Fagerstafylla

Har vart en hård och intensiv helg som härmed ska försöka sammafatta.

Helgen började redan så smått i torsdag då Malin var på besök i Stockholm, vilket självklart var tvunget att firas, så jag mötte upp med Maria och Johanna på Medis och vi drog sedan till Carmen. Där satt vi och beställde in lite dricka och snackade medan vi inväntade resten av gänget. Efter ett tag anslöt så Jossan, Staffan och Malin och vi satt kvar på Carmen till 12 tiden då det var dags att sticka till tunnelbanan. Otroligt trevlig kväll, alltid kul att träffa gamla kompisar.
Som av en slump träffade vi sedan på Micke och Melenie nere i tunnelbanan, vilket resluterade i lite kort.

image56
Micke + Fagerstagänget i högform

På fredagen var det till att gå upp tidigt, hade föreläsning mellan 9 och 12, mycket intressant. Hade sedan turen att få åka med Malin och henne farsa hem till Fagersta. Stannade i Hummelsta och köpte stora mängder smågodis. Väl hemma i Fagersta så hade jag tänkt mig att hinna sova lite innan kvällen, men det var bara att åka till systemet och sen ner till Dennis för förfest. Hela Vad-gänget var samlat plus lite annat folk. Var riktigt kul förfest, men vart nog lite väl mycket bål för min del. Minnet från Green Man efteråt är väl så där. Men det brukar alltid vara förfesterna som är behållningen.

Lördagen så var jag tämligen bakis när jag vaknade, men det släppte ganska snabbt. Var ut till farsan i Vad och käkade på eftermiddagen och var sedan förbi och drack kaffe och käkade sockerkaka hos Jessica. All heder till Jessicas bakning. Sedan var det dags för spånken igen. Även denna kväll hemma hos Dennis. Uppslutningen var något sämre denna kväll, Jag, Dennis, Snickars och Joanna. Men det hindrade det inte ifrån att bli ytterligare en kanonförfest. Även Green Man var trevligt denna kväll då jag var betydligt mer städad än på fredagen. Drog efter krogen vidare till Dennis för efterfest, vilket jag först var tveksam till, men följde ändå med. Vilket var ett stort misstag. Efter en rom och cola hos Dennis beslutade jag mig för att ringa Simon som också skulle efterfest. Drog dit och efterfestade ända tills kl 8 på morgonen, dracks gjordes det en hel del på efterfesten också. Vaknade sedan halv 4 på eftermiddagen med en enorm baksmälla. På kvällen vart det i alla fall lite film hemma hos Patte, mycket annat orkade jag inte med.

Har även hunnit med att träffa syrran och hennes kille under helgen och igår träffade jag även My, alltid lika trevligt.

På det hela taget en lyckad men slitsam helg. Ligger lite efter med läsningen också så det blir att ta tag i det nu i veckan! På lördag är det Lumpenfest i Västerås som gäller.

Fan va härligt Sverige

Alldeles nyss så blev Sverige klara för sitt 5:e raka mästerskap i fotboll, fantastiskt. Matchen var en klar förbättring från dom två senaste matcherna, speciellt passningsspelet var mycket bättre. Zlatan, Källström och Svensson bäst på plan, men Maestro gjorde ingen höjdarmatch med självmål och felpassningar. Underbart i alla fall att ha ett EM att se fram mot i sommar.

Annars så har kvällen bjudit på matlagning i korridoren. Pannkakor stog på kvällen meny. Mycket gott vart det!

image54
Mästerkocken i aktion!

image55
Otroligt vackra och goda pannkakor vart det!

EM-kval, finbesök och hemfärd

Ikväll är det dags för Sverige att äntligen kvalificera sig för EM nästa sommar, skulle dom inte gör det vore det fan den största skrällen någonsin, att både Lettland och Nordirland vinner ikväll finns inte. Har förvisso lagt ett spel på vinst för Lettland, Nordirland och Island (mot Danmark), fick över 2000 i odds, vilket säger en hel del. Men tror på svensk vinst ikväll, så pass bra ska Sverige vara, annars har dom inget i EM att göra ändå.

Annars så får Stockholm finbesök i morgon av Malin som för en dag byter den norska huvudstaden mot den svenska. Blir att gå ut i samlad trupp imorgon för att fira detta. Dessutom lyckades jag snylta till mig en plats i bilen hem till Fagersta, vilket besparar mig en tågresa, alltid skönt att spara in lite pengar som fattig student.

I helgen är det alltså Fagersta som gäller, men allt vad det innebär; träffa föräldrar och kompisar och en hel del fylla, precis som det ska vara.

Annars så har det vart en del skola i veckan, haft föreläsningar måndag och idag, onsdag. Läst lite olika teorier om välfärdsstaters uppkomst, riktigt intressant. Föreläsning även på fredag, kan bli lite segt med tanke på torsdagen, men det får man ta. Ska även på anställningsintervju i morgon i Skarpnäck, en bra bit härifrån, men vore soft med ett extra jobb och lite extra pengar. Sparpengarna börjar sina ganska ordentligt nu. Nu ska jag nog ta och läsa lite kurslitteratur och sen gymma lite.

Peace out

Tenta och partey

I lördags var det dags för min andra salstena. Sociologisk Analys 7.5 HP var det som gällde. Var otroligt trött efter att bara ha sovit 2-3 timmar natten innan. Men tentan gick riktigt bra, var lättare än vad jag trodde att den skulle vara.
Efter tentan gick jag hem och försökte sova ett tag, men istället vart det att fara på stan och gå på systemet. Dessutom inhandlades två mycket nödvändiga atteraljer nämligen vantar och mössa, har frysit en del på sistonde. Följde med Elinor till NK innan jag mötte upp Ida som var på besök i huvudstaden. Träffade henne en kort stund innan hon skulle hem igen.

Åkte så hem till Lappis igen och började dona inför kvällen. Kvällen bestod av middag tillsammans med Elinor, Micke och Melenie. Till middag lagade vi i ordning pommes och oxkött med beasås, vilket blev en braksuccé. Otroligt gott. En flaska rödvin och ett par öl inmundigades innan det var dags att bege sig ut i nattlivet. Först försökte vi komma in på Kickis, men vaktjäveln ansåg att Elinor var för full, vilket iof var rätt underhållande då hon vart bitter som fan på vakten. Sen drog vi i alla fall till Carmen och drack ett par öl, där en medelålders chilienare vart mycket upprörd över mina sympatier för Athletic Bilbao, då han själv höll på San Sebastian, också från baskien. Efter att ha blivit utskälld på spanska under 10 minuter utan att få fram vad han egentligen ville säga vände jag helt sonika på mig och kollade på fotbollen istället. Ingen rolig syn precis, nu blir det nervöst på onsdag.

Vi åkte sedan hem tidigt, redan vid 12 tiden och var hemma vid halv 1, skönt att somna tidigt. Vaknade 12 idag utsövd, men lite seg. Har inte fått mycket uträttat idag, förutom tvätten som jag kom på står och väntar ner i källaren, fan också.

Peace out

Så ska en öl drickas



Jag visar på mina ölsvepar talanger i somras, ikväll blir det dock inget öldrickande, tenta kl 9 i morgon.

Attraktiva Bengan

Är bara tvungen att posta intrevjun med Bengt Andersson på fotbollsgalan, vilken hjälte. Klart att man lär få fira lite när man tagit SM-guld och avslutat karriären.


Snö och kyla

Nu börjar det bli vinter här i den kungliga huvudstaden, det är kallt, mörkt och det snöar. Vilket självklart ger Stocholmare enorma problem http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1236931.ab
Själv tycker jag bara att det är en pina att gå ut genom dörren och gå till skolan, har varken halsduk, mössa eller vantar, så jag fryser nått oerhört. Men får skylla mig själv som inte införskaffat dessa atteraljer.

För en kort resumé av helgen så var jag på fest hos Jossan, Johanna, Maria och Denna i fredags. Där hade även jossans brorsa slutit upp med en polare. Riktigt trevlig fest innan vi drog vidare till stureplan. Mötte upp en lumparpolare på Oxid, medan tjejerna drog till Café Opera, vilket kändes lite för fansy för min del. Men enligt uppgift kom dom inte in. Var trevligt som fan på Oxid också, lite väl dyr öl, 48 kr men inget inträde. Åkte sedan taxi hem med lumparpolarn och hans kompisar som skulle till Åkersberga men slapp betala nått.

Lördagen inleddes men en ordentligt bakfylla, vilken lindrades med en bakfylle pizza. Drog på kvällen till Micke och Melenie och drack lite öl innans vi gjorde stan. Riktigt trevlig kväll denna också.

Denna vecka handlar mest om att plugga inför lördagens tenta. Inte kul alls, kursen har varit jävligt tråkig faktiskt. Sociologisk analys med statistik och skit, dessutom har föreläsaren varit rikitgt kass vilket har känts oerhört omotiverande. Tur att det är sista veckan nu. Nästa kurs däremot verkar betydligt intressantare: Komparativ sociologi: makt, klass och genus i välfärdsstaten.

I morgon blir det mer plugga, men på kvällen ansluter lite lumpare, däribland Larsson som enligt uppgift är skyldig mig en öl. Blir lite öl och sen utgång, men ganska lungt, seminarium på torsdagen. Det var allt för nu!


Brand

Har varit ett jävla pådrag i mina kvarter då det brunnit ca 100 meter längre bort på min gata, troligen mordbrand. Lite läskigt.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1227495.ab

Dåligt Jon

Har varit otroligt dålig på att blogga på sista tiden, jag vet. Men en nu kommer en liten uppdatering.

I fredags så var jag på halloweenfest hemma hos Meland utklädd till fotbollsdomare. Full utstyrsel med tröja, korta shorts, kort, klocka och rysspipa. Riktigt trevlig fest med mycket blandat folk. Sedan så drog vi ut, vilket inte var lika kul så jag åkte hem tidigt. Årets första riktiga snöfall inträffade även denna kväll vilket gjorde hemresan mindre rolig, höll på att frysa ihjäl på vägen från tunnelbanan.

image51
Meland, Elsa och Karin

I lördags sen så mötte jag upp Staffan och Janne för ett parti biljard. Vi tog oss till söderbiljarden på bondegatan där flertalet hårda matcher utspelades. Den slutgiltiga ställningen 4-4-4. Oväntat spännande.

image52 image53

Sedan drog vi vidare till Debaser där Midnight Juggernauts spelade. Riktigt bra spelning, hade inte hört så mycket av dom förut. Försökte under hela kvällen att uppnå en hyfsad grad av berusning, men den vart tämligen låg. Vilket man inte kan säga om Staffan och Janne. I alla fall så käkade vi på BK innans vi drog hemmåt. Självklart kom Jannes tunnelbana först. Staffan vars buss inte skulle gå föräns om dryga timmen följde med hem för en sovplats.
Söndagen blev rätt seg, men var i alla fall över till Gaber och kollade Juventus - Inter.

Denna vecka har hittils varit oerhört tråkig, mest suttit vid datorn, pluggat lite. Men annars inte gjort nått vettigt. Är dessutom inte frisk än så har inte kunnat komma igång med träningen, segt som fan.

Hem till Fagersta

Har den gångna helgen befunnit mig i min kära hemstad Fagersta för att umgås lite med diverse trevligt folk. Kom hem i tisdags kväll och tänkte egentligen bara ta det lungt på grund utav förkylning, men drog ner till Krille. Väl oss Krille så bjöd han på kylskåpskall öl och det kunde man inte tacka nej till. Det hela slutade med att vi begav oss till Servus och inhandlade varsitt sexpack. Krille hade även en två litersflaska öl från Tallin stående, så det hela slutade med att vi båda blev tämligen berusade. Ett par Whiskey gjorde också sitt till. Två filmer hann vi med att kolla på också. Riktigt trevlig kväll, fast betydligt onyktrare än beräknat.

Vaknade upp på fredagen och mådde ganska risigt. Åkte och käkade med morsan på kapellbacken och på kvällen var jag ute hos farsan och käkade. Sedan samlades Vadligan hemma hos Patte för lite öl och Tv-spel, sen kanske den sämsta filmen jag sett. Men en trevlig och tämligen nykter kväll. I lördags kom syrran och Håkan på besök hos Morsan, hann även med ett besök hos Simon, där han bjöd på lite alkholhaltigt. Sedan var det dags för inflyttningsfest hos My-Annika. Även där samlades hela Vadligan och en massa annat trevligt folk. Sen vart det Green Man, var riktigt kul, kanske för att jag inte varit där på länge. Sen lite efterfest och till sist sova.

I söndags så kom storasyster, hennes kille och deras son på besök, var även över en sväng till Patte. Sen var det dags för IFK mot Trelleborg, matchen som kom att innebära första guldet på 11 år, fantastiskt. Åkte sedan hem till Stockholm, vilket tack vare massa förseningar tog mig ungefär 4 timmar. Var inte allt för glad. En mycket trevlig helg var det i vilket fall, alltid kul att träffa polarna i Fagersta!

RSS 2.0
#