Höst = skolstart och semester

Efter att första delen av semestern spenderades på hemmaplan i Dalarna/Västmanland så har den resterande tillbringats i den kungliga huvudstaden. Har om sanningen ska fram varit rätt seg mestadels, men det har varit en välbehövlig vila. En hel del kul har det ändå hunnits med under tiden.

- Heeng på Carmen med heestar och andra klassisar
- Boendes halvt om halvt med min käresta
- Besök från Paolo, som har flyttat till Falun av alla ställen
- Konsert med Krille och hans Stonecharger på Harry B James
- Årets första middag i korridoren med ett gäng japanska besökare
- Lunchdejt med Herr Stam
- Ytterligare besök från Paolo och fest med kära gamla vänner
- Fest hos Liufens kompis
- Råttkross på Råsunda

Nu är semestern tillfälligt över då skolan börjar idag med föreläsning 15-17. Men sedan passar jag på att ta mig en semestervecka till och åker med älsklingen till Algarva, Portugal! Så tills nästa gång...

... Peace out!

Nothing can keep me from my holiday, my holiday

Till tonerna av The Tough Alliance gamla dänga inleddes semestern i fredags. Har sedan semestern startat hunnit med en hel del, tillika har jag hunnit med en hel del sedan sista inlägget från festen i Hällesjö vilket jag snabbt tänkte ta och klottra ner blandat med lite bilder.

Har jobbat och jobbat och jobbat och sedan jobbat klart. Kan inte annat säga än att sommarjobbet som socialsekreterare blev betyldigt roligare än vad jag hade förväntat mig. Försörjningsstöd må låta tråkigt, men det hade helt klart sina givande stunder. Ett härligt gäng arbetskamrater gjorde inte sommaren svårare heller direkt. Och inte minst så är jag många erfarenheter rikare och har en fin merit att visa upp när det blir dags att söka jobb efter examen.



Har hållit igång med löpningen och skaffat mig en åtminstonde duglig kondis. Fritiden har annars mest bestått av trötthet, men en del fina stunder som en kväll nere vid vattnet med min käresta har hunnits med. Med en väldigt blöt mobiltelefon som följd.



Har spenderat en helg tillsammans med Liufen hemma i Dalarna och besökt i tur och ordning morsan, farsan och Lina med familjer. Hann förutom att vila upp sig lite turista lite i hemtrakterna genom ett besök till Ängelsbergs bruk och en älgsafari i Långshyttan.




Haft besök av Micke och mött upp Dennis med polare för att gå på Gröna Lund där det vankades femkamp, samt utprovning av åkattraktionerna Insane och Fritt fall.



Haft besök av Patrik och Jonte med en lugn(!) lördag bestående av kortspel, vin, öl och ett tappert försök att planka in på Sonisphere. På söndagen var det dags för en av sommarens absoluta höjdpunkter. Efter att ha besökt Henke i Gröndal så blev det bilfärd till Globen och konsert med ingen mindre än Leonard "I'm your man" Cohen. Med bra platser och en Cohen i storform kunde det inte bli annat än en succé när hitlåt efter hitlåt avverkades. Det enda som kunde ha varit annorlunda var ljudet då volymen var något låg.




Sen var det bara en arbetsvecka kvar innan semestern och den avverkades snabbt och effektivt. Inte blev veckan sämre av att jag och Liufen fick lägenheten i Jakan alldeles för oss själva. När väl fredagen kom blev det hemfärd till först farsan innan jag på lördagen begav mig till Laurilas stuga utanför Fredriksberg där den traditionsenliga fisketuren ägde rum. Lite dålig uppslutning i år, men traditionen hålls vid liv. Lördagen innehöll dock mer fiske än någon tidigare fisketur och inte riktigt samma mängder alkohol som vanligt. Detta ledde till mer fisk, där undertecknad tog hem tävlingen med en gädda på 1,36 kg. Baksmällan på söndag var också tämligen lindrig, speciellt i jämförelse med förra året.




Efter fisket tog jag mig återigen hem till farsan och sov en natt där innan det blev dags att utmana Patrik på tennis. Efter att Patrik visat hur tennis ska spelas och jag visat hur Buzz ska spelas blev det en tur till Lone med familj.

Gårdagen spenderades hos Lina och en inte allt för pigg Kalle innan jag begav mig till morsan, där jag fortfarande befinner mig. Idag är det lite födelsedagsmiddag som står på schemat innan jag äntligen får åka hem till min käresta igen.

RSS 2.0
#