Vid protesfabrikens stängsel

Igår var det konsertdags. Och det var ingen ströartist som helst, utan Håkan Hellström som skulle ses. Börjar tappa räkningen hur många kosterter jag varit på med Håkan, men det är alltid en otrolig upplevelse varje gång. I vilket fall så grundade vi lite lätt med öl och vin i en park på Djurgården innan vi drog i vidare till Cirkus.
Strax efter klockan 19:30 igår trädde den alltid lika fantastiske Håkan Hellström in på scenen och drog igång en kavalkad av hits ur den enorma låtrepertoar som han besitter. Första 3-4 låtarna märktes det att han varit på turné ett tag och det kändes lite slitet, men fortfarande väldigt bra. Men snart började publiken komma igång på riktigt vilket även ökade energin på scenen. När en av mina favoritlåtar "Man måste dö några gånger innan man kan leva" drog igång kändes det som konserten startade på riktigt. Sedan gjorde Håkan det som han är bäst på, bjuder på euforiska explosioner blandat med hjärtekrossande ballader. Ytterligare en av favoritlåtarna "Vid protesfabrikens stängsel" framfördes, vilket var såväl oväntat som väldigt välkommet då han varken körde den eller "man måste dö några gånger" på Hovet. När sedan den fantastiska "Du är snart där" hade klingat ut och Håkan + bandet tackade på publiken var det tre ytterst nöjda blivande socionomer som vandrade ut i den ljumma Stockholmskvällen.

Påsklov!

Den gångna helgen har inte varit mindre än 5 dagar lång, med ledigt torsdag - måndag. Och påsken har firats på allra bästa vis. I torsdags begav jag mig till Skälby för att träffa min käreste och sedan spenderades hela fredagen i solen innan vi promenerade till Jakobsberg för påskmiddag. I lördags så passade jag återigen på att förbättra solbrännan i Skälby medan min stackars flickvän var tvungen att jobba.
I söndags bjöd jag hit lite trevliga kamrater för solhäng/grillning på Lappis. Detta visade sig vara ett alldeles lysande initiativ. En del av Lappis stora grönområden ockuperades från kl 1 till kl 9 på kvällen och det både åts gott och dracks en hel del öl. När sedan kylan började komma flyttade vi gemytligheterna in till mitt lilla studentkrypin där vi fortsatte fram tills 11-tiden när Liufen kom hem från jobbet.
Idag har jag fortsatt utnyttja ledigheten och det oväntat fina april-vädret med att ligga i solen och plugga lite inför veckans föreläsningar och seminarium.
Så med andra ord har det varit en alldeles förträffligt trevlig påsk, trots att jag inte lyckats äta ett endaste ägg. En chokladkanin har jag dock lyckats trycka i mig så här sista kvällen innan det är vardag igen.
Paz

RSS 2.0
#