Det är väl på tiden

Slänger iväg ett högst sporadiskt blogginlägg då jag inte varit det minsta aktiv på den fronten de senaste veckorna. Som nämt i det senaste inlägget så var hela Vadligan iväg en helg och fiskade i gränstrakterna mellan Värmland och Dalarna. En helg som blev mycket lyckad, mer fiske än vad jag hade räknat med och kanske även lite mer dryck än vad som är nyttigt för kroppen. Men som sagt så var det en riktig kanonhelg, trots att vädret inte var nån riktig höjdare. Vi lyckades även med bedriften att befinna oss fyra tämligen bastanta och något förfriskade individer på samma studsmatta utan några brutna ben, vilket blev var en otroligt roande underhållning framåt småtimmarna. Detta med att åka iväg och fiska blir med största sannolikhet en återkommande tradition.



Efter fiskehelgen så var det rätt slitet, men åkte tillbaka till Stockholm på måndagen. Sen dess har Malin vart på besök, vilket innebar utgång tillsammans med Staffan och Janne. Annars har dagarna bestått av jobb, sol och bad. Ibland alla tre i kombination. Jobbade hela helgen, men var i alla fall ute med Staffan och Janne och käkade på tjeckisk restaurang och drack några öl i söndags. Nu ser jag fram emot nästa endags ledighet som infaller på fredag, vilket lär betyda någon form av festligheter på torsdagen.


Heja Bussförarna!

Mycket glädjande att bussförarnas strejk gav resultat och att de fick igenom de flesta av sina krav. Med tanke på vilken viktig fuktion de fyller och den utsatta roll de har i förhållande till arbetsmiljö och griniga passagerare som är de väl värda de förbättringar som de strejkade för. Sympatiserade helhjärtat med deras strejk, trots att det innebar vissa komplikationer när det gällde att ta sig någonstans, vilket visar på hur nödvändiga dem är. Skönt att se att kommunal inte gav sig, utan fortsatte strejka tills arbetsgivarna gav med sig, thats the spirit.



Annars så sitter jag på jobbet, har jobbat sen kl 13, nu ska jag joura under natten och sen så blir det jobb 7-14 i morgon. Lite segt, men efter det så är det lång helg. En helg som kommer innebära lite fiska och mycket öl.

Ledighet

Måste säga att det är galet skönt att vara ledig en dag när man har jobbat, då känns ledigheten otroligt välförtjänt. När man dessutom premieras med ett så här fint väder så känns det ännu bättre. Eftersom jag är ledig idag så blev det italiensk middag i grannhuset och ett antal öl för att fira Valentinas födelsedag. Var en riktigt gemytlig kväll.


1. Kylen är laddad för en helkväll 2. Stenhård batalj i FIFA 3. Födelsedagsbarnet själv 4. Ila och Lore

Min lediga dag har jag tillbringat till stor del i solen på taket, men har även visat mina talanger i köket och lagat i ordningen en pastasallad med grillad kyckling. En mycket välsmakande anordning. Vad kvällen bjuder på har jag inte riktigt klart för mig än, men grannhuset känns som en högst troligt alternativ.


Fagersta-Posten

Sorry Peter, men jag måste sno denna. Jag tror även att jag såg den före dig på tv.

23 sekunder in, jävligt oväntat


Work

Är tämligen övertygad om att jag skulle ha kunnat fått ett mycket bättre sommarjobb, i alla fall känns det som så dagar som denna. Dagen innebar en utflyckt från kl 10 till kl 14 med sol och korvgrillning på schemat. Lite spännande vart det också när jag skulle försöka hitta först ut till Lida friluftsområde och sen tillbaka till Hägersten. Men efter ett antal felkörningar och en vända på kungsholmen och södermalm så kom vi hem tryggt och säkert. Även fast inte alla dagar är så bra så måste jag säga att det är lätt det bästa jobb jag har haft. Fast jag är fortfarande galet trött efter ett förmiddagspass då det är totalt omöjligt att lägga sig i tid på kvällarna, men det är smällar man får ta.

I morgon är jag ledig, så ikväll blir det lite öl med italienarna. Eventuellt en sväng ner på stan också.

Har även under dom senaste dagarna läst Jan Guillous "fienden inom oss", en fantastiskt bra bok enligt min mening, men också väldigt skrämmande skildring av dagens Sverige där demokratin offras och människor förföljs på grund av sitt ursprung, allt med hänvisning till kriget mot terrorismen. Kan inte annat än hålla med Guillou om att detta är ett långt större hot mot demokratin än terrorismen själv. Sen måste man ju kunna ha lite perspektiv på saker och ting, hur många är det egentligen som dödas i terrordåd i västvärlden varje år? Sen kan man ställa det mot alla de som dödats direkt och indirekt av Bush och hans gelikar i deras heliga krig. Sjukt är vad det är.

Glada dagar

Har varit otroligt lat när det gäller bloggandet senaste veckorna, detta beroende på tämligen fullt schema. Först två och en halv veckas semester, där första delen tillbringades på hemmafronten och i Borlänge på Peace and Love. En mycket givande hemmavistelse och en riktigt lyckad festival med allt vad det innebär, öl, vackra och mindre vackra damer, fantastisk musik och otroligt trevligt sällskap. Var riktigt fint att få hänga med Vadgrabbarna och bara softa i flera dagar. Har knappt hänt sen jag flyttade till Stockholm. Under hemvistelsen hanns det också med midsommarfest, hjälpa farsan ute i Vad och träffa Morsan.


Sjön Mäsen hemma i Vad, underbara barndomsminnen



Lite random kort från Peace and Love

Efter Peace and Love så blev det avresa till mitt andra hem, Stockholm där det vart några dagars rehabilitering efter en hård festivalhelg. Men det blev också en riktigt höjdar vecka där jag antingen hängde med italienarna eller mina kära söderortsbor Staffan och Janne. Deras nya lya är hetaste förfest och hängstället. Helgen inbegrep lyckade utgångar såväl fredag som lördag, där lördagen blev storartad succe. Först förfest där även Tomas anslöt. Sen nån fest vid Odenplan innan vi tog oss till Trädgården där folk stog i drivor och trängdes. Trevligt värre. Kom inte hem föräns med sista tunnelbanan, så det blev en sen natt, eller snarare tidig morgon.


Semster i Stockholm

Sen i måndags var det slut på semestern och dags att börja jobba, vilket har känt bra, lite drygt att gå upp kl 6 när man går och lägger sig 2, men det funkar. Har förutom jobbet hunnit träffa syrrorna som var på besök i Stockholm och hängt med italienarna. Igår så var det avskedsmiddag för ytterligare en, så nu är det inte så många kvar vilket är trist, men sånt är livet.

Men nu är det fan slutpladdrat. Ska njuta av vetskapen att jag är ledig i morgon! Men först ska jag bjuda på en video som jag Paolo och Paolo satt och gjorde hela natten till i onsdags, väldigt spontan och helt fantastisk.





Peace

RSS 2.0
#