En kväll på Café Bojan

Satt en stor del av dagen igår och skrev på hemtentan och då jag kom en bra bit med den så tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av lite partaj. Så jag drog till Ica, inhandlade några folköl. Drog senare till Zohras korridor som var belägrad av danskar. Satt där och socialiserade och drack, kände mig på riktigt partyhumör. Senare mötte jag upp med italienarna och drog till Café Bojan. En sjukt lyckad kväll, med dans dans dans och öl öl öl. Sen blev avslutningen på kvällen ännu bättre, så trots att jag är oförtjänt mycket bakis idag så klagar jag inte.

Idag har även morsan vart förbi en sväng och i morgon kommer Lone, Martin och Dag hit och vi ska på skansen, vilket ska bli trevligt värre!

Vilket jävla väder och vilket jävla skit

Det är fan över 25 grader varmt och sol ute. Men är det till nån glädje för mig? Nej, för jag måste skriva hemtenta. Ska förvisso vara inlämnad nästa torsdag, men problemet är att jag börjar jobba på måndag så jag måste vara nästan klar i helgen.

Annars så har det varit en otroligt fin vecka hittils. I måndags orkade jag inte gå sista lektionen i skolan utan åkte hem och solade istället. Sen blev det grillning och samkväm på kvällen, så det blev inte mycket skrivet.



Igår så var det dags för sista skoldagen för terminen, kändes lite grann som en skolavslutning. Efter sista lektionen så drog vi iväg största delen av klassen till Fridhemsplan där det köptes grillatteraljer och öl. Sen drog vi till Rålisparken där det grillades och dracks öl. Otroligt trevlig avslutning på terminen. Blev dock lite kallt framåt 9-10 tiden så vi skulle först till Söderport, vilket inte lyckades så bra. Så då skulle vi till Debasers uteservering, men då jag enbart var klädd i t-shirt och shorts så valde jag att sticka hem istället.



Idag är det plugg plugg plugg som gäller

Peace out

Sardegna here i come!

Orkar inte med nån sammanfattning av förra veckan, den var rätt seg, mycket plugg och helgen var också lugn. Träffade Fagerstagänget hemma hos Maria och sen Johanna i fredags och kollade lite schlager i lördags. Annars så var det mest tentaskrivning och sol på taket som gällde. Men vad viktigare är att jag har bokat resan till Sardinien idag, 9 dagar på den italienska ön som enligt uppgift ska vara fantastisk. Dessutom har jag gratis lokalguide så man får uppleva det på riktigt.

GOING OUT
From Stockholm (Skavsta) (NYO) to Alghero (Sardinia) (AHO) Tue, 23Sep08 Flight FR1945 Depart NYO at 15:45 and arrive AHO at 18:55

COMING BACK
From Alghero (Sardinia) (AHO) to Stockholm (Skavsta) (NYO) Thu, 02Oct08 Flight FR1946 Depart AHO at 19:20 and arrive NYO at 22:30

I morgon är sista lektionen i skolan, sen blir det picnic efteråt och en del alkoholhaltiga drycker kan jag tänka mig. Sen är det sommarlov, förutom att jag måste skriva färdigt tentan och sen börja jobba. Men ska bli skönt med lite paus från skolan i alla fall.

image257

Fullspäckad vecka

Har varit en tämligen fullspäckad och lyckad vecka, ska försöka mig på en snabb sammanfattning om jag kommer ihåg.

I måndags kom jag som sagt tillbaka från Dalarna med morgontåget i måndags och sen vart det en heldag i skolan.

I tisdags så var jag ledig och då kom syrran och Håkan på besök vilket var oerhört trevligt. Vi körde lite sightseeing i Stockholm, hade picnic på Lidingö, gick en väldigt snabb vända på Djurgården då det var jävligt kallt och sedan begav dom sig hemmåt. Dessutom hade dom med sig två feta högtalare och en förstärkare vilket innebar att jag har haft kanske bästa ljudet på hela lappis under veckan. På kvällen så hängde jag med italienarna på en sväng till en jazz/blues krog i Gamla Stan. Trevligt, men dyr öl så det blev bara en.



På onsdagen så var det skola som gällde och även en sväng till Gula Villan på kvällen. Som alltid bra drag men det vart lugnt med tanke på skolan dagen efter.

Veckans höjdpunkt var i alla fall våran korriodorsfest i fredags. Först en afterschool, sen hem och göra i ordning den gemensamma middagen i köket. Där bjöds det på delikatesser från alla världens hörn. Så vi åt och drack gott och hade det trevligt fram till kl 22 då folk började droppa in och efter ett tag var det fullt med folk. Ljudet med mina högtalare var fantastiskt ända tills någon råkade hälla ett glas rödvin över förstärkarn. Vi fick dock tag i en ny efter ett tag och festen fortsatte fram till kl 3 då det istället blev lite fyllekäk lagat av ingen mindre än mästerkocken Pentti. Sedan trängde jag Pentti och Stam ihop oss på mitt rum för lite sömn.




Lördagen blev en riktig bakisdag, vilken fördrevs i det allra bästa sällskap med Janne och Staffan. Det kollades hockey och snackades en hel del skit och käkades pizza och chips.

Idag har varit en typisk söndag, trött, seg och dåligt väder, så det har inte blivit mycket utträttat förutom att städa rummet och lagat käk. I morgon så är jag ledig, men det blir tydligen samling med PF-gruppen på nått söderhak för att göra "skolarbete". Får väl se hur det slutar.

Hellre tar jag tåget bort från Södermalm, till Dalarna

Efter en intensiv vecka med både skola och tämligen mycket i skolan så kände jag att jag kunde behöva ta det lite lungt en helg så jag packade väskan full med tvätt och begav mig hem mot Dalarna. Eller hem och hem, men hemtrakterna i alla fall. Åkte direkt ifrån jobbet i fredags till Avesta, där morsan kom och hämtade. Sen tillbringade jag resten av dagen och kvällen ute hos henne och Kaj. Härjade lite med morsans hund, åkte veteranbil och glassade i solen. Otroligt skönt att komma ut på landet där det är alldeles tyst när man ska sova.



Sen på lördagen så vart det också och tillbringa nån timme i solen, ett bad hanns med också innan jag blev skjutsad ut till syrran och svågern utanför Avesta. Där vankades det grillning. Ännu trevligare vart det när Nordling och Sara dök upp och även en polare till svågern. Det vart ett antal öl i solen innan grillandet drogs igång, sen vart det kött och potatissallad och ännu fler öl. När mörkret fallit och fyllan hos den manliga delen av sällskapet stigit drogs gitarren och allsången igång. Sen vart sänggång vid 12-tiden.




Var lite småbakis i söndags, men inte värre än att det vart lite sightseeing i syrrans Volvo Amazon. En sväng i Hedemora trakten innan vi sköljde bort bakfyllan med ett bad. Sen vart det ut till farsan i Vad för att fira honom. Det käkades fin fin mat i gott sällskap. Fick även agera lite lekfarbror. Sen var det tänkt att jag skulle hinna med sista tåget, men glömde alldeles bort tiden, så fick ta morgontåget halv 7 idag istället. Lite segt, men det funkade.



Sammantaget så har det vart en riktigt kanonhelg med fint väder och trevligt att kunna umgås med familjen och bara ta det lugnt. Nu är det bara att slita dom sista 4 veckorna i skolan, ska läsa sociologi vilket känns jävligt skoj så det blir en bra avslutning på terminen.

Idyll

Befinner mig för tillfället på en helgvisit i Dalarna och Västmanland, vet inte riktigt på vilken sida gränsen jag befinner mig. I alla fall så är jag hos morsan i Hedåker. Är jävligt skönt att komma från stan ibland och komma ut till tystnaden och den rena luften på landet. Har tillbringat dagen i solen och tagit årets första bad, snart är det dags att dra till syrran utanför Hedemora och grilla.  Även Nordling och Sara kommer, så det ska bli förbannat trevligt. Och i morgon så ska vi ut till farsan i Vad och fira honom och Lone.

Veckan i övrigt har mest inneburit jobb. Trivs riktigt bra med jobbet, fast blir lite mycket dödtid emellan åt. Fast annars får man göra mycket skoj med dom boende. Åka på utflykter, cykla, ha dansterapi och en massa annat.

Men nu är det dags att tända grillen och grilla lite kött!

Sentimental

Sitter här på kvällskvisten och läser igenom lite gamla bloggar, mestadels härlig läsning. Ibland behöver man påminna sig om vilket roligt liv man lever. Annars så kan det var läge att lämna en rapport från helgen och inte minst min nya karriär som assistent åt dövblinda.

I fredags så bjöd jag på fest för några gamla lumparpolare hemma hos mig. Trots att jag känt mig rätt trött och seg hela dagen så steg humöret när alla anslutit och det börjats snackas gamla minnen och druckits några öl. Vi drog sedan ut på Hot Company, vilket hade sugit totalt om inte sällskapet varit trevligt. Det var kanske 50 personer på stället, trots att musiken var grym. Drog sedan hem och käkade hamburgare i köket, som jag tillrätt i sann kockanda.



I lördags var jag också rätt trött och seg, inte speciellt bakis. Tog det mest lugnt hela dagen och lirade lite poker. Gick sedan och la mig tidigt eftersom det var tidigt upp på söndagen.

Så i söndags så jobbade jag min första riktiga dag på Broder Pehr, boendet för dövblinda. Fick gå med en annan och kolla in hur arbetet gick till. Som ett vårdjobb, fast mycket trevligare. Dagen flöt på snabbt, men var rätt trött mot slutet. Efter matchen mötte jag upp Paolo och sen ett kärt återseende med Dennis som tillbringat senaste tiden utomlands. Vi tog oss till söderstadion och kollade på Hammarby - IFK Göteborg. Riktigt trevlig match och härlig stämning. Sen tog vi ett par öl på söder innan det var sovdags.



Idag så var det samma sak, jobb, fast idag så åkte vi till Skansen kl 11 och var där till kl 3. Inte helt fel att tillbringa arbetsdagen ute i solen och knalla runt på det vackra skansen och kolla på djuren. Sen tillbaka igen innan det var dags att sluta. Har även hunnit med en promenad med Elinor, vilket var precis vad jag behövde för att inte somna och bli på bättre humör.

Har förövrigt haft ont i halsen nu och känt mig småkrasslig till och från i två veckor, vilket har stor skuld i att jag känt mig seg som fan på sistonde, trots att utekvällarna varit relativt lugna. Så bokade tid hos läkarn på onsdag så jag får se vad det är för skit, jävligt irriterande är det. Funderar även på att åka hem till helgen och bara slappa, känns som jag skulle kunna behöva det. Har varit en minst sagt hektisk vår.

Första maj och fest på stranden

Igår var det arbetarrörelsens högtidsdag. Och eftersom jag inte gått i första maj tåg sedan jag åkte barnvagn med morsan och farsan när jag var liten så tyckte jag att det var på tiden att gå med i ett första maj-tåg. Mötte upp Stoffe på plattan vid 10:50 där SAC-syndikalisterna, SUF och andra frihetliga skulle starta sitt tåg. Mötte sedan även upp med klasskompisen Jessica och en del bekanta till henne. Till och börja med så var det ganska glest på plattan, men framåt halv 12 så var det tämligen stor uppslutning. Efter lite tal och musik så blev det tågande längs Sveavägen, Stureplan, Slottet och sen till Stortorget i gamla stan där det hela avslutades med lite mer tal och musik och sedan allsång till Internationalen. Måste säga att jag tyckte det var ett mycket lyckad första maj-demo, även fast jag inte har nått att jämföra med.



Efter stortorget så tog vi oss till Söder och Kafé 44, detta legendariska punkhak som jag längtat efter att besöka. Där var stämningen på topp, fullt med människor och billig öl. Så vi satt där i nån timme och snackade, drack några mellanöl och sjöng allsång till bland annat Bandiera Rossa och självklart kördes Internationalen en extra gång.



Sedan drog vi till en uteservering innan jag tyckte att det var dags att åka hem. Var ordentligt mör efter att ha gått och stått en hel dag och sedan druckit lite öl. Tänkte lägga mig och vila lite när jag kom hem men somnade av i en och en halv timme. Sömndrucken tog jag mig sedan ner till stranden där en av italienarna firade sin födelsedag. RIktigt trevlig tillställning med brasa och den obligatoriska gitarren. Drog sedan hem och sov vid tolv tiden.



Bandiera rossa la trionferà

image216

Upp till kamp!

image211

RSS 2.0
#