Fotboll, fotboll och åter fotboll!

Efter en säsong av skador och sålda spelare så står vårat kära IFK Göteborg inför en helt avgörande match om guldet mot AIK på söndag, helt fantastiskt. Kunde inte önska mig en mer spännande avslutning. Synd bara att det inte kan bevittnas live. Det får istället bli att kolla matchen på lämplig sportbar, där det förhoppningsvis är glest med gnagare tillsammans med herrarna Stam och Pentti. Senaste matchen igår följdes via radio och direktrapportering. Galet nervöst när IFK låg under med 2-0 efter första, men sen kommer ingen annan än Tobbe Hysén och dunkar in två stycken i andra och håller drömmarna vid liv. Fantastiskt. Ska förövrigt bli trevligt att överhuvudtaget se en match på tv, då frånvaron av de rätta kanalerna gör att jag endast sett två matcher på tv och sen Live på söderstadion under säsongen. Har istället blivit att följa matcherna och se sammandragen på internet efteråt. Men nu blir det en nervös väntan innan söndagen då förhoppningsvis änglarna står där med Lennart Johanssons pokal efter tidernas allsvenska drabbning. Annars hoppas jag Bajen klarar sig kvar medan Djurgården åker ur tillsammans med Örgryte. Alltid lika trevligt att gå på fotboll på söderstadion!

Annars har jag försökt tagit tag i pluggandet. Har varit på en bra föreläsning idag och börjat tugga i mig Bauböcks engelska artikel. Det går segt som fan, men den känns i vilket fall givande. I går var vi även iväg och intervjuade för vårt grupparbete ute i Haninge. Väldigt bra och givande intervju, perfekt material inför hemtentan och redovisningen.

Och i övrigt har veckan varit bra hittils. Fin besök av älsklingen i måndags och igår förutom fotbollen så blev det ren förnedring av Gaber i FIFA. Finns risk för än mer förnedring ikväll!

och så vidare och så vidare

Nog för att det nästan alltid känns som att tiden går allt för fort så har de senaste veckorna försvunnit nå helt otroligt fort. Det är måndag, plötsligt är det fredag och helg och nästan genast är det måndag igen. Har börjat med en ny kurs, Migration. Väldigt intressant, men motivationen har fortfarande inte riktigt infunnit sig. Hösten är en förjävla seg tid på året när det gäller just motivation. Men det är bara att kämpa på.

Har haft en hel del trevligt under veckan som har gått, tillbringat det mesta av den lediga tiden med älsklingen. I onsdags så blev det en liten reunion tillsammans med Staffan, Malin och Martin. Det var ett otroligt härligt återseende, då jag inte träffat Malin och Martin på evigheter. Ett antal öl och en hel del nostalgi på Carmen och en liten avslutning på lilla hotellbaren blev det.

I fredags försökte jag desperat få med mig någon på IFK mot Brommapojkarna på ett kallt och regnigt Grimsta, men ingen nappade på idén så jag drog hem till Liufen istället och sov där. Lördagen blev sedan en riktig höjdare. Först lunch/middag hemma hos släktingar till Liufen innan vi drog iväg och skaffade oss vuxenpoäng genom att ha parmiddag med Petter och Kassie i Sundbyberg. God mat och otroligt trevligt sällskap. Blev kvar där till klockan 3 på natten då i vilket fall jag och Petter hunnit bli tämligen berusade. Sen en taxi hem till Skälby.

Gårdagen var på grund utav detta otroligt sliten. Släpade mig i alla fall till Dovas fram på eftermiddagen för gruppmöte och samkväm, gemytligt som aldrig förr. Och mycket god och prisvärd plankstek inmundigades även.

Idag har varit en mindre rolig dag. Vaknade i morse och går ut i köket bara för att se att nån jävel lämnat frysdörren öppen. All mat upptinad så det var bara att slänga skiten. Förstår inte vad det är för idioter som bor i min korridor denna termin, det är inte första gången något liknande händer. Har i alla fall räddat dagen något genom att städa upp på rummet och skött två veckors tvätt. Alltid lika skönt när det är avklarat. Blir nog att avsluta dagen med en gymvända och lite FIFA.

Jävligt dåligt skrivet blogginlägg känns det som. Men men, det får duga... peace

Vi är Leksands IF

Snart om sisodär 2 timmar är det dags för årets första match för min del. Vårt älskade Leksand kommer till Hovet och ska lära råttjävlarna hur hockey ska spelas! Ska bli riktigt fint med lite live-hockey och klacksång!

Förövrigt så har helgen varit trevlig. Paolo har som sagt varit på besök så det blev korridorsfest i fredags. En jäkla massa folk, men vi höll mest till inne på Annas rum och pratade nostalgi. Tyvärr så har älsklingen varit sjuk i helgen så hon kunde inte delta, men i morgon ska jag åka dit och peppa lite!

Men först ska vi sjunga fram Leksand till en ny seger!

Heja Leksand!

Hemtenta:Check!

Efter en vecka av trötthet, dåligt humör och bristande motivation så har jag äntligen blivit klar med den förbannade hemtentan. Har väl inte varit världens intressantaste kurs, men en del moment har varit rätt skoj i alla fall och ett par riktigt bra föreläsningar. Men sammantaget ingen höjdare. Tentan blev i vilket fall rätt bra tillsist.

Veckan har som sagt varit tämligen seg, trött och jävlig. Tror att så var fallet även förra veckan, kommer inte riktigt ihåg vad jag har gjort, vilket brukar tyda på att det inte hänt så mycket. Har i alla fall hållit igång med träningen och en trevlig tacosmiddag hann jag med förra fredagen också. Bokat upp lite trevliga händelser har jag hunnit med. AIK - Leksand nu på söndag och sen Dead Prez den 18 november, tungt värre!

Dessutom har jag ju faktiskt tagit mig i kragen och slutfört nya versionen av Belong som finns för nerladdning på min hemsida: www.jonmagnusson.se

Men nu är det dags att ta nya tag med nästa kurs i morgon. Migration och integration. Kanske den kursen som känns intressantast på förhand. Dessutom är Paolo här på kortbesök, mötte upp honom och Anna för en fika när tentan var inlämnad. Så blir att hänga med honom och Anna en del under helgen, bland annat så blir det korridorsfest i morgon. Känns riktigt skönt att träffa lite gammalt bekant folk här på lappis.

Så nu tar vi helg, i alla fall mentalt. Får dock offra mig på introföreläsningen för nästa kurs i morgon! Peace!

Tack och adjö Lasse!

Läste precis att en stor hjälte och ledare har gjort sitt. Det handlar naturligtvis om Lasse Lagerbäck som under ett antal år nu har lett det svenska landslaget till stora framgångar. Men efter debacklet i Parken igår och ett missat VM så känns det som att det är rätt tid att sluta och lämna plats för något nytt. Men detta får inte skymma det fantastiska arbete som Lasse gjort under åren och som tagit Sverige till inte mindre än fem raka slutspel. Och det har varit ytterst nära att bli mer än så. Ta bara de snöpliga sluten mot Senegal och Holland med stolpträffar och milimetrar på fel sida. Lasse hade varit värd en större framgång, framförallt i EM 2004, med den bästa svenska truppen sen VM tio år tidigare. Men nu får vi se framåt och i VM nästa år får jag väl dra mig till minnes min kvartsdanska blodsådra!

Tack för allt Lasse!


Broder Daniel Forever

Tack vare Peters eminenta blogg blev jag uppmärksammad om att dokumentären om Broder Daniel som spelades in förra året i och med deras avslutningskonsert och hyllning till bortgågne Anders Göthberg skulle visas på SVT under helgen. Missade dock K-special i fredags men i denna teknikens tidevarv fanns det så klart på SVT-play. Spenderade en timme av gårdagskvällen att bevittna detta fantastiska porträtt om ett av Sveriges genomtiderna största band och kanske det viktigaste bandet under min tonårstid. Inte för att jag var något fanatsiskt fan med smink och stjärnor under ögonen har jag alltid älskat Broder Daniel och deras musik. Och den står sig än idag, trots att man har blivit ett antal år äldre. Idag har det således varit Broder Daniel som har snurrat i min spotify.

Och dokumentären kan ses här och den rekommenderas starkt:
SVT PLAY


En helt vanlig dag på Lappis

Förra fredagen när jag skulle bege mig hemmåt till mina barndomstrakter möttes jag av ett stort polisuppbåd. Vet fortfarande inte vad som hänt, men nått mindre trevligt lär det ju ha varit med tanke på uppslutningen hos ordningsmakten.


Ännu en lång lång vecka

Förra helgen tog som tidigare nämnts, jag och Liufen tåget hem till Dalarna/Västmanland där allt det obligatoriska klarades av. Dvs. hinna träffa familjen och så många andra som det hanns med. Med utgångspunkt hemma hos Lina och Håkan och med morsans bil som transportmedel tog vi oss runt i dalaskogarna, Fagerstas bruksmiljö och den ensliga vägen mellan Fagersta och Avesta. Det var trevligt att komma hem över en helg, även om en helg känns som alldeles för kort tid för att man verkligen ska hinna känna att man kommer hem. Men i dessa hektiska tider får man vara glad över den tid man får. Mycket kaffedrickande blev det också, med tanke på de många olika besöken.




Var i alla fall skönt att ha en bra helg bakom sig när denna vecka drog igång, för den blev lika hektisk som föregående. Föreläsningar, grupparbete, redovisning, seminarium och jobb i en salig blandning. Även hunnit med att träffa min kära flickvän en del och äntligen tagit mig ork och tid att hälsa på mina kära söderbröder i Gubbängen. Skolveckan avslutades sedan i fredags på bästa sätt. Efter en heldag i skolan (tidernas första riktigt intressanta PF-lektion och en intressant föreläsning om familjeterapi) så bestämde vi oss för en "afterschool", alltså "några öl vid 4-5 tiden" som självfallet utvecklades till en helkväll med början på Dovas men mestadels på biljardpalatset. Trevligt värre, men dyrt att sitta och dricka ute från kl 5 tills klockan 12.



Mindre roligt att vakna igår, med dunkande huvudvärk och en mage i uppror. Så det blev en slappdag helt befriad från plugg men destomer tv-spelande.

Idag har det funnits lite mer ork, har städat och organiserat upp lite på rummet och hunnit med och träna och ikväll får jag finfrämmat. Finfrämmandet stod även för veckans, kanske årets roligaste episod. Undertecknad hade som sagt varit ute i Gubbängen i torsdags, pratade med Liufen på vägen hem tills hon skulle gå och lägga sig. Kommer sedan hem och tänder lampan, sätter på datorn och slänger grejer på sängen i vanlig ordning. Helt plötsligt tittar hon fram under täcket och utbrister "hej älskling". Chocken var total, har nog aldrig blivit så överraskad i hela mitt liv. Väldigt trevlig överraskning när väl chocken hade släppt och jag återfått fattningen.

Har även gett upp mitt senaste skäggprojekt och ser nu mera 5 år yngre ut!



That's all, nu är det bara till att ladda inför en vecka till!

RSS 2.0
#