Skiathos 2010

Nu är det lite drygt en vecka sen jag och älsklingen kom hem från Skiathos efter en veckas välbehövlig och välförtjänt semester. Semestern blev kanon trots en allt annat än rolig start med förkylning, regn, åskväder, vidrigt fuktig luft. Men efter en och en halv dags regnande försvann plötsligt molnen och solen och värmen gjorde sitt antåg. Detta medförde att resten av söndagen samt måndagen och tisdagen tillbringades på allehanda stränder. Fantastiska stränder som fanns på gångavstånd från hotellet. Och på kvällarna var vi oftast för trötta för att orka äta middag, så det blev plockmat istället. Men en Mousaka hann vi i alla fall med.





Efter 3 dagars avkoppling tyckte vi det var dags för lite äventyr och hyrde oss en Jeep för att ta oss fram på lerstigarna som utgjorde Skiathos vägnät. Så i vår trogna Jimmy tog vi oss runt ön, upp och ner över berg, längs raviner och allehanda vacker natur. Första stoppet blev en strand i kategorin mindre, sedan tog vi oss vidare till ett gammalt kloster och sedan den gamla huvudstaden Kastro. Så mycket till stad var det dock inte, men vi lyckades hitta en liten strand restaurang efter en lång färd ner för klipporna i 30 graders värme. Maten var inte allt för god, men den fyllde sitt syfte. Sen blev det lite bad och vacker utsikt innan vi begav oss vidare till Skiathos stad för allehanda inköp. Sedan tog vi oss återigen genom bergen till andra sidan ön, där vi hittade en stor sand strand där vi var i stort sett ensamma, förutom ett par inte allt för påklädda damer. Så där tillbringade vi resten av eftermiddagen tills det nästan började bli mörkt.










Dagen efter hade vi fått rekomenderat för oss Banana Beach som tydligen skulle vara en höjdare både för bad och snorkling. Och efter en bussfärd och en lååång uppförsbacke var vi där. Och vi blev inte besvikna så där tillbringade vi de sista två dagarna med sol, bad, grekiska sallader, öl och självklart snorkling. Hittade ett riktigt fint rev där jag låg och simmade runt, vilket resulterade i en mycket röd rygg. Näst sista kvällen blev det Kallamari, friterade minibläckfiskar och ett par drinkar vilket resluterade i något runda tassar på vägen hem. Sista kvällen slog vi istället på stort med Ouso Boco, vilket är nått slags kött, gott var det i alla fall och avrundade det hela med en himmelsk glassdrink.











Sedan var det inte mycket mer att göra än att inhandla lite lokala grekiska drycker och bege oss hem till hotellet igen. Och dagen efter blev det hemfärd till ett Stockholm där solen lös med sin frånvaro och vi bjöds istället på 12 grader och regn. Men allt som allt kan jag intet annat säga än att semestern blev en succé. Det enda negativa var första dagarnas regn och det faktum att vi fick sova i varsin enkelsäng istället för en dubbelsäng. Men sånt får man ta. En helvetes fin resa var det i vilket fall!

Den blomstertid nu kommer

Då var hemtentan färdigskriven och inskickad vilket betyder att det är sommarlov! Dessutom har förkylningen börjat ge med sig så idag är en bra dag. För att fira blir det lite käk med Herr Hedberg och en avslutningsöl på professorn. Sedan är det dags för älsklingens examen i morgon innan vi tar vårt pick och pack och drar till Skiathos, Grekland en vecka! Peace out


Maj det här året

Väldigt dåligt uppdaterande den senaste månaden. Har helt enkelt inte kommit mig för att skriva något. Orkar inte skriva speciellt mycket nu heller då jag är tämligen däckad av en förkylning. Men maj har bjudit på saker som:

- Praktikavslut



- Besök från Paolo och utopikarneval



- Skolcomeback och tantofest med efterföljande biljard



- Solhäng i Skälby



- Solhäng på Långholmen



- Gula villan comeback



- Hemfärd



Det var lite sorgligt att lämna praktiken, men kul att komma tillbaka till skolan och träffa alla. Mindre roligt att sätta igång med pluggandet igen, börjar bli något skoltrött. Men nu är det bara några sidor hemtenta kvar att skriva och sen åker jag och älsklingen till Grekland på lördag. Bara att hoppas att jag är frisk tills dess!

RSS 2.0
#