Holiday!!!

Äntligen så har jag semester, två veckors ledighet framför mig, vilket ska bli otroligt skönt efter ett innehållsrikt och hektiskt halvår. Bjöd på lite glass i korridoren idag eftersom det är några som hinner åka hem innan jag kommer tillbaka.

Första anhalten blir nu morsan sen så ser det ut att bli hemma hos Nordling på midsommar och Bärke på midsommardagen. Sen är det Peace and Love nästa helg, så programmet ser bra ut!

Jävligt bitter förlust igår, men som Sverige spelade förtjänade dom inte att gå vidare. Men EM är inte slut för det, fortfarande massor av fantastisk fotboll kvar.

Valkött

I söndags så kom några polare hem efter en veckas tillvaro i Norge, vilket naturligtvis var tvunget att firas med lite middag. Det bjöds på något så exklusivt som valkött, vilket smakade helt ok, en blandning av kött och fisk.


Valkött, potatis och beasås. En anrättning som möttes av vis skepticism

Var förövrigt en trevlig och gemytlig kväll, som dock varade lite väl länge. Kom hem vid 12 och gick och la mig vid 2. Sen ringde klockan 6 idag. Var tämligen mör när jag pallrade mig in i duschen. Som tur var blev det en bra dag på jobbet. Har gått med och lärt mig en till boende idag och igår, vilket har varit väldigt kul. Idag var vi utanför Järna och red. Inte helt fel på betald arbetstid. Efter jobbet vart det att däcka av i sängen nån timme innan det var dags för stormatch mellan Italien och Frankrike. Kände mig tvungen att hålla en liten tumme för italien för att glädja mina vänner. Vinna lyckades dom göra och ta sig vidare till kvartsfinal. Vore riktigt kul om Sverige lyckades gå till semi och få möta Italien, då jävlar blir det fest.

I morgon så börjar jag inte jobba förän kl 14, så det blir sovmorgon, vilket behövs då jag håller på att somna framför datorn.

Brukar inte direkt vara nån åsiktsmaskin här, men idag slökollade jag lite på debatten om FRA-lagen. Hur fan tänker våra politiker egentligen. Låta försvaret ha möjligheten att övervaka vanliga människors kommunikation. Man blir fan lite mörkrädd. Storebror ser dig.

We got soul

Vilken jävla match det blev igår, eftersom jag jobbade var jag tvungen att bevittna hela spektaklet där, vilket var helt ok då det inte var så mycket annat att göra som störde koncentrationen. Fantastisk första halvlek av Sverige och en riktig kämpainsats i andra, men Zlatan saknades allt för mycket. Ingen som kunde hålla i bollen ordentligt på Spainiens planhalva. Sen det där snöpliga målet med en minut kvar, vilket dock var helt rättvist. Men det känns som att de borde klara av att spela minst oavgjort mot Ryssland på onsdag.

Efter jobbet så drog jag hem där det vankades födelsedagsmiddag för mina tillfälliga granne Matteo. Jag och tre italienare avnjöt en äkta italiensk middag med räkpasta, friterad zuccini och nån pudding till efterrätt. Otroligt välsmakande. Drack ett par öl och en Whiskey till maten innan jag gav mig ner mot stan för att möta upp med mina följeslagare Staffan och Janne. Efter en snabbvisit i kön till Trädgården bestämde vi oss för att ge upp den iden. Istället begav vi oss till Fashing där det som brukligt en lördag var soulklubb. Ett par öl där sen begav vi oss ut på dansgolvet där det svängdes loss som aldrig förr. Dansade fram till klockan halv 3 då det var dags att ta tuben hem.

Vaknade tämligen seg idag vid halv 1 tiden, inte så bra med tanke på att jag borde sova tidigt ikväll inför jobbet i morgon. Segheten försvann dock tämligen snabbt då jag, Janne och Staffan bestämde oss att slå våra bakfulla påsar ihop. Vi möttes upp vid Mariatorget och flanerade runt lite på söder, innan vi hittade en trevlig italiensk restaurang som fick stå för dagens luxiösa bakfyllekäk, nämligen Oxfilépasta. Mycket välsmakande och tämligen kostsam anrättning. Sen en glass och lite livemusik i Björns trädgård innan vi begav oss till Janne i gubbängen och spelade TP, vilket gick sisodär för mig men desto bättre för herr Pentti som vann båda omgångarna. Sen ytterligare en fantastisk fotbollsmatch mellan Turkiet och Tjeckien. Kunde inte tänka mig en bättre bakfyllesöndag. Men nu lär jag ta och sova, om 5½ ska jag upp igen.

Mänsklighetens pärla

Efter att ha sett de flesta matcher som spelats under detta Fotbolls-EM hittils så blir jag mer och mer övertygad om att fotboll, vid sidan av musik, är det främsta som mänskligheten har skapat. Principen för detta magiska spel är så enkelt, två lag med 11 spelare, två mål och en boll. Men samtidigt så oerhört avancerat och ibland så oerhört vackert. Hittils så har EM varit av absoluta toppklass, med ett par riktigt fantastiska matcher, som den mellan Holland och Frankrike igår. Frågan är vem som ska stoppa Holland som utklassat båda finalisterna från VM 2006. Ikväll så tar vårat landslag sig an Spanien, tror och hoppas på en bra match från Sveriges sida och jag tippar att resultatet blir 1-1. Sverige har en förmåga att kryssa, speciellt mot riktigt bra lag. Själv blir jag tvungen att bevittna matchen på jobbet, vilket känns mindre roligt, men vad gör man.

Annars så bestod gårdagen av kneg mellan 8 och 16, sen lämnade vi av Andrea vid Arlanda Express, vilket kändes trist. Men sen höjdes mitt humör av att jag fick sällskap av mina trogna vapenbröder, Staffan och Janne. Kollade först på Italien - Rumänien, höll en liten tumme för Italien och tycker att dom förtjänade att vinna, men fotboll är lika orättvist som det är vackert. Sen vart det bästa matchen hittils i EM när Holland förnedrade Frankrike. Det hela avnjöts med ett par öl och en Whiskey. Alldeles lagom då jag kände mig rätt trött efter jobbet och jobbar även idag. Men ikväll så blir det nog lite fest i alla fall.

Lediga dagar

Har vart ledig nu i två dagar, vilket kändes väldigt välkommen då jag var rätt sliten efter kryssningshelgen och 24 timmars jobb. Har dock inte vart speciellt aktiv dessa dagar, mest legat framför tv:n eller suttit här, rätt skönt det också ibland. Igår hade vi i alla fall avskedsmiddag för två av italienarna, Marta och Martina som åker hem idag. Det var trevligt, men stämningen var något sorgsen. Idag så är det avskedsmiddag för ytterligare en, Andrea. Men först så blir det ett par sista matcher i FIFA för att se vem som egentligen är mästaren.


Grått och trist

Nu så var det slut på det fina sommarvädret, regnet öser ner utan för. Känns även som att vädret speglar min sinnesstämning för tillfället. Känner mig otroligt trött och seg idag, helgen och 24 timmars jobb tar ut sin rätt. Dessutom så infinner sig en viss separationsångest då folk börjar försvinna härifrån lappis. Flera kompisar har redan åkt hem till sina respektive länder, eller hemstäder i Sverige och nu i veckan åker ännu fler. Känns jävligt trist när man har lärt känna så många härliga människor under terminen. Men sånt är ju livet, allt gott har ett slut, har vart jävligt mycket skoj under tiden. Som tur är så är det några bland de som jag lärt känna bäst som stannar hela sommaren, vilket känns bra.

Annars så var det en jävla härlig match igår. Jag och Janne mötte upp Tomas och några andra och drog sedan till Kungsträdgården för att kolla när Sverige lyckas vinna över ett Grekland som fan är det bedrövligaste jag sett på en fotbollsplan. Starkt av Sverige att lyckas vinna mot dessa fotbollsmaradörer. Zlatans mål var något utöver det vanliga och Petter Hanssons var inte heller att leka med, vilken kämpainsats! Nu ser vi fram emot Spanien-matchen på lördag, en match jag tyvärr måste följa på jobbet.

Kryssning och livsnjutning på hög nivå/Heja Sverige!

Är jävligt trött för tillfället, men känner att jag måste ha en kort resumé över helgen som blev en riktig höjdare. Vid halv 4 tiden i fredags så kom Krille och Patte hit och vi begav oss tämligen omgående ner till Slussen och vidare till Vikingterminalen. Väl där så mötte vi upp Dennis som klev av båten och klev på med oss. Sedan var det dags att checka in och sedan bege sig ut på soldäck. Dracks ett par kalla ute i solen innan vi gick ner i hytten och fortsatte förfesta lite. Sedan så gav vi oss ut på äventyr på Cinderella, vilket var kul. Träffade en hel drös andra fagerstabor. Tyvärr så var jag trött som ett as efter att ha jobbat, så jag var seg hela kvällen och tacklade av rätt tidigt.



Lördagen vart sen ännu mer lyckad. Vi gick upp vid 11-tiden, kände mig ganska fräsh. Sen gick vi upp på soldäck igen och drack ett par öl till utsikten av Stockholms skärgård. Båten anlade sen i hamn vid halv 4. Trötta och med en hel del packning bestämde vi oss för att ta en taxi hem till mig. Väl på lappis tog vi oss ner till stranden där livsnjutningen var på högsta nivå. Det grillades, solades och dracks öl. Sen fortsatte kvällen med fotboll, då även Janne anslutit, innan vi avslutade det hela med en sväng till Debaser. Jag och Krille begav oss hem vid 3-tiden, medan Patte och Dennis inte kom hem föränn vid 8 på morgonen. Lyckades även träffa på hela italianogänget på vägen hem. Jävligt lyckad kväll helt enkelt.



I söndags var det slitet och sen igår har vart på jobbet 24 timmar, jobb 14-22, jour 22-07, jobb 07-14. Slitsamt, jävligt slitsamt. Men fina pengar, så jag klagar inte. Har även lyckats sova lite nu så känner mig rätt fräsh ändå.

Ikväll är det dags, svensk EM-premiär, fy fan va kul det ska bli. Oväntat med Sidleds-danne på mitten, men Lagerbäck brukar veta vad han gör. Blir nog att kolla på matchen i Kungsträdgården, där jag räknar med ett jävla drag.

HEJA SVERIGE

Sommarlov

Så där ja, efter en termins oavbrutet slit så känner jag mig oerhört förtjänt av en paus från skolan. Har suttit hela dagen och kämpat med det sista på hemtentan, sen åkte jag ner till skolan, skrev ut och lämnade in. Otroligt skönt att vara klar. Nöjd med resultatet vart jag också.

Nu så blir det nog lite firande med gula villan ikväll, men först ska jag knäppa en öl i solen på taket.

Perfekt avslutning på en perfekt vecka

Jag tror att den gångna veckan har varit min bästa vecka här i Stockholm. Har hunnit gjort en jävla massa roliga saker. I fredags så slöt jag upp med några klasskompisar i Humlegården, tog en öl och softade. Skönt att ta det lugnt då jag var rätt så bakis sen torsdagen.



I lördags så kom Lone, Martin och Dag hit på besök och vi åkte till Skansen och var där hela dagen. Kollade på djuren, åt picnic och hade det allmänt trevligt. Varmt och skönt var det också, så man var ganska färdig när vi väl kom hem vid 7-tiden. Efter en kort tids vila så vart det iaf pizza och lite öl med italienarna och lite annat folk. Sen var det utomhusfest till kl 2 på natten. Stämningen var på topp.



Idag så har det blivit en sväng till beachen och sen avslutade vi kvällen med att kolla på Fucking Åmål i korridoren, en riktigt svensk klassiker som fortfarande håller. Nu är det dock dags att sova snart. Börjar jobbet på riktigt i morgon, så jag lär gå upp vid 6. Men det ska bli kul att börja jobba.

Har även hunnit skriva en hel del på min hemtenta under veckan, har väl en 5-6 sidor kvar att skriva tills på torsdag så det känns ganska lugnt! Sen är det sommarlov på riktigt, nog för att jag mentalt redan tagit sommarlov.

RSS 2.0
#