halva natten och sova frammåt halv 1 tiden på söndagen.

 

På söndagen kände vi dock att vi varit väl slöa under helgen så det blev en lång promenad med Yanka vilket resulterade i tämligen blöta skor när vi skulle gena över golfbanan. Sen blev det dags för helgens höjdpunkt, nämligen Avatar i 3D format på Sergels bion. Trots mina höga förväntningar så blev jag alldeles överrumplad av detta fantastiska mästerverk. Och upplevelsen blev inte sämre i 3D, det kändes nästan som att man var inne i filmen. Och filmen var så snyggt gjord att man blev alldeles häpen. Sen att storyn skulle vara tunn kan jag inte hålla med om, jag tyckte den var väl genomtänkt. Man kände verkligen sympati för de blåa fantasifostrena. Det kanske inte är den bästa filmen som har gjorts, men jag har aldrig varit med om en liknande upplevelse så betyget kan inte bli annat än 5 av 5. Blir att se om den redan i veckan tillsammans med Herr Hedberg.

 

Idag så drar nästa termin igång med introduktion till praktiken och på måndag drar det riktiga allvaret igång. Ska bli spännande, men det känns lite nervöst och läskigt.

 

2978ba4178d53de9ee0e992718dd2a4f.png

Stiliga glasögon fick man med på köpet också!

 


Världsmetropolen Skälby

7092414fb1fb4be6c6f1adc08b39ff30.png

 

Världsmetropolen Skälby

 


Mot Västerås

5c22a6df894e98ab34e86b1e88a6f313.png

 

Mot Västerås

 


00-talets bästa skivor

Efter att ha dragit på det någon vecka har jag äntligen tagit mig för att lista de 20 skivor som jag högst personligen tycker är de bästa från 00-talet. Känns extra bra när man har lite perspektiv och skivor har hunnit både växa och krympa under åren som gått. Vissa skivor kanske inte helt och hållet håller måttet fortfarande eller är något sönderlyssnade. Men de förtjänar sin plats ändå. Viss hänsyn måste även tas till att jag inte blev riktigt musikaliskt upplyst förrän kring 2002-2003 och kan ha missat ett par skivor i början av årtiondet. Men någorlunda genomtänkt så är detta de 20 enligt mig bästa skivorna de senaste 10 åren.

1. Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg (2000)
2. Håkan Hellström - För sent för Edelweiss (2008)
3. The Tough Alliance - The new school (2005)
4. Vampire Weekend - Vampire Weekend (2007)
5. Broder Daniel - Cruel Town (2003)
6. System of a Down - Mezmerize (2005)
7. The Libertines - The Libertines (2002)
8. Glasvegas - Glasvegas (2008)
9. Looptroop - The struggle continues (2002)
10. The Though Alliance - A new chance (2007)

Plats 11-20 utan inbördes ranking
Promoe - The long distance runner (2004)
The Bear Quartet - Angry Brigade (2003)
The Hives - Veni Vidi Vicious (2000)
Mattias Alkberg BD -  Ditt hjärta är en stjärna (2005)
Håkan Hellström - Ett kolikbarns bekännelser (2005)
The Hives - Tyrannosarius Hives (2004)
Dead Prez - Lets get free (2000)
Arctic Monkeys - Whatever people say I am, thats what I'm not (2006)
The Knife - Deep cuts (2004)
Bad cash quartet - Outcast (2001)

Sedan finns det en hel drös andra artister från 00-talet som är värda att nämnas men som inte släppte någon skiva som räckte hela vägen, men bjöd på en stor mängd fantastiska låtar:
Thåström, Bright Eyes, Jens Lekman, Morrissey, Eldkvarn, Moneybrother, Jamie T, Lily Allen, Manu Chao, Stefan Sundström, Gnarls Barkley, Vapnet, Timbuktu, MGMT, Florence Valentin, Franz Ferdinand, Robyn, M.I.A., Familjen, Niccokick, Kent, Bloc Party, The Strokes, Teddybears STHLM m.fl.

När jag summerar musikdecenniet såhär så slås jag av hur mycket fantastisk musik det har gjorts. Frågan är om jag någonsin kommer att tycka att det görs lika bra musik igen. Detta är trots allt det decenniet där jag vuxit upp och blivit någorlunda vuxen och detta är decenniet jag kommer att vara som mest nostalgisk över. Men nu är det över och det är dags att se fram emot ny fantastisk musik.

För er som önskar finns alla skivor som en Spotify-playlist HÄR

Ny bostad och terminsomstart

I måndags så fick jag äntligen tillgång till mitt nya studentrum i grannhuset och inte i vilken korridor som helst utan den som varit mitt andra hem under två års tid, känns riktigt gött och jag trivs redan som fisken i vattnet. Har haft mer socialt umgänge här under tre dagar än vad jag hade hela förra terminen i gamla korridoren. Fick fin bärhjälp av Mr Gaber och Fröken Gac Monreal, men fick själv stå för grovarbetet. Även Herr Hedberg som kommit tillbaka från La France har varit till tacksam hjälp och fint sällskap.



Snart börjar även årets skolgång, två veckor kvar på terminen innan nästa börjar. Otroligt segt att fortsätta en kurs efter jul då det känns som en andra kursstart. Borde egentligen ha förberett ett grupparbete tills idag tillsammans med gruppen, men tiden har inte riktigt funnits så det blir en sista minuten träff en timme innan seminariet och sen kör vi som vanligt på känsla och talang.

Gott nytt årtionde

Har nu återanlänt efter en veckas vistelse bland vänner och familj och en hel del tid i morsans bil mellan alla dessa.
Har hunnit med en sväng till storasyster, tvillingssyster, farsan och morsan sedan har den mesta tiden tillbringats hemma hos den alltid lika trevlige Herr Eriksson.




00-talet firades på nyårsafton ut på bästa tänkbara vis. Lade mig till med ett präktigt Lemmyskägg och sen började festen hemma hos Lina och Robin i sällskap med en hel drös trevliga kamrater och det åts fantastisk smörgåstårta och en pannacotta som kunde ha fått den kräsnaste av gourmander att dräggla. Sedan fortsatte kvällen med öl, irish coffee, samkväm och småkronornas utskåpning av finnarna innan vi gav oss av och sköt raketer. Ungefär här börjar det bli lite suddigt. Enligt rapport blev jag ganska trött när raketerna väl var avskjutna och jag somnade således på värdparets soffa. Har även hört rapport om att efterfesten på Ringvägen blev allt annat än lugn. Trots den fruktansvärda baksmälla jag upplevde på nyårsdagen så var det värt det då det blev en mycket lyckad tillställning. Bara att tacka alla iblandade.






Nu är jag som sagt tillbaka till Stockholm. Drog direkt till min saknade älskling igår och tillbringade natten där. Nu är jag dock hemma och har så smått börjat pyssla inför flytten i morgon. Känns lite vemodigt att packa ihop mitt gamla rum, men desto roligare att få flytta till den bästa av korridorer.

RSS 2.0
#