Vi har tagit examen, fy fan vad vi är bra!

Examensveckan inleddes sliten som ett as efter helgens Gotlandsresa. Det hela blev inte roligare av att jag skulle sitta och knåpa ihop en tenta i sista kursen. Alkohol och droger. Men men, en tenta fick jag ihop och den blev inte allt för dålig med tanke på förutsättningarna.

Examensdagen inleddes med att jag blev bjuden på fin frukost av min käresta innan jag begav mig till St. Eriksplan för att möta Petter och inhandla de obligatoriska cigarrerna. 150 spänn för en cigarr, som dock visade sig smaka tämligen klent.


Sedan bar det av till vårt kära Sopis för sista gången. Där hade stora delar av klassen + hangarounds redan samlats på gräset. Efter lite skumpa och whiskey steg stämningen tills det var dags att träda in i aulan för sista gången. Sedan följde en del bra, en del usla tal, lite musik och det hela var riktigt fin och högtidligt. Det hela avslutades med att vi fick gå fram och ta emot varsin liten brosch.


Efter examenscermonin bar det av i samlad trupp till Syster & Bror där kvällens festligheter skulle gå av stapeln. Sammanfattningsvis så var stämningen och sällskapet det bästa. Men maten och framförallt underhållningen lämnade en hel del att önska.


Dagen efter blev det mest till att vila upp sig och förbereda nästkommande dags festligheter. På fredagen sedan anslöt hela familjen med respektiven och ungar. Tillsammans med Liufens familj blev det en riktigt trevlig tillställning med god mat. Lite extra spännande då våra familjer inte träffats förut.


Så kan alltså examensveckan sammanfattas, vilket dock görs så här 2 månader i efterhand. Det kändes och känns fortfarande något märkligt att ha slutat skolan. Helt plötsligt är 3,5 års studier tillsammans med samma människor över. Kan inte påstå att jag saknar skolan det minsta, men däremot alla fantastiska vänner som jag lärt känna under årens lopp. Och jag kan gott erkänna att det var jäkligt skönt med sovmorgon. Men men det känns i vilket fall stort att vid 25-års ålder vara utexaminerad socionom.

RSS 2.0
#