Livet på Lappkärrsberget

När senaste flyttlasset gick för två veckor sen så kan jag inte sticka under stolen med att jag var orolig för att återigen få en tråkig korridor, så som den var första terminen. Men mina farhågot blev som tur var inte uppfyllda. Istället så har jag återigen för tredje terminen i rad fått en riktig kanonkorridor. Fortsätter det så här kommer jag nog aldrig flytta ifrån Lappis.

I går så ordnade vi årets första korridorsmiddag. För att göra det lite lätt för oss så blev det tacos. Själv fick jag agera uppstyrare och vara ansvarig för köttfärsen medan andra skötte grönsaker och dylikt. Under middagen var det dock till att börja med lite stelt och tyst. Men det tog sig snart och det slutade med att vi satt och pratade fram till halv 3 på natten. Vid 12-tiden anslöt även ett gäng från grannhuset. Mycket trevligt att vi har sån sammanhållning korridorerna emellan.




Förövrigt så blev jag klar med min nya låt igår. "Solidarity (I'll stand on your side)". Personligen så tycker jag att det är min bästa låt hittils. Det märks att man utvecklas både som låtskrivare och producent. Gott mottagande verkar den ha fått också. Blev addad av en person från Indonesien och en från Finland idag som på nått sätt fått tag på den. Skulle väl gissa att det är från piratebay. Jävligt häftig känsla i vilket fall.

Och till sist så läste jag att en riktig svensk legendar har gått ur tiden. Vila i frid Ingemar "Ingo" Johansson.


En helg i Örebro

Har under den gågna helgen varit i gnällbältets vackra huvudstad, Örebro och hälsat på Micke. Dessutom så lyckades vi få Herr Jernberg att fullständigt tappa hakan när vi kom och knackade på under fredagskvällen. Så den kvällen tillbringades först med god öl och Whiskey i Calles fina lya innan vi drog till stan, där först MM-baren och sedan Pitchers besöktes.



Lördagen var sedan tämligen sliten, men en kort vända på stan och lite käk blev det i vilket fall som helst. Sen tillbaka hem till Micke där det dracks några öl och laddades innan vi drog till Vasakrogen där Micke skulle agera trubadur under kvällen. Blev en mycket trevlig tillställning där herrn i fråga gjorde stor succe. Fick även träffa en del av Mickes bekantskapsskara och snacka lite skit under tiden. Han även gå upp själv och riva av en låt på scenen, jäkligt kul även om en kvarterskrog är lite otacksamt om man inte spelar låtar som folk kan sjunga allsång till. Efter Vasakrogen vart det ytterligare ett besök på MM och Pastabaren.



Det har varit en mycket lyckad helg, men kanske lite dyrare än vad jag egentligen hade råd med. Så nu blir det till att leva på vatten och bröd i en månad. Ska i alla fall sälja lite kurslitteratur som jag inte behöver längre, så jag överlever nog.

Hör och häpna

Jag håller för närvarande på med en ny låt, bara nån månad efter den senaste. Vet inte vad som har fått mig att ha sånt enormt tempo. Nu kanske det inte dröjer 10 år innan jag bli internationell superstar. Blev en låt på engelska den här gången, starkt inspirerad av Leonard Cohen, vilket kan bero på att jag lyssnat på honom en hel del på sistonde. Texten är väldigt politisk också, vilket jag känner mig nöjd med. Har haft svårt att skriva politiska texter, det blir så lätt klyshigt. Är själv nöjd och hoppas att slutresultatet blir bra. Vad sedan folket tycker om det hela vet man ju aldrig.

Förövrigt så är Laleh - Bjurö Klubb redan en kandidat till årets låt. Sjukt bra!

I morgon bär det av till Örebro för en helg i Herr Sjöbergs sällskap. Öl och musik i massor har utlovats, så det låter mycket lockande. Rapport kommer!

Peace

Nya tider stundar

Idag börjar rent teoretiskt termin 3, vilket betyder att vi numera inte är S2c, utan S3c, vad Kassie och Carro än må säga. Och ni vet att jag alltid har rätt! Har förvisso inga lektioner föränn på onsdag, vilket är oerhört skönt då man hinner med lite tråkiga, men ack så nödvändiga vardagssysslor som att tvätta, städa, betala räkningar osv osv. Börjar dessutom italienskan igen ikväll, så särskilt lugnt är det inte. Nytt folk har det även blivit i korridoren. Känner mig lite orolig för att det inte kommer att hålla samma kvalitet som tidigare terminer. Men förhoppningsvis har jag fel.

Mycket är det att se fram emot nu också. En ny termin, då vi börjar läsa socialt arbete på allvar och kanske framförallt att det snart börjar bli vår. Jag längtar oerhört efter lite ljus och värme. Dessutom är redan två stora händelser under våren inbokade. Nämligen Thåström den 14 mars och sen blir den en resa till Rom den 8-15 april.

Snart kommer den återinflyttade Stockholmaren Peter a.k.a. Texas eller Popetoteror förbi på en kaffé för att fira sitt återinträde i den akademiska världen. Välkommen tillbaka Peter!

Tomt

Vaknade upp idag till en jävligt konstig dag. Helt plötsligt är korridorer tom. Gick ut i köket, satte på kaffe och sen av ren rutin gick jag vidare för att knacka på hos polarna innan det slog mig att dom åkte för några timmar sen. Känns förjävligt. Alltid samma sak, nya personer kommer, det tar ett tag innan man lär känna varandra ordentligt. Sen blir man riktigt bra vänner och sen försvinner dom. Det är jobbigt, men samtidigt så kan jag inte låta bli att tänka på alla roliga minnen, jävligt kul har det varit.

Sista dagen igår bestod först av att kolla på och hjälpa till när folk packade, sen säga hej då till Ola och Elinor. Senare drog jag med Filippo, Jan och Eni och käkade Thai-buffe och tog en vända genom Gamla Stan. Sen blev det tillbaka till Lappis och ett kort besök på korridorfest, innan det var dags att säga hej då till Filippo och Jan också. Det kändes tomt och overkligt, men redan har nya personer flyttat in i korridoren. Spännande, men konstigt. Hann även impulsboka flygbiljetter till Rom den 8-15 april då jag märkte att det passade nå alldeles utmärkt bra med Romderby och påsklov. Så det är något att se fram emot. Nu ska jag ta tag i mitt liv lite och städa mitt rum och sen försöka komma iväg till gymmet, sen blir det ett besök ute i det förlovade gubbängen. Alldeles för länge sedan.


Blandade känslor

Ännu en vecka är avklarad och ännu en helg står för dörren. Har varit en väldigt behaglig vecka som mestadels har spenderats hemma på Lappis med tentaskrivande, gym och samkväm i korridoren. Igår blev det även fest för att fira att tentan var avklarad, fick även chansen att visa upp studentlivet för Herr Steffansson som kom från Marocko och behövde sängplats. Nu är tentan inlämnad och ölen och vinet är inköpt, så ikväll vankas det ytterligare festligheter. Så det lutar åt en kanonkväll. Men det känns jävligt trist att folk lämnar korridoren nu i helgen. Alltid samma visa, man lär känna några personer bra och blir riktigt bra vänner, sen sticker dom och det kommer nya. Man tror att man vänjer sig, men det är lika tråkigt varje gång. Men ikväll är inte rätt tid att tänka på det, bara att ta tillvara på sista kvällen med gänget.

Skål

Solen skiner

Vaknade upp kl 10 idag till en alldeles fantastisk dag. Solen skiner och knappt ett moln på himmelen. Har faktiskt vart ovanligt bra väder sen jag kom tillbaka till Stockholm. Måste även säga att jag kännt mig ovanligt energisk, inte alls kännt mig lika trött som jag var nästan hela hösten. Om det beror på en välbehövlig julledighet, att jag kommit igång med träningen eller vad det nu är känns mindre viktigt. Det är jävligt skönt i vilket fall.

Annars så är det hemtentaskrivning som gäller för tillfället, men snart blir det ett avbrott för lite Pingis i Frescati hallen. Måste nog ta och gå nu! Så peace out

Uppesittarnatt

I natt så blir det att sitta uppe och följa Småkronorna som förhoppningsvis ska spöa Kanade i Junior-VM finalen. Länge sen jag känt mig så här engagerad över hockey utan att det har gällt Leksand.

Annars har det vart några fina dagar här i Stockholm i slutet av jullovet. Har hunnit plugga en del, inte så mycket som jag hade tänkt mig, men så blir det alltid. Har kommit igång med en sundare livsstil med nyttig mat och träning, vilket känns bra. Nu är det bara att hålla i det. Annars har kvällen bjudit på Leonard Cohen i högtalarna och Super Mario Bros 3 på Xboxet. Säga vad man vill om nya spel, det finns inget som slår en gammal klassiker.

I morgon blir det mer plugg, lite träning kanske och på kvällen blir det bio med KassPett.

Heja Sverige!

Mera juletider

Nu är jag återkommen till Stockholm efter en mycket, mycket trevlig vistelse i Dalarna/Västmanland. Innan jag åkte hem så hanns det med en spelkväll i bystugan, där jag och Krille dominerade stort på det mesta.

Dagen före nyårsafton så blev det först ytterligare en julmiddag hemma hos morsan, med resten av syskonskaran och anhang. Lekte även med äldsta systersonen, som tyckte det var en bra ide att släpa ut morbror i vargavintern. Efter morsan blev det vidare hem till Lina och Håkan där det vart några öl och kortspel in på småtimmarna.

Sen vart det således nyårsafton. Efter lite betänkande så bestämdes det att vi skulle vara hemma hos Nordling. Men först passade jag och Krille på att sneaka åt oss lite smörgåstårta hemma hos Anders. Sen blev det god mat, öl och vin innan det var dags att fira in det nya året. Blev väl en halvlyckad fest egentligen, ingen som var speciellt taggad. Brukar vara så med nyår, stora förväntningar som inte riktigt uppfylls. Drog sedan vidare på en mindre husfest, innan det var dags för en tidig sänggång.

Nyårsdagen var sedan inte allt för sliten, men den sista bakfyllepizzan för ett bra tag käkades. På aftonen blev det poker och pingis i bystugan innan jag åkte hem till Lina och Håkan och sov. Sen vart det tidigt upp igår för att åka tillbaka till Stockholm.

Har blivit en alldeles för osund höst har jag känt. Magen har ökat lite väl mycket i storlek, så nu är det en sundare livsstil som gäller. Satsar på att vara lika nyttig som jag var i början av förra året då ett antal kilon föll de första månaderna. Min nya sunda livsstil har börjat med en nykter och nyttig helg, då jag i alla fall har hunnit med en köksfika med Kassie och Petter i Duvbo och restaurangpasta med Staffan. Så nu är det bara att hålla i detta!

Nyårsnostalgi

Så här två dagar efter att det nya året har gjort sin entré så kan jag inte undvika att bli lite nostalgisk och blicka tillbaka på året som har gått. Det blir en nästan övermäktig uppgift när jag försöker tänka på allt jag gjort. Men en kort sammanfattning kan ändå vara på sin plats.

Mest betydelsefullt måste i alla fall vara att jag började på Socionomprogrammet i januari. Ju längre tiden går desto mer rätt känns det. Hade lite tvivel i början, men nu känns det helt rätt. Har även skaffat mig ett antal nya trevliga vänner och bekantskaper i klassen, som jag trivs väldigt bra med. Ett antal klassöl och fester har förgyllt tillvaron. Rent studiemässigt så har det också gått bra, men kurserna och lärarna har hållit väldigt ojämn kvalitet. Bästa kursen var nog sociologin under vårterminen och den sämsta psykologin samma termin, vilket berodde starkt på respektive lärares insats. Har även under hösten börjat plugga italienska på allvar, vilket har varit väldigt roligt men det har blivit lite stressigt mellan varven.


Jag tillsammans med några fantastiska klasskamrater

Förutom skolan så har jag även hunnit med att jobba en hel del. Först på en plastindustri ute i Haninge under början av året och våren. Sen fick jag sommarjobb som assistent på ett boende för dövblinda, där jag även har fortsatt att jobba extra.

Nu kan man tro att jag inte har hunnit med någonting annat än att plugga och jobba. Men det kunde inte vara mera fel. Fick efter första terminens stora besvikelse över korridoren ett riktig toppen korridor under vårterminen men en salig blandning av italienare, danskar, svenskar, finnar osv osv. Blev riktigt skön stämning och vi ordnade ett antal festligheter och hann bli kändisar efter ett reportage i Dagens Nyheter. Även nu under hösten så har korridoren varit riktigt härlig. Många duster har utkämpats i FIFA 07 och ett antal nätter har spenderats i köket med att bara sitta och snacka skit.


1. Korridoren från vårterminen 2. Första adventsfika nu i höst

Här på lappis har jag även lärt känna en hel drös andra trevliga bekantskaper, varav vissa jag fortfarande har bra kontakt med. Det är den stora fördelen med att bo i korridor, man lär känna folk från hela världen.



Ett antal besök hemma i Dalarna/Västmanland har även hunnits med, har även fått ett antal trevliga besök hit till min lilla lya.



Ett annat ställe som det har tillbringats en hel del tid i är Janne och Staffans ungkarlslya i Gubbängen där mången öl druckits och mången omgång TP spelats tillsammans med allmänt trevligt samkväm.

Men allt har väl inte varit glam och glamour hela tiden, har varit rätt stressad och mått rätt kasst under vissa perioder. Folk som man lärt känna och som blivit att stå en nära har flyttat härifrån, besvikelser och motgångar. Men sånt är livet, en jävla berg och dalbana, men roligt det är det och de positiva intrycken från året väger med tyngd över.

Det har som ni säkert förstått försigått en hel del i mitt liv under året som gått. Här kommer ett försök att räka upp några av höjdpunkterna:

Korridorsfesterna i våran korridor och alla andra festligheter här på lappis och universitetet
Hockeyresor till Leksand och Västerås
Första maj
Måndagsfylla i Tantolunden
Avslutningsveckan i skolan
Kryssning och livsnjutning i juni
Sardinienresan
Skansen med syrran, Martin och Dag
Blivit morbror för andra gången
Alla kvällar som tillbringades i grannhuset under sommaren
Kvällen/Natten på först Little Persia och sen Debaser och att träffa Håkan Hellström
Peace and Love
Way out West
Billy Bragg
Folköl och chips på klipporna vid Zinkensdamm
Kassie och Petters födelsedagsfest
Hemfärden i maj
Fotbolls-EM
Ett antal besök på Debaser
Sista Café Bojan
Julledigheten hemma

Har säkert glömt bort en mängd händelser som är värda att nämnas. Men det står i alla fall klart att det har varit ett mycket innehållsrikt och utvecklande år. Nu vart denna sammanfattning betydligt ambitiösare än vad jag tänkt mig. Det mesta finns trots allt redan nedskrivet i denna blogg. Men det bjuder jag på. Nu satsar vi vidare mot 2009 med nya friska tag.

Gott nytt år!

Tillbaka till kylan

Är precis hemkommen efter att ha tillbringat julledigheten på hemmafronten. Och vad möts jag av? Jo av -8 graders rå kyla utomhus och 15.6 grader i mitt lilla rum. Sitter här och håller på att frysa ihjäl. Fingrarna är så stela att det knappt går att skriva. Så nu har jag slagit på alla former av elektriska apparater jag har i rummet som förhoppningsvis kan alstra tillräckligt med värme för att höja temperaturen någon grad i alla fall. Dessutom har jag letat fram värmeljus i köket, de enda jag hittade doftar dock jordgubb, så nu lyktar mitt rum som en tonårstjejs, men vad gör man inte för lite värme?

Tämligen trött är jag också, gick upp halv 7 för att åka med bilen till morsan, som sedan skjutsade mig till tåget. Fördrev sedan tågresan med Eldkvarn i öronen och genom att läsa lite Brott och Straff. Blev även påringd ett arbetspass ikväll. Så en lägesrapport över nyår kommer senare. Nu har jag lite att stå i och ett rum att värma upp.

RSS 2.0
#