Jul och nyår

Så har julhelgen genomförst. Blev en fylla tillsammans med Lina och Håkan på julafton, trevligt värre. Sen vart det fest hos Patte på juldan. Drog tidigt till krogen och stannade nog nästan tills det stängde, tror att jag hade kul, kommer dock inte ihåg så mycket detaljer. Vaknade i alla fall dagen efter med en fruktansvärd bakfylla som höll i sig i flera dagar. I mellandagarna så vart det mest lungt, var med morsan och hälsade på mormor och morfar och lite andra släktingar som jag inte träffat på länge, vilket var otroligt trevligt. Sen igår så var det middag hemmas hos farsans fruntimmer. 3 rätters middag stog på menyn med avocadoröra till förrätt, oxfile och potatisgratäng med rödvinssås till huvudrätt och glass till efterätt. Otroligt gott och en allmänt trevlig afton. Stora syrran fick sig två smärre chocker när först Lina och Håkan berättade att dom var nygifta och farsan nyförlovad.

Ikväll så ska det nya året firas in hemma hos mig ute i Vad. Fick låna kåken av farsan och en massa trevligt folk ansluter under kvällen. Jag, Nordling och Sara ansvarar för huvudrätten, fläskfile, potatisklyftor och beasås. Kommer bli en smaksensation utan dess like. Sedan ansluter Jonte, Krille, Emma och Malin. Lutar åt en riktig höjdarkväll.

Tänkte lägga upp lite bilder från jul och nyår när jag kommer hem till Stockholm och har en dator som inte säckar ihop för minsta lilla!


Gott nytt år!  

Musikåret 2007

Då jag är en stor vän av att sammanfatta saker och ting för att bringa lite ordning i livet så tänkte jag ge mig på att sammanfatta det gågna året så här några dagar innan det tar slut och börjar med det kanske bästa här i livet, nämligen musiken. Med viss reservation för att jag glömt något eller tagit med något som egentligen kom sent 2006. Alla listor utan inbördes ordning

Årets 10 bästa låtar:

M.I.A - Paper Planes
Herman Düne - I wish that i could see you soon
The Tough Alliance - First class riot
The Tough Alliance - Neo Violence
Jamie T - If you got the money
Kanye West - Stronger
Jens Lekman - The opposite of Halleluja
Florence Valentin - Pokerkväll i Vårby gård
Amy Winehouse - Rehab
Kleerup feat. Robyn - With every heartbeat

Årets 7 bästa skivor:

1. The Tough Alliance - A new chance (Jag var tvungen att ranka den som nummer 1, överlägset bästa skivan i år. En av mina favoritskivor någonsin.)
M.I.A. - Kala
Jamie T - Panic Prevention
Jens Lekman - Night falls over Kortedala
Florence Valentin - Pokerkväll i Vårby gård
The Hives - Black and white album
Babyshambles - Shotters nation

Årets festival:

Way out west. Statsfestival i Göteborg, fantastiska artister, trevligt sällskap och slippa sova i tält. Kan det bli bättre? Skulle vart vädret, annars ägde Götet alla andra festivaler i år. Speciellt Hultan var en besvikelse.

Årets bästa retro låtar (Äldre låtar som fortfarande håller, även en del som upptäckts först i år. I vilket fall har dom betytt en hel del under året som gått):

The Pogues - Fairytale of New York
Billy Bragg - There is power in a union
Buzzcocks - Ever fallen in love?
Joe Strummer and the Mescaleros - X-ray style
Stefan Sundström - Vikmanshyttetrall
Prince - I wanna be your lover
The Jam - Going underground
The Jam - Smithers Jones
Johnny Cash - I walk the line
Leonard Cohen - The Partisan
Jens Lekman - Black Cab
The Undertones - Teenage Kicks
Billy Bragg - A new England
The Clash - Complete control
The Clash - This is England
The Clash - The guns of Brixton
The Libertines - What a waster
Dusty Springfield - Only wanna be with you
Johnny Cash - Solitary man
The Tough Alliance - Forever Utd
Joshua Radin - Winter
Jeff Buckley - Hallelujah
Elvis Presley - In the Ghetto
Elvis Presley - Always on my mind
Paul Simon - You can call me Al

Bästa jullåten

Ja, ni har gissat rätt. Självklart är det The Pogues fantastiska "Fairytale of New York" med Kirsty MacColl.


God Jul och ny släkt

Eftersom klockan har hunnit passera 12 så är det just nu julafton, så får önska alla en god jul. Har tillbringat dom senaste dagarna i min kära hemstad Fagersta. I fredags så blev det först förfest hemma hos Nordling med allehanda trevligt folk och sen utgång på Green Man. Som vanligt när man går ut på Green Man så blev jag ordentligt full, många givmilda själar som ansåg att jag behövde mer att dricka gjorde också sitt till. Riktigt kul var det i alla fall och en efterfest hemma hos Simon blev det. Vilket självklart gjorde att jag mådde otroligt dåligt i lördags när jag vaknade.

Tillbringade stor del av dagen i soffan framför tv:n, men framåt kvällen började jag bli människa igen. Bestämde mig för att raka bort mustaschen, men innans den försvann helt så såg det ut så här:

image78

Sen drog jag och Krille och köpte lite snask och kollade på Sagan om konungens återkomst.

Idag så var jag och Morsan iväg till Lina och Håkan som hade en stor överraskning att bjuda på, dom hade i hemlighet gift sig under lördagen, vilket jag i och försig visste om, men det var en hel del förvånade miner. Skålade i lite champange och käkade lite julmat. Efter det så drog jag och Krille till Söderbärke och grillade korv med massa blandat folk. Sen hem och sova en stund innan vi åkte iväg till Markus och bastade. Årets förstå bastubad, otroligt skönt.

Måste säga att jag saknar att vara hemma i Fagersta, nog för att jag trivs i Stockholm. Men det är gött att ha 50 meter till närmsta polare och kunna umgås dagarna i ända. I Stockholm är det alltid ett projekt för att träffa någon. Men Stockholm har sina fördelar det också.

I morgon så blir det återigen att fara till syrran för att fira julafton, får se om det bli att stanna kvar och försöka supa nyblivna svågern under bordet. Eftersom dom flesta jobbar så bryts våran klassiska Vadtradition att samlas på kvällen och supa, vilket känns lite surt. Men på juldagen blir det fest i alla fall.

God Jul

Jullov

Står nu inför mitt första jullov sen vintern 2004, tre långa år sedan man gick ifrån skolan med ett leende på läpparna och en ledighet framför sig. Känns skönt, men lite skumt. Igår firades jullovet lite smått hemma hos Micke, där han och MelAnie bjöd på brakmiddag bestående av kalvkött och en otroligt smakfull potatisgratäng och anrättningen sköljdes ner med några kalla Sofiero. Vid 11-tiden så proklamerade jag att det var dags för mig att bege mig hem, med tanke på föreläsningen idag. Detta var dock någonting som mottogs med viss skepticism och tappra övertalningsförsök, men jag stod emot och vid Fridhemsplan så tog jag bussen hem medan de övriga två försvann i Stockholmsnatten.

Idag var det så sista förälsningen. Med facit i hand så kunde jag lika väl ha följt med ut igår, föreläsningen var helt värdelös och jag gick efter halva tiden, vilket förde med sig att jag hinner med ett tidigare tåg och får sällskap av Herr Stam och Herr Pentti. Det blir alltså hemfärd idag och fira ledigheten ordentligt ikväll med allehanda trevligt folk.

"och tar ett tåg hem över juuuuul" Peggy Lejonhjärta - AB Stockholmshem

Snart jullov

Har haft näst sista föreläsningen idag och i morgon så är det dags för den sista, sen får jag mitt första jullov på 3 år, ska bli riktigt gött! Åka hem till Fagersta och fira lite jul och hänga lite med polarna. Synd att alla ska jobba jämt och ständigt bara. Ikväll blir det nog en sväng till Micke och Melenie i Solna för lite gemensam matlagning innan vi båda åker till våra respektive hemstäder. Men nu ska jag nog lägga mig och sova en stund... är otroligt trött.     

Fotbollsvåld

Lite hederligt fotbollsvåld

Besök från Fagersta och Cleanstream på Debaser

En trevlig överraskning var att Malin och Martin i söndags beslutade sig för en visit igår. Dom anslöt vid 6-tiden med ett gäng öl och en dunk vin. Satt och drack, lyssnade på musik och snackade massa skit innan vi drog iväg mot Medis vid 9-tiden. Med oss på resan hade vi en halvliter vin som vi törstigt drog i oss. Så väl framme så hade vi alla uppnått en alldeles förträfflig berusninggrad. Sen in på Debaser där ett stort antal Fagerstafolk hade slutit upp för att heja fram allas vårat favoritband. Mycket trevligt på Debaser också där ett antal öl inmundigades innan det var dags för Cleanstream att spela vid halv 12. Hela Fagerstamaffian tog plats fram vid scenen. En riktigt bra spelning trots den lilla publiken. Efter spelningen var det nervös väntan på resultatet av röstningen i tävlingen som dom var med i, vilt jubel bröt ut när det meddelades från scenen att dom gått vidare till nästa omgång. Så den 3 februari så blir det att dra dit igen. Efter spelningen så hängde även keybordisten som behövde en sovplats med hem till mig, där vi drog lite efterfest innan vi gick och la oss. Sammantaget en riktigt trevlig kväll.

image74
Stämningen på topp hemma hos mig
image75
Precis innan spelningen
image76
Robban är nöjd efter spelningen
image77
Fulla och glada

Tidiga mornar

Kan lungt konstatera att jag inte är någon morgon människa, hade föreläsning mellan kl 8 och 10 idag, vilket föranledde att jag var tvungen att masa mig ur sängen vid sjutiden. Med tanke på den taskiga dygnrytmen från helgen så vart det inte all för mycket sömn i natt, så det var vedervärdigt att lämna värmen under täcket och kliva upp i mitt allt för kalla rum. Fast nu ska jag egentligen inte klaga, eftersom jag går upp tidigt några gånger i månaden, att jämföra fem dagar i veckan när jag jobbade. Fick i mig lite mackor och en kopp kaffe och efter det var jag något sånär mänsklig och masade mig ner genom den mörka och kalla morgonen till skolan för föreläsningen. Oerhört intressant kurs har jag framför mig, idag handlade det om klass som orsak till social stratifiering, lite Marx, lite Weber och andra mer eller mindre vettiga teorier.

Efter skolan var jag och hämtade ut tentan från analyskursen som äntligen blivit rättad, lyckades pricka in ett A, högsta betyget, vilket kändes otroligt bra, får hoppas att granskningsuppgiften gick bra också så jag får A i betyg. Sen så tog jag mig ut i kylan igen och gick hem. Blir att lägga sig och sova lite nu, sen lär jag boka tvättid och läsa lite i kursboken och sen invänta Malin och Martin som kommer på besök.

Lite bilder från lussevakan i onsdags:

image70
Irish Coffee i platsglas i en skitig replokal = kärlek
image71
Ett gäng fulla och glada grabbar
image72
Jag, bror och syster Nielsen genomför ett sittande lussetåg
image73
Fagerstas lucia 2007, fullast genom tiderna?

Tenta och middag + biljarden

Kom hem från Fagersta i Fredagskväll och med hänsyn till tentan på lördagen så vart det en lugn kväll framför tvn/datorn med lite glögg. Glögg är nog fan det bästa med julen har jag kommit fram till. I lördags så var det tidigt upp för att skriva tenta. Kändes som att det gick okej, men dom förra tentorna har känts bättre. Kom sedan hem och däckade av och därför inte till systemet, vilket var oerhört irriterande. Sen fick jag sitta och invänta Micke och Melenie som skulle komma för lite middag och festligheter. Var på rätt pissigt humör innan, men när dom väl anslöt på ovanligt gott humör så spred det sig snabbt även till mig och humöret steg som en raket. Även Elinor valde att delta till viss grad i festligheterna. Efter att ha avnjutit en god middag bestående av skinkstek, pommes och beasås och ett antal folköl så var stämningen på topp. Avnjöt även lite glögg innan vi begav oss till Fridhemsplan där vi vägrades inträde på två ställen pågrund av att det var fullt. Drog då till Biljardpalatset och drack ett par öl till, vann lite pengar på Black Jack innan det var dags att avsluta kvällen. En riktigt toppenkväll.

image68
Melenie, Micke och Elinor njuter av den goda maten

image69
I högform på väg till Fridhemsplan

Idag vaknade jag inte förän 13, inte bra med tanke på att jag ska upp 7 i morgon. Stack och käkade lite kebab med Gaber. Senare mötte jag upp Micke vid Fridhemsplan och han följde med till Blackberga där jag skulle köpa en bok till kursen som börjar i morgon. Sen vart det en vända till Lidl och sen hem till mig för lite käk och trevligt umgänge.
Funderar på att börja läsa boken nu, verkar bli en riktigt intressant kurs: Makt och social skiktning. Läsa lite Karl Marx och sånt, blir fint de.

Fagerstaspelare bet motståndare i fingret

Sannolikt den roligaste artikeln jag läst någonsin (saxat från Aftonbladet)

Hockeyspelare till sjukhus efter att ha blivit biten i tummen under match

I kategorin knäppa idrottsskador kommer här en het kandidat. Åmåls Christoffer Holst skadade tummen ? efter att en motståndare bitit igenom handsken. ? Det här är det sjukaste jag varit med om, säger han till NWT.

Den minst sagt märkliga händelsen inträffade i mötet mellan Åmål och Fagersta i ishockeyns division 2. Åmål hade avgjort matchen med mål i tom kasse när Christoffer Holst, 20, attackerades av en motståndare. ? När domarna kom fram och skulle sära på oss hade jag min hand i Fagerstakillens ansikte. Och plötsligt kände jag en otrolig smärta i tummen, säger Holst till Nya Wermlands-Tidningen.

Det visade sig att motståndaren hade bitit rakt igenom Christoffers handske. ? Jag kände hur det knakade till och trodde faktiskt att tummen hade gått av. När jag kom till båset och fick av mig handsken blödde det som fan, det var ett rejält köttsår. Domaren gav inte ens utvisning, men Christoffer funderar på att polisanmäla motståndaren för bitattacken.

Enligt NWT blev Christoffer omplåstrad på sjukhuset i Säffle, där man konstaterade att han inte hade några skelettskador.


Som det brukar sägas på Fagge: "Det ska göra ont att möta FAIKEN", det är ju något som nu visar sig stämma mer än väl. Den stora frågan är väl vem som utfört dådet, vilket jag antar att man lär få reda på inom en snar framtid.

Lussevaka

Igår var det dags att ta upp en tradition från gymnasietiden, nämligen lussevaka. Slöt upp tillsammans med Malin, Martin och Folke och senare anslöt även Patte. Vi höll till i Martin och hans bands replokal där öl, glögg och Irish Cofee förtärdes och det lyssnades på och spelades musik. Var full fart från kl 5 på dan till 3 på natten. Oerhört trevligt var det. Framåt småtimmarna så hade vi ett litet lussetåg med mig som lucia i en dräkt anpassad för en 10 åring. Vart mer som en tvångströja än ett linne. Har tyvärr inga bilder att lägga upp från kvällen det får bli när jag kommer tillbaka till Stockholm. Idag så borde jag ha pluggat, men jag har varit bakis så det får bli plugga i morgon istället!

Fred ut

Socionomprogrammet

Fick idag mitt antagningsbesked från studera.nu och nu är det klappat och klart, det blir socionomprogrammet på Socialhögskolan, Stockholms Universitet till våren och 3,5 år framöver. Känns riktigt bra måste jag säga.

Annars så är jag för tillfället hemma i Fagersta och ägnar mig åt tentaplugg, någorlunda i alla fall. Skulle nog behöva ha lite bättre diciplin, men i morgon då jävlar blir det plugga. Har även hunnit med att hälsa på Simon en sväng under kvällen, alltid lika trevligt. Han hade ett par fina fyllehistorier att dela med sig av. Trodde även att resultatet på förra tentan skulle ha kommit, skulle egentligen ha kommit för 1 vecka sedan. Mailade så läraren och fick till svar att rättningen var försenad. Inte allt för oväntat med tanke på att läraren var det sämsta jag har haft. Men men.

Nu är det dags för lite Champions Leauge fotboll!

R.I.P Thore Skogman

Igår så dog en sann svensk folkhjälte. Mannen med gluggen och det glada humöret. R.I.P. Thore Skogman

image66


Vilken jävla fest

Igår var det alltså stort happening här på Forskarbacken 3. Stor husfest i mitt hus, kan det bli bättre? Började förfesta i mitt rum, först anslöt Jossan, Johanna och Elinor. Lite senare kom även Strandh med ett gäng polare. Stämningen var på topp och det förtärdes en hel del alkohol. Ännu senare så anslöt även Olle och Meland med ett stort gäng och alla klämdes in i min lya, tror vi var nästan 20 pers som mest, trångt men mysigt. Vid elva tiden så gick vi ner på den stora festen, det var sinnesjukt mycket folk, gick knappt att ta sig fram. Ett riktigt ordentligt riot party, till och med polisen var där. Sen fördrevs kvällen och natten i dimman men vid halv 5 gav jag upp och la mig och sov. En riktig höjdar fest var det i vilket fall. Idag så mår vi dåligt, orkar inte städa fast det ser ut som fan, käkar pizza, kollar på fotboll och lyssnar på The Pogues.

image61
Janne och Johanna mitt i en diskussion
image63
Jag agerar Pimp
image62
Olle är i högform
image64
Så även Micke och Melenie
image65
Trappuppgången har varit mer välstädad

Party all the time

Sitter här och är otroligt laddad inför kvällens party, är något sjuk vilket inte hindrar feststämningen att infinna sig. Vid 8 tiden dyker Forrs och Jossan upp och även Strand med något anhang, så blir det lite förfest innan den riktiga festen som är i huset där jag bor, så inga längre förflyttningar krävs denna kväll. Dessutom har jag bästa partyhöjar låten, Danielle - La Poupee, techno när den är som bäst.

image60

Annars så har jag suttit och kollat igenom en massa gamla kort idag, det är fan bland det roligaste jag vet. Jag är nog ganska sentimentalt lagd. När man kollar på gamla kort så får det en att inse hur mycket roligt man har hunnit vart med om, Europaresor, Roadtrip, Grekland för att inte nämna alla galna fester. Har lagt upp lite nostalgikort på facebooken för allmän ånjutan.

Peace out

Dygnsrytm

Jag har resonerat mig fram till att min dygnsrytm inte är den bästa, ena dagen går jag upp kl 8 för att den andra gå upp kl halv 1 vilket leder till att nästa dag jag ska gå upp 8 så har jag gått och lagt mig alldeles för sent, vilket leder till att jag blir jävligt trött. Men som tur var kan man ju sova lite efter skolan. Veckan har innehållit en hel del skola, 2 föreläsningar och ett seminarium. Intressant som brukligt, speciellt seminariet där vi diskuterade inställning till jämlikhet och välfärd. Det framgick ganska tydligt att det är en ganska stark vänsterprägel på sociologistuderande. Själv intog jag nog en position ganska långt åt vänster.

I måndags förärades jag sällskap av Micke, det obligatoriska sexpacket inhandlades och förtädes och allehanda diskussioner fördes med Cops i bakgrunden. Ett program som jag anser både underhållande och ganska förfärande. Min inställning till polismakten eller USA förbättras inte precis.

Har även fått uppdrag av en grek som vi träffade under våran skolresa till Aten att hjälpa till att översätta svenska sporttidningars reportage som har med Grekland att göra, speciellt eftersom Sverige möter Grekland i sommarens EM.

Är förövrigt ledig nu ända tills nästa lördag, då det är tenta. Vilket innebär att nästa vecka kan bli rätt seg med mycket pluggande. Men i helgen är det i alla fall party som gäller. Det anordnas jättefest här i mitt hus på forskarbacken på lördag, ska bli skoj att lära känna lite folk här i huset, känner fan knappt dom i min korridor.

Ny låt!!!!

Nu är den nya låten klar! Har ni lust så kan ni köpa den för 5 kr härifrån. Fast det antar jag att ni inte har, så då kan ni lika gärna ladda ner den från allas vårat kära www.thepiratebay.org Eller från Min Myspace Eller Lastfm.se

Sen är det bara att sprida den så mycket ni orkar!

Fantastisk helg

Helgen som har gått har varit rent utav fantastisk. I fredags så var det hockey med Staffan och en hel nykter kväll med mycket musicerande. Igår så var det dags för en efterlängtad återträff med gamla trevliga lumpare från 3:e pluton. Drog iväg till Centralen och mötte upp Linde, sedan tog vi oss vidare till Jakobsberg där Strand och Westman väntade. Efter en smärre skräckfärd i Westmans Honda och donken i Enköping så kom vi helskinnade fram till Västerås. Där intog vi snabbt Borgs lya där Larsson och Dahlman redan infunnit sig. Vi började dricka öl och folk droppade in i jämn takt. Sammanlagt blev vi nog 13 personer till sist. Det snackades en hel del gamla lumpenminnen och dracks en hel del öl innan vi gav oss ut på Konrad. Riktigt kul ute, lyckades med en perfekt fylla, ordentligt full men fortfarande med full kontroll. Inte ofta dom blir så perfekta. Röjde loss ordentligt på Konrads. Efter Konrad blev det kebab på Suffet's innan vi drog hem för lite efterfest. Vi klämde ihop oss 8 pers som skulle sova i Borgs etta på 22 kvadrat, det blev trångt men det gick. Somnade vid 4 tiden och vaknade vid 10 rätt så sliten. Åkte sen och hälsade på syrrorna och morsan utanför för västerås, trevligt värre. Sen var det dags att åka tillbaka till Stockholm.

Ikväll så har jag lyckats färdigställa den nya låten, och den kommer att finnas på hemsidan inom kort. Måste säga att jag är väldigt nöjd med reslutatet.

Annars så är det skola som gäller i veckan och till helgen är det jättefest här i huset, ska bli grymt skoj och skönt att slippa ta sig någonstans!

Bilder från kvällen:
image57image59image58

Kreativiteten flödar

Har varit en tämligen soft vecka, kom hem till Stockholm i tisdags och i onsdagds så var det föreläsning. Intressant som vanligt. Var dock trött som fan vilket resulterade i att jag slockande tämligen omgående efter att jag kommit hem. Vaknade vid tre tiden omtöcknad och seg, bestämde sedan med Micke att vi skulle dra till Lidl och handla. Sagt och gjort så drog vi till Lidl och packade på oss en mängd varor för måttliga priser. 300 spänn exakt för flera veckors mat, alla tiders. Vi köpte oss även ett sexpack som vi sedan delade på hemma hos mig. Skulle även hinna med och tvätta vilket ledde till att jag körde in kläderna försent, glömde dom i maskinen och sedan snodde jag någons torktid, så två gånger blev mina kläder utslängde. Men rena och torra vart dom i alla fall till sist. Tänkte även försöka kolla på fotbollen, vilket bara ledde till att jag somnade igen, sen vaknade jag i slutet av matchen och låg sedan vaken halva natten och kollade på tv.

Torsdagen blev också en aktiv dag, började med att åka ner på stan och möta upp Dennis som skulle med båten, så vi drog och käkade finlunch, biff med fries och beasås. Sen vart den en stor stark på O'learys innan det var dags för honom och dra. Drog sedan hem till mig och pluggade, vart en hel del läsning avklarad under kvällen och även ett pass på gymmet, känner mig äntligen ordentligt frisk. På kvällen började sedan kreativiteten flöda, stog i duschen och kom och tänka på en gammal låt som jag spelat in för länge sedan, helt ofärdig. Lyssnade igenom den och tänkte att det lät riktigt lovande. Så jag satte mig och började spela in den på nytt, fixade en refräng och sen text till första versen och refrängen. Kändes riktigt bra.

I dag så var det först föreläsning 9-12, inte lika intressant som dom förra men helt ok. Drog sedan hem och fortsatte med låten, la på ny sång lite orgel, trummor innan jag tog ett gympass. Sedan kom Staffan förbi och kikade hockeyn, Leksand - Malmö. 5-5 i en oerhört märklig match. Sedan drog Staffan hem och jag fortsatte med låten och la på en basgång, vart oerhört nöjd över resultatet och så fort texten är färdig skriven och sången insjungen så kommer ni få höra resultatet.

Är en fantastiskt skön känsla att skriva och spela in något som man själv känner sig riktigt nöjd med. Var länge sedan senast, men bättre sent än aldrig.

I morgon så är det Lumpenreunion i Västerås, ska bli riktigt skoj att återse alla gamla polare och snacka gamla minnen. Men nu är det natti natti!

RSS 2.0
#