Musikåret 2009

Då var det återigen dags för en av årets höjdpunkter, nämligen att försöka summera året musikaliskt. Detta år känns dock inte riktigt lika roligt som förra året som enligt min mening var ett helt fantastiskt musikår, med flera skivor som har blivit personliga klassiker och många starka låtar. 2009 har inte riktigt levt upp till förgångaren. Om det beror på att det gjorts sämre musik, om jag har haft sämre koll eller någon annan anledning låter jag vara osagt. Men här kommer i alla fall mina högst subjektiva åsikter.

Årets 17 bästa låtar, utan inbördes ranking:

[Ingenting] - Hallelujah
Laleh - Bjurö klubb
Thåström - Den druckne matrosens sång
Thåström - Kort biografi med litet testamente
Jamie T - Sticks 'n' stones
Moneybrother - (Never ever) I've been kissed
Olle Ljungström - Chelsea hotel #2
Florence Valentin - Mitt allt
Mattias Alkberg - Jag bara tänkte liksom att
Mattias Alkberg - Nerverna
Lorentz & M. Sakarias - Mayhem
Movits! - Äppelknyckarjazz
Lily Allen - Not fair
Joel Alme - Snart skiner Poseidon
Ken Ring - Nu måste vi dra
Morrissey - When last I spoke to Carol
Bruket - STHLM kallar

Årets 7 bästa skivor, Utan inbördes ranking:
Thåström - Kärlek är för dom
[Ingenting] - Tomhet, idel tomhet
Jamie T - Kings & Queens
Movits! - Äppelknyckarjazz
Lily Allen - It's not me it's you
Florence Valentin - Spring Ricco
Promoe - Kråksången

Ingen av dessa kommer inte i närheten av de tre bästa skivorna från förra året, Glasvegas, Håkan och Vampire Weekend. Men det kanske säger mer om 2008 än om 2009.

Årets bästa retro låtar (Låtar som av någon anledning ackompanjerat mitt liv 2009, utan att vara speciellt nya. Vissa helt nyupptäckta, andra är gamla skatter som återkommit, Vissa var med på förra årets lista, men förtjänar inte destomindre en plats även på årets):
1. Paul Simon - You can call me Al (En av mina favoritlåtar någonsin och i år fick den ackompanjera nyförälskelse, vilket gjort den väldigt speciell)
Leonard Cohen - So long Marianne
Dan Wiktor - Ett rus
Eldkvarn - Kärlekens tunga
Björns vänner - Åkrar och himmel
MGMT - Kids
Peter Gabriel - The book of love
Åsa Jinder - Av längtan till dig
Rino Gaetano - Ma il cielo é sempre piú blu
Håkan Hellström - Tro och tvivel
Leonard Cohen - Everybody knows
Olle Ljungström - Den norrländska präriens gudinna
Leonard Cohen - The partisan
Vampire Weekend - M79
Frida Hyvönen - Scandinavian blonde
Bright Eyes - Arc of time
Leonard Cohen - Hey, thats no way to say goodbuy
Leonard Cohen - Suzanne
Vampire Weekend - I stand corrected
The good, the bad & the queen - 80's life
Juvelen - Watch your step
Herman Düne - I wish that i could see you soon
The good, the bad & the queen - Kingdom of doom
Leonard Cohen - Hallelujah
Leonard Cohen - First we take manhattan
Nick Cave and the bad seeds - Suzanne
Leonard Cohen - Take this Walz
Emil Jensen - Maj förra året
Dead Prez - HipHop

Mycket Leonard Cohen blev det, lyssnade nästan uteslutande på honom under sommaren. Annars så är det som sagt många låtar som förknippas med den fantastiska perioden första delen av året och nyförälskelse.

Konsertåret:

Av olika anledningar har det inte blivit mycket konserter i året, främst kanske för att jag har blivit lite utav en toffel,  vilket jag dock inte har något emot. Men några konserter har det blivit i alla fall. Thåström i mars var den stora höjdpunkten. Dead Prez såg jag också fram emot enormt, men det blev något av en besvikelse. Annars har det blivit lite småkonserter med bland annat Bruket på Debaser.


Det var alltså mitt 2009 i musik. Jag hoppas att 2010 blir ett bättre musikår. Har kommit två skivor precis som jag har stora förhoppningar på och som i så fall får vara med på nästa års sammanfattning: Daniel Gilbert och Hästpojken. Så vi får se om de finns med på nästa årslista.

Fagerstahäng och annandagsfylla

Har nu tillbringat dryga dygnet i hemstaden. Intog Herr Erikssons lya under gårdagen och drog sedan direkt över till My för förfest, där det blev panikdricka ikapp då jag kom något sent. Sen snabbt iväg till Green Man för det obligatoriska: dyr öl, hälsa på folk som man vill träffa och folk man inte vill träffa och sedan mest vänta på att få gå hem. Men det var hyfsat trevligt i alla fall. Sedan hem till lyan och däcka. Denna dag har bestått av pizza, statoilkaffe, häng i Krilles lya, detronisering av Krille i Starcraft, en tilll pizza och lite hockey. Bättre kan man knappt spendera ett jullov.

Krille blir detroniserad i Starcraft och får sedan tröst av herr Westholm:

Hemfärd

-567b59c877ae14bceff8236c404081c.png

 

Hemfärd

 


And the bells were ringing out for christmas day!

Firar in jullovet med en kall julöl och tonerna av The Pogues fantastiska juldänga! Precis hemkommen från ett 25-timmars pass på jobbet. Gick riktigt fint och fick till och med sova fem timmar. Har nog aldrig hänt förut på en jour. Ett maffigt julbord serverades även igår och har gått och ätit rester av nyss nämnda under hela passet.

Men nu jävlar har jag gjort mig förtjänt av lite ledighet. Först bär det av till älsklingen och lite julfirande i Skälby innan jag i morgon, annandagen, beger mig till Fagersta och Bruket på Green Man i trevligt sällskap. Sen kommer jag uppehålla mig i de trakterna i dryga veckan innan det är tillbaka till Stockholm igen.

Annars så har sista dagarna inneburit en del trevligheter. Ett julbord i min blivande korridor, en del tid med älsklingen. Jag har även fått undsätta stackars Paolo vars flyg blev inställt när han skulle hem.

Men nu är det juuuullov! Peace out!

Snöstorm!

10878bf514c364047c8961ab92b106be.png

 

Snöstorm!

 


Heja heja

Är inne i en otroligt hektiskt perido nu, inte mycket tid och ork till att blogga. Men nu ger jag det ett försök.
Förr förra veckan var jag som sagt hemma i Dalarna. Efter att ha spenderat de första dagarna hemma hos Lina och Håkan så begav jag mig på fredagen till Fagersta för att inkvartera mig hos Herr Eriksson. Lite öl och trevligt sällskap under en lugn fredag blev det. Sedan på lördagen åkte jag ut till farsan där jag först rotade igenom massa gamla lådor med sparade grejer. Det var en nostalgitripp utan dess like. Gamla skolarbeten, loggböcker, brev etc. Hittade en hel del roliga meddelanden från lärare i mina loggböcker som "du är en smart och ambitiös kille, men du snackar alldeles för mycket på lektionerna", "duktig och ambitiös, men blir lätt distraherad och okoncentrerad" "Jon Magnusson borde gå en kurs i hur man tilltalar en lärare". Med andra ord var jag redan på den tiden rastlös av mig och ganska uppkäftig. En hel del gamla brev hittade jag som sagt också, vilket var otroligt roligt att läsa igen.
Efter rotandet blev det middag innan jag åkte in till stan för fest. Nu blev det dock inte så mycket fest utan mest samkväm hemma hos Jonte innan vi drog och käkade pizza och sedan åkte hem och la oss.

På söndagen åkte jag sedan hem till morsan och sedan vidare till Stockholm igen. Och sen dess har det vart full fart. Skola, jobb, ny kurs, massor med plugg vilket börjar sätta sina spår. Och så kommer det fortsätta en och en halv vecka till, tills juldagen då jag äntligen får lite välförtjänt jullov. Läser en massiv men mycket intressant kurs nu, utredningsmetodik. Första gången som det känns som man verkligen lär sig hur man ska gå tillväga när man ska ut och arbeta. Dessutom har vi blivit tilldelade praktikplatser och jag ska vara på Uppsökarenheten för hemlösa vilket ska bli spännande och förhoppningsvis givande.

Och en till positiv sak är ju att det verkar bli en hel del snö, som verkar ligga kvar ända fram till jul. Även om själva snöfallet kanske inte är så trevligt så är resultatet desto trevligare! Men det var allt för nu!

Peace out

Säsongens första snö

557c90559cdd20c1ea26f54f1963d4d4.png

 

Säsongens första riktiga snöfall

 


Fredagssällskap

5e520f662cb885757d0c4409ec59bc44.png

 

Lax i ugn, potatis, sås och sen blåbärspaj till efterätt i trevligt sällskap. En perfekt fredag!


Flitig student nr 2

24b4d4772f270154969acaefc6ea8df7.png

 

Flitig student nr 2

 


Flitig student nr 1

2243589b8c58e07963e1f219bdd1acbf.png

 

Flitig student

 


Misslyckad rakning

Vad händer när någon försöker att klippa mitt hår med en rakapparat modellen sämre? Jo följande:


Dalaproduktivitet

Har haft en otroligt produktiv dag. Började med att syrran vrålade om frukost från nedervåningen så att jag inte hade något val annat än att masa mig ur sängen. Sen har jag suttit i princip hela dagen och skrivit på rapporten till kursen Äldre och funktionshindrade. Känner mig nästan klar, 3 dagar i förväg, vilket känns mycket bra med tanke på att helgen antagligen försvinner i lätt alkoholdimma. Fick även resultatet från förra tentan och drog in ett B vilket ökade motivationen än mer. Ny laptop, frisk dalaluft och betygspepp visade sig vara en bra kombination.

Annars så är det kallt som fan här och frosten har gjort allting alldeles vitt och fint, så det ser ut som att det har snöat. Ikväll blir det att unna sig lite rödtjut och i morgon bär det först av till morsan sen inkvartering hos Herr Eriksson i Fagersta och öl i trevligt sällskap!


Dalavinter

Befinner mig nu hemma hos syrran i Dalarna med min nya leksak, en splitter ny laptop. Jäkligt skönt måste jag erkänna. Är dock mindre motiverad att ta tag i rapporten, vilket jag måste göra om jag ska få nå ledigt i helgen!


RSS 2.0
#