Hej då Forskarbacken 3, Hej Forskarbacken 5

Då korridoren under hösten mestadels fyllts av tämligen tråkiga människor och det faktum att jag är sjukt trött på vårat lilla kök där man alltid känner sig i vägen när folk lagar mat och dylikt så har jag varit sugen på att hitta mig något nytt. Och döm om min förvåning när jag går in på SSSB i fredags och ett rum i mitt andra hem, grannhuset är ledigt. Sagt och gjort, rummet bokades och idag var jag skrev kontrakt. Så nu blir det flytt cirka 15 meter i höjdled och 20 meter i sidled. 4 januari är det inflyttning och tills dess hoppas jag få detta rum uthyrt så jag slipper betala dubbel hyra. Känns riktigt bra, speciellt då jag känner fler i den korridoren än vad jag gör i min egen. Stort och fint kök + vardagsrum får jag även tillgång till på regelbunden basis. Kommer kännas lite skumt och vemodigt att flytta ifrån korridoren som jag har så många fantastiska minnen ifrån, men jag står inte ut med den nuvarande situationen.

Annars så är skolveckan i full gång. PF och praktikinfo idag och i morgon kursens sista seminarium. Sedan beger jag mig hemmåt Dalarna för att skriva rapport och ladda batterierna innan en hektisk period tar vid. Jobb måndag och tisdag, sen ny kurs fram tills skolan slutar den 21a. Då ska jag även hinna jobba 19 och 20, sen är det jobb dan före dan och sen jourpass på självaste julafton och juldagen. Sen är planen att fira juldagen med älsklingen + familj innan jag beger mig hemmåt igen på ett mycket välförtjänt jullov med rekreation och fylla!

Gubbfest och julbestyr

Trots att jag varit sjuk och jävlig under veckan som gått så blev helgen mycket trevlig. På fredagen fick jag finsällskap av min käresta och tillsammans slängde vi ihop en riktig gourmetmåltid som sig brukligt en fredag och till det lite rödtjut. Sen kom Paolo förbi en sväng innan vi däckade av, utslagna av slit och vin.



Lördagen började sen otroligt segt. Själv kom jag inte ur sängen föränn vid 1 och innan frukosten var inhandlad och tillagad var klockan redan 3. Men framåt kvällen när det började vankas fest för att fira att Herr Olofsson fyllde gubbe så försvann tröttheten i alla fall för en stund. Det blev en trevlig fest med klasskamrater och annat folk i Petters bekantskap, det snackades och spelades powerballader. ölen hade dock inte riktigt avsedd verkan, utan jag blev bara tröttare och tröttare för var öl. Så vi gav upp redan vid halv 1 och begav oss hem till Skälby och sov istället.



Söndagen blev sedan en riktig mysdag med Liufen och familj då det var dags för pepparkaks och lussebullsbak. Har inte julbakat på år och dagar så det var mycket trevligt, även om det kanske vart lite för mycket av det goda i form av pepparkaksdeg, pepparkakor och lussebullar. Avslutade kvällen med att kolla El Clasico där ingen annan än Zlatan går in och avgör efter 4 minuter på plan. Sanslöst. En alldeles utmärkt avslutning på en härlig helg och den första gången sen Grekland som vi hunnit umgås mer än en dag i sträck, så det kändes som rena lyxen.


Så blev det helg igen

Förra veckan avslutades på bästa sätt hemma hos älsklingen i Skälby där vi först lekte mästerkockar genom att tillaga kyckling marinerad med soja, olja, honung och allehanda kryddor. Sedan plockade jag hem ännu fler pluspoäng hos svärmor genom att göra ungspannkaka åt hela familjen.

Måndagen var sedan mindre rolig, inte så mycket sömn och förkylningen eller vad det nu är slog ut ordentligt. Så hela veckan har varit seg, har kännt mig alldeles matt, men har i alla fall släpat mig till de seminarium vi haft i tvärgrupper. En väldigt god idé av våra lärare med folk från olika klasser så man får lära känna lite nytt folk och diskutera med andra människor. Diskussionen igår tog nog priset med många heta känslor.

Nu är det i alla fall helg. Egentligen var tanken att Micke skulle ha kommit igår, men det vart inget av det pga av sjukdom. Men ett jobb möte med de som ska ta över stället där jag jobbar hanns i alla fall med. Och det blir nog bra, ingen större skillnad mot förut antar jag. Snart kommer min käresta hit så ikväll blir det att laga till något gott och sen softa så kanske vi är fräsha nog till Petters 30-års fest i morgon!

Släpp in solen

Idag skedde något helt otroligt. Efter ynka 4 soltimmar här i Stockholm på hela November månad (varav jag inte kunnat tillgodose mig en enda, då jag antagligen sovit då solen varit framme) så sken för en gångs skull solen hela dagen. Och med solen infann sig även en viss energi, vilket gjorde att jag äntligen tog tag och städade mitt rum. Något som var ytterst behövligt då det såg ut som ett smärre slagfält här inne. Ni anar inte hur snabbt ett 18 kvadrats rum blir skitigt. Lyxade även till det med en liten promenad runt kvarteret, längre blev det inte då jag känner mig rätt matt på grund av en förkylning. Sedan blev det lunch med Paolo och snart väntar en hård batalj i FIFA. Jag undrar hur många matcher jag kan ha spelat på FIFA 07 de senaste två åren. Det börjar nog snart handla om fyrsiffrigt.



I morgon hävdas det att det är slut på det fina vädret, men dagens orgie i sol och blå himmel kanske gör att man orkar en vecka till!

Annars har det varit en rätt seg vecka, med undantag av i torsdags då min kära apelsinhalva kom förbi på kvällen. Jag hoppas energin håller i sig något nu, även med tanke på förkylningen. Ska försöka börja med rapporten vi ska skriva till nuvarande kurs: Äldre och funktionshindrade. Intressant kurs, men motivationen vill ännu inte riktigt infinna sig. Tämligen snart är det dock ett mycket välbehövligt jullov!

Grupp pluggheest längtar till jullovet

Send your own ElfYourself eCards

It's bigger than hip hop!

I dessa dagar av främlingsfientliga framgångar och överklasskommuners ovilja att dela det ansvar som vilar på hela samhället är det lätt att man blir att känna sig något uppgiven. Då är det tur att man kan luta sig tillbaka och åtnjuta riktigt tung politisk hiphop och återfå lite tro på världen. Och som om det inte vore nog så kommer the best of the best inom nämnda genre, Dead Prez, till Nalen på onsdag och ingen annan än undertecknad ska dit och höja ett par knutna nävar!

It's bigger than Hip hop!


I-landsproblem

Då jag för dagen släpat mig upp allt för tidigt för att gå på föreläsning, bara för att vid ankomsten till skolan mötas av beskedet att föreläsningen är inställd så fick jag lite onödig tid att spendera. Det första som slog mig var alla dessa små petitesser i vardagen, som dock är ack så irriterande, de så kallade I-landsproblemen.

Så här kommer en lista med några små men ack så irriterande fenomen i student-vardagen:

Inställda morgonföreläsningar: Motivation, se ovan
Trängas på buss 40, varenda jävla morgon: Hur svårt kan det vara för SL att inse att de ev. skulle behöva sätta in en buss till?
När buss 40 går via Ekhagen: En 3 minuters omväg på en 4 minuters bussresa. Fruktansvärt enerverande, speciellt när det händer 1 gång av 5 att någon kliver på eller av under denna helvetesomväg.
Frånvaron av kurslitteratur på biblioteket: Hur tänkte skolan när 100 elever ska läsa samma kurs pararellt?
Skitiga saker i köket: Hur svårt är det att diska?
Folk som inte stänger frysen: Hur svårt kan det vara att stänga frysen?
Folk som slänger skitiga saker i återvinningen: Återigen, hur svårt kan det vara?

Mycket irritation som behöver komma ut en grå novemberdag som denna. Men nu är det gjort, nu går vi vidare!

Puuuh

Sitter 5½ timme in i ett förbannat jourpass. Detta efter dålig sömn, tentastress och allmän höstseghet. Kunde ju vara roligare, men det är i alla fall lite extra kosing framåt jullovet. Annars så har början av veckan mestadels tillbringats framför datorn med hemtentan i Migration och Integration. Den lämnades med en lättnads suck in i onsdags och sen lyxade jag till det med att åka till älsklingen. 5 timmars sömn, men en lugn och behaglig morgon gjorde det i alla fall drägligt att åka till jobbet och nu är det väl bara en sådär 17½ timme kvar och förhoppningsvis blir det i alla fall några timmars sömn. Sen är det heeelg och då ska jag soooova!

Regn, rusk, dekadens och Bruket!

En helg som var tänkt att kombineras av hälften plugg och hälften dekadens vart istället enbart dekadens. Efter att ha avslutat det roligaste arbetspasset på länge var jag fruktansvärt sliten. Vilket inte var konstigt med tanke på kombinationen av lite sömn, plugg och jobb. Åkte hem med tanken att sova lite och sedan sätta mig och skriva på hemtentan. Somnade vid halv 6 och vaknade sedan 2,5 timme senare som en ny människa. Som den nya människa jag då var tänkte jag att det kändes lite väl deprimerande att sitta hemma själv och skriva tenta när ett antal gamla kamrater från hemstaden behagat sig till Stockholm. Så sagt och gjort så mötte jag upp Markus och Pousette och tog ett par öl i Skrapan innan vi drog och mötte upp Kamrater Steffansson och Pentti på Carmen där vi tillbringade ett antal timmar och drack ett antal öl, ända tills de stängde klockan 1. Tanken var då att jag skulle dra hem för att om möjligt vara någorlunda fräsch dagen efter. Humöret var dock på topp så jag bestämde mig istället att hänga på till Bar 122 där tydligen Backyard Babies hade nån form av release fest. Så det vart ännu mer öl och en mycket angenäm vistelse. Var sen inte hemma förän halv 4 då jag somnade omgående.

Vaknade sedan 12 igår, allt annat än utvilad och med en djävulsk skallebank. Jobbigt, med tanke på den stundande resan till Råsunda och Cupfinalen mellan Blåvitt och Råttdjävlarna. Men samma gäng som från gårdagen tog sig tappert dit och satt som 5 slagna krigare och kollade på när IFK inhämtade sin andra förlust på en vecka i en match av finalkaraktär mot ärkefienderna AIK. Tugnt, men inte alls lika tugnt som förlusten förra veckan. Kan ju inte heller påstå att det var oförtjänt från AIK:s sida. Sedan blev det att följa med Pentti och Steffansson ut till Gubbängen för att lite återhämtning och uppladdning i form av pizza och kall pilsner. Efter några kalla var vi med i matchen igen och drog till Debase slussen där Fagerstas nya stolthet Bruket stod på scen och röjde av en riktigt grym konsert. Punk och bruksanda när den är som allra bäst! Kul att träffa en massa Fagerstafolk på Debaser också. Vart nästan lite Green Man känsla. Lyckades dock diciplinera mig och åkte hem redan innan ett, vilket gör att jag inte är fullt lika sliten idag, så förhoppningsvis kan jag få lite vettigt gjort innan denna söndag är till ända!



Det var alltså en dekadent, men fantastiskt trevlig helg som tillbringats i utomordentligt sällskap. Men nu får det bli lite lugnare till veckan och helgen som kommer. Man börjar bli för gammal för det dekadenta levernet.

Peace

Nu är det dags, tidernas match! Heja Blåvitt!

Om knappt två timmar drar det igång, den största allvenska matchen under min livstid och det mellan mitt älskade IFK Göteborg mot Gnaget. Det kommer bli alldeles galet och jag hoppas och tror att de blåvita går därifrån med segern. Matchen kommer avnjutas på LA Bar i Årsta i trevligt sällskap.

Annars har det varit en riktig fest helg. Först studentpub i fredags och sedan födelsedagsmiddag för Liufens lillasyster som följdes upp av inflyttningsfest hos en klasskompis till Liufen. Mycket trevlig helg med andra ord, men nu hoppas jag det visar sig att den avslutas på bästa vis också!

HEJA BLÅVITT!


RSS 2.0
#