En lång lång vecka

En vecka som dock börjar närma sig sitt slut, idag är det torsdag vilket leder till att det är fredag och helg i morgon. En helg som ska spenderas hemma hos syrran i Dalarna tillsammans med älsklingen. Det ska bli jäkligt skönt att komma hem till Dalarna och ta igen sig lite efter en hård vecka.

Började med nya kursen i måndags och det har varit heldagar hela veckan, dock har jag varit lite lat av mig och skippat några lektioner, men jag har varit nog trött ändå. Ämnet är väl sådär intressant och ganska tugnt, men dagens föreläsning var fantastiskt bra, vilket gjorde att jag äntligen kände lite pepp inför kursen. Och med tanke på att man ska bli verksam socialarbetare om nått år så är det bara att vänja sig vid tunga saker. En annan positiv sak är att Grupp Pluggheest alternativt Grupp Bakisheest har återförenats för att återigen genomföra ett optimalt grupparbete. Petter blev till och med så glad att han ville bjuda oss andra på en liten dans:



Annars så var veckans höjdpunkt Liufens födelsedag. Den firades självklart med pompa och ståt då jag ställde mig i köket och fixade till en gastronomisk sensation i form av ungsgrillad kyckling med fetaost, soltorkade tomater, oliver och tillhörande potatisklyftor. Väldigt trevligt och väldigt gott.



Ett par vändor till gymmet har jag även mäktat med, men annars har det inte blivit mycket vettigt gjort. Har väldigt ont om rena kläder och börjat gå in på reservlagret (lumpenkalsonger). Så det blir nog att packa med sig lite tvätt hem till Dalarna.

Laters




Tenta och söderhäng

Igår var det således tid för terminens första tenta, salstenta på kursen Alkohol och Narkotika. Tentan gick av stapeln redan kl 9 i aulan, så det var tämligen segt att ta sig upp. Men väl där så gick skrivandet alldeles utmärkt. Kände mig ovanligt påläst och det kändes riktigt bra när det färdigskrivet. Sen så var det dags för praktikinformation. Det kändes både väldigt spännande och läskigt, första gången jag verkligen behöver välja någonting specifikt som jag vill göra och valet att praktikplats känns som det viktigaste steget i hela utbildningen. Är nog mest sugen att praktisera med missbrukare eller äldre ungdomar.

Efter så var det dags för "några öl vid 3-4 tiden", vilket självklart inte stannade där. Vi började med en öl på Retro innan vi drog vidare till Carmen. Har inte varit där på år och dagar så det var ett kärt återseende. Väl där så flödade ölen, runda efter runda beställdes in, medan notan på kortet som låg i baren bara växte. Vi blev kvar på Carmen ändå tills frammåt midnatt och allehanda ämnen hann avhandlas. Både seriösa och mindre seriösa. Det var i vilket fall en alldeles underbart trevlig tillställning med de flesta av de bästa från klassen. Fick sedan för mig att jag skulle bege mig hem till älsklingen, aningen rund under fötterna, mitt i natten. Underbar som hon är tog hon emot mig med öppna armar. Trevligt att slippa vakna själv i min instängda lilla studentlya. Dagen efter stack hon dock till skolan tidigt, men jag höll mig kvar i Skälby och umgicks med hennes familj istället.

Sen drog jag hem och resten av dagen var väldigt seg, lyckades domna bort i två timmar under kvällen. Men sedan har jag för första gången denna termin varit lite social i korridoren. Har nog haft lite väl negativ inställning till folket här, det var otroligt trevligt att sitta och socialisera lite.

Nu är helgen ledig, sen är det dags att ta tag i nästa kurs Barn, ungdom och familj på måndag.

Fred ut

Mitt liv enligt Håkan Hellström

Jag brukar vara mycket skeptisk till dylika saker som att svara på ett antal förutbestämda frågor, men efter lite tjat från mina kära heestar kunde jag inte låta bli att beskriva mitt liv med hjälp av låttitlar. Ville helst använda mig av Thåström, men eftersom Kassie redan använt honom fick jag ta Håkan istället. Det var inte helt lätt, men här är i alla fall resultatet.

Använd enbart låttitlar av EN artist för att svara stiligt på dessa frågor. Skicka vidare till 15 personer du gillar, eller kanske framför allt personer du tror skulle vara peppade på att göra en egen sån här note, och inkludera mig. Du får inte använda samma artist igen. Upprepa inte en låttitel. Det är lurigare än du tror! Posta igen som "Mitt liv enligt (artistnamn)".

Är du man eller kvinna?: Precis som Romeo

Beskriv dig själv: Uppsnärjd i det blå

Hur du känner dig: Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

Beskriv stället där du bor: Atombomb

Platsen du skulle resa till om du kunde åka var du ville: Jag har varit i alla städer

Hur du helst transporterar dig: En vän med en bil

Din bästa vän är: Evert Taube

Du och dina bästa vänner är: Äntligen på väg

Hur är vädret?: Minnen av aprilhimmlen

Favorit-tid på dagen: För sent för edelweiss

Om ditt liv var en TV-serie, vad skulle den heta?: Tro och tvivel

Hur är livet enligt dig?: Magiskt, men tragiskt

Beskriv ditt nuvarande förhållande: Kär i en ängel

Din rädsla: Fade away

Ditt bästa råd: Dom kommer kliva på dig igen

Hur du skulle vilja dö: Så länge du är med mig

Din själs nuvarande tillstånd: Zigenarliv dreaming

Ditt motto: Jag vill ha allting


Nu är det dags igen... H-O-C-K-E-Y

Nu är det ett antal månader sen kvalserien slutade i ytterligare en stor besvikelse för vårt kära Leksand. En besvikelse som för länge sen har lagt sig. Nu är det dags igen, seriepremiär mot inga andra än VIK. Kan tyvärr inte närvara live vid matchen då jag har tenta imorgon och tågförbindelserna sent på kvällen är tämligen obefintliga. Inte kan jag se matchen på tv heller då tv4 har förlorat rättigheterna till äckliga jävla viasat. Men men, det får bli radio istället.

Mycket sport för övrigt nu. Ikväll är det dags för stordrabbning mellan Inter och Barca, jag sätter mina slantar på 3-1 till Barca och en balja av Zlatan. Och igår så gjorde United sin plikt och vann med 1-0 borta mot Besiktas efter en tämligen underhållande match.

I övrigt så är det som sagt tenta imorgon. Känner mig ovanligt förberedd och har inte ens orkat läst någonting idag. Men det känns som det kommer gå alldeles utmärkt. Sen blir det ut för att citat: "ta några öl vid 3-4 tiden". Får väl se hur det slutar. Känner jag mina kära heestar rätt så kommer det definitivt inte sluta med "några öl vid 3-4 tiden".

HEJA LEKSAND!!!

Ååååh åka pendeltåg

Som en nästintil daglig användare av kungliga hufvudstadens kollektivtrafik så får man uppleva många konstiga saker och höra många mer eller mindre intressanta konversationer. En resa kan vara ett fantastisk inblick i männskligt samspel. Som gårdagens resa mellan Centralen och Barkaby där en kvinna och en man som verkade vara medlemmar av samma bostadsrättsförening desperat försökte hålla igång ett samtal. Självklart avhandlades deras respektive tjänstemannajobb på olika företag, vilka resor de fick ge sig ut på osv osv. Sen gick dom snabbt över till att diskutera deras villor, utbyggnader och trädgårdar. Sen började samtalsämnena tryta och man kunde verkligen ta på den stela stämningen. Tills mannen ifråga genialt kom på att det alltid fungerar att döda några minuter genom att diskutera sina egna och den andras barn. Längre än så hann jag inte höra innan personerna gick av i Spånga. Men jag antar att de hade en lång och plågsam bussresa framför sig.

Men helgens roligaste episod utspelade sig påväg hem från jobbet ikväll. På stolsgruppen brevid mig sitter en lätt berusad medelålderskvinna. Vid liljeholmen kliver en mamma på med sin dotter, som kan vara i 5-6 års åldern eller nått. Dottern har en godisnapp i munnen, varpå kvinnan mittemot henne drar den ur munnen på henne och säger att sånt där kan man inte hålla på med. Mamman reser sig då argt upp och går iväg med flickan och muttrar något om att man inte ska uppfostra andras barn. Den andra kvinnan får sedan sitta kvar och skämmas och man kunde verkligen se hur pinsam hon tyckte hela situationen var.

Ibland älskar jag kollektivtrafiken!

Kanonföreläsning och långlunch

Idag var det tidig skoldag, redan klockan 9 så det vara bara att släpa sig upp halv åtta. Men det var det väl värt då vi hade kanske den bästa föreläsningen hittils på socialhögskolan. Nu kan det ju vara så att den kändes ännu bättre med tanke på kvaliteten på de senaste föreläsningarna. I alla fall handlade den om beroende som en del av människors identitet och var mycket intresseväckande och tänkvärd.

Under föreläsningen fick jag även meddelande av Kamrat Östborg som är tillbaka i Kungliga Hufvudstaden så vi bestämde träff för lunch. Så det blev lunchrestaurang på Karlaplan med kändisspaning. Mycket trevligt. Då Kamrat Östborg befunnit sig i de värmländska skogarna under sommaren fanns det mycket att avhandla, så det blev en tre timmars lunch. Sen en promenad genom oupptäckta delar av Östermalm till tekniska och sen hem.



Väl hemma så bar det av till restaurangen för att kika på fotbollen med Gaber och Älsklingen. Ingen höjdarmatch precis, men tre friska poäng. Sen efter lite hjälp från Albanien ser det inte helt mörkt ut.

Peace out

JAAAAAAAA!

Hoppet var ute, matchen var slut. Då kliver han fram. Jag är heeeeelt färdig. Tack för den Zlatan!


Skolstart och tandvärk

Nu är det på en dag sånär en vecka sen hemkomsten från Grekland. Och det var bara att ge sig direkt in i allvaret med skola direkt på torsdagen. Kursen vi ska läsa nu är Alkohol och Narkotika vilket är väldigt intressant. Men det tar sin lilla tid att komma igång med pluggrutinerna. Inte hann jag vara hemma mer än en dag innan det var dags för terminens första klassammankomst, fördrink i min lilla studentlya. Vilket istället för att bli en förfest utvecklades till en, om inte helkväll, så i alla fall en halvkväll. Fram till klockan halv 11 satt vi och lekte lekar och drack goda drinkar som undertecknad generöst bjöd på från sitt numera tämligen välfyllda barskåp. Resten av gänget drog sedan vidare på fest hos Sara. Men då jag skulle upp och fira svärmor dagen efter så bangade jag på festen. Men det var en mycket underhållande kväll, där en spännande variant av 20 frågor var kvällens höjdare. Men allvarligt, alla vet väl vem kronprinsessans pojkvän är? Eller vad säger du Carro?



I lördags var det som sagt dags att fira svärmor, något i efterskott, men ändå. Träffade älsklingen med familj på centralen sen åkte vi vidare till Södertälje där Veronica och Malte stod för värdskapet. Mycket trevligt var det och vi hann till och med spela både boule och fotboll. Sen blev det filmen Patrik 1.5 på kvällen.

Annars så har det varit skola varje dag, inte så många timmar men ändå. Har inte riktigt kommit igång med pluggandet, men det känns inte direkt som att det finns så mycket att läsa, vilket nästan gör en lite orolig.

Har även haft ont i min stackars visdomstand några dagar, eller snarare i tandköttet. Och i natt började det göra satans ont, så jag fick bege mig till akuttandvården på St Eriks imorse, sitta där i två timmar för att bli undersökt i 2 minuter och få konstaterat att jag behöver antibiotika. Detta kostade mig den hutlösa summan på 720 kr, skandal. Kunde lika väl ha gått till en vanlig läkare och fått skiten utskriven. Sen direkt iväg till skolan på seminarium, vilket kändes mindre motiverande då jag hade tämligen ont. På eftermiddagen vart jag dock glatt överraskad av Calle som var på besök som lyckades komma samtidigt som Liufen så de gjorde gemensam sak och kom in och väckte mig samt skrämde halvt ihjäl mig. Men det är alltid trevligt med roliga överraskningar.



Som avslutning kan jag bjuda på sånt man kan vara med om här i Stockholm, så som att se en väldigt fint utsmyckad cykel:


RSS 2.0
#