Bambi på hal is

Snart är det dags att lägga ytterligare en helg till handlingarna, en mycket lugn helg där det endast förtärts lite glögg och nån whiskey. Känns skönt att ha vaknat upp utan baksmälla både lördag och söndag. Har även fått det mesta av det som jag tänkt göra i helgen gjort. Har även hunnit med en hel del skoj.

Gårdagen inleddes med lite skolarbete, gjorde äntligen klart PF-resterna som legat som en tung börda över mig. Även skrivit en uppgift till italienskan och kommit igång med hemtentan i sociologi. Sen begav jag mig till Mörby Centrum med Ola och Filippo för att inhandla lite glögg till aftonen. Tog även tummen ur röven och fotograferade mig, så nu kan jag äntligen skaffa ett nytt körkort. Sen vart det hemfärd. Passade även på att ta lite kort på det vackra vinterlandskap som Stockholm har fövandlats till. På kvällen sen vart det som tidigare nämts lite glögg i korridoren och jag kan nog påstå att glögg måste vara bland det bästa med julen.



Idag så begav vi oss ett helt gäng ner på stan för att först käka buffé på en asiatisk restaurang, vilket dock var en liten besvikelse. Maten lämnade en del att önska. Sen tog vi oss vidare till Kungsträdgården för lite skridskoåkning. Fantastiskt kul, har inte stått på ett par skridskor på flera år. Slipningen på skridskorna och isen i kungsan var väl dock så där, men ändå jävligt skoj. Roligast av allt var att se Filippo åka skridskor för första gången, som Bambi på hal is. Statsvistelsen avslutades med en fika. Under kvällen så har jag låtit mina lockar falla under rakapparaten, orkade inte spara ut och sen blev det ett glas glögg så här innan det är dags att gå att lägga sig.



Veckan som kommer er tämligen fullbokad ut med skola, hemtenta, jobb och sen födelsedagsfest för Kassie och Petter på lördag. Hoppas på att snön håller sig kvar på backen, det lyser upp en annars så mörk årstid som denna.

Nu ser det snöar

Nu ser det ut som om vintern tagit sitt första grepp över Stockholm och Lappis. Det har tydligen seglat ner en högst ansenlig mängd snö under den gågna natten, för när jag vaknade i morse var det alldeles vitt på backen. Riktigt trevligt med snö efter månader av regn och rusk.

Annars känns det som att veckan har gått rasande fort. En hel del skola och hemstudier. Dessutom jobbat kväll måndag och fredag. Veckans höjdpunkt var i alla fall onsdagen då vi inledde kvällen hos Josse med tacos och rö'tjut. Sen drog vi vidare till Mosebacke och kollade in när Petters band spelade. Stämningen och promillehalten steg sedan ju längre kvällen led. Riktigt trevligt var det i alla fall, mindre trevlig torsdag då jag inte fick mycket uträttat. I går vart det dock lugnt, trots fredag. Jobbade till 8, sen vart det en whiskey och lite fifa i korridoren, vilket fick räcka, för idag måste jag få lite skolarbete gjort.


Sommarnatt i Stockholm

Nu är nya låten inspelad och klar och den finns tillgänglig på min hemsida.

Förövrigt så har helgen varit väldigt lyckad. I fredags bjöd Mikael i grannhuset på lite födelsedagsfest och tårta. Sen drog vi tillbaka till våran korridor för lite samkväm och allsång innan vi fortsatte till en korridor för ännu mer fest. Blev tämligen sen hemgång och sen satt vi uppe i köket till 5.



Detta ledde till att jag vaknade sliten som fan kl halv 2 i lördags. Orkade i alla fall fixa det sista med låten. På kvällen stog jag över festligheterna, istället kollade vi på "I cento passi" (de hundra stegen). En riktigt bra italiensk film om en politiker som bekämpade den sicilianska maffian.

Avslutar inlägget med att konstatera att idag har snön för första gången denna säsong fallit över lappis. Det vart dock inget längre snöfall, men snöade gjorde det.



Helgkreativitet

Efter en vecka som har gått otroligt fort och kanske inte varit den hårdaste i mitt liv så står ytterligare en helg framför dörren. Har tillbringat dagen med att vara kreativ och spelat in en låt som jag skrev i våras någongång tror jag, och den kommer snart att finnas på en hemsida nära dig när den väl är färdigmixad.

Annars så har veckan som sagt varit jävligt slö, haft två lektioner sammanlagt och inte lagt ner allt för mycket tid på hemstudier. Men har inte legat helt på latsidan heller. En trevlig utgång i tisdags hanns med också, och en snabbvända på en korridorsfest igår. Men ikväll så ska det först firas att Micke i grannhuset fyller 20, sen får vi se vart vinden för oss. Lutar åt en jävligt trevlig kväll i alla fall.


Bekämpa höstmörkret...

Göres bäst i goda vänners sällskap med öl och kareoke. Första gången på Gröne Jägaren på över ett halv år. Märk väl mina vacka bakgrundsdansare som dock fick oss utslängda något senare.


Den fagra staden

Med tanke på att jag inte varit hemma i Fagersta på ett bra tag och speciellt med tanke på att jag inte festat i Fagersta på evigheter så togs beslutet att tillbringa den gångna helgen på hemmaplan. Så jag och Herr Stam möttes upp trötta och slitna efter jobb på varsitt håll i fredagseftermiddag på en överfull centralstation där vi möttes av beskedet att tåget var försenat. Typiskt, men det gick ingen större nöd på oss, utan det blev en tämligen bekväm hemresa. Väl hemma i Fagersta åkte jag hem till den dejlige dansken där jag erbjöds sovplats under natten. Sen tog vi oss tillsammans med Krille till Dickens där vi avnjöt, eller snarare tryckte i oss, tacobuffé. Ett antal öl hann vi med också innan vi stack hem och sov.

Lördagen tillbringades sedan till och börja med i Krilles volvo och med en flottig pizza. Sen drog jag till Malin vid 4-tiden där kvällens förfestligheter skulle äga rum. I väntan på resten av gänget dracks det lite glögg som snabbt fick upp feststämningen. Med början kl 7 så droppade det sedan in den ena trevliga bekantskapen efter den andra. Sen dracks det öl i mängder och stämningen var på topp innan vi vid halv 11 tiden begav oss iväg mot gubben. Väl på gubben så blev det många trevliga återseenden av folk jag inte träffat på evigheter. Ett återseende var speciellt trevligt men tämligen förvirrande.
Efter gubben vart det i alla fall hem till Malin för en mindre efterfest och sova.

Söndagen behöver det inte ordas så mycket om, jävligt bakis var jag. Men sammantaget en riktig höjdarhelg i hemstaden.

RSS 2.0
#