Heja blåvitt

Ikväll är det dags för final i Svenska cupen, kanske inte det mest prestigefulla, men ändå, chans på första titeln för IFK på en massa år. Är mycket fotboll förövrigt att kolla på nu förtiden, TV4+ och TV4Sport is the shit.

Förövrigt så har det varit en lugn vecka, har varit lite uttråkad nästan. Och idag känner jag mig rätt risig, illamående och skit, så det lutar åt en stillsam helg. Men det visar sig.

Dekadent leverne

Helgen har varit riktigt lyckad, men väldigt slitsam. I fredags vart det vin och sen barrunda på Söder. Hann averka Carmen, Vampire Lounge, WC, Metro och ett salsa ställe. Uppnådde en ordentlig berusningsgrad och mådde rätt kasst dan efter. Dagen efter vart det en tur på söder och mitt livs första kaféfrukost, mycket trevligt.

Sen igår anslöt Micke vid 7 tiden, splittade på ett sexpack och drog sedan till Gröne Jägarn för två snabba öl och lite kareoke. Sen drog vi vidare till nått som hette Tiffanys och ytterligare en pub längs Götgatan. Även denna kväll så var berusningen högst påtaglig. Och idag vaknade jag upp vid 11 tiden med en rejäl bakfylla. Men det ska kosta att ligga på topp.

I morgon är det föreläsning 11-13 som gäller, skulle behöva läsa lite tills dess, men pallar inte, så får ta läsningen efter skolan i morgon istället.

Söder

Ikväll är det dags för ytterligare en vända till södermalm, i folkmun kallat söder.

image31

Fullt ös

Sen jag flyttade till stockholm för nästan exakt en månad sen så känns det som om tiden bara har flugit iväg. Dagarna bara försvinner, det finns nästan hela tiden någonting att göra. Antingen så är det föreläsning, gymmet, hemuppgifter, tvätt som man har att syssla med. Och vill man ut och festa till lite så är möjligheterna obegränsade, antingen sitter man på en pub och bara tar ett par öl, eller så går man och dansar, eller varför inte båda delarna på en kväll. Kort sagt så är det inte ofta som jag har tråkigt nuförtiden, vilket är skönt med tanke på att jag är tämligen rastlös av mig. Livet känns riktigt bra, trots att hösten är blir allt mer kall och mörk.

Igår så blev det lite fest, självfallet på söder. Delade en flaska vin med en kursare innans vi gav oss av till en liten pub som hette WC, riktigt gemytligt ställe. Och billigt vart det också då Emma kände bartendern. Sedan var jag tvungen att bege mig hemåt vid 12 tiden för att inte riskera att missa tunnelbanan.

Vid 2 tiden ringde Staffan som av en händelse var på väg till en efterfest nästan vid mig, men jag var allt för trött för att orka pallra mig dit. Sedan vid halv 5 tiden så ringde Staffan igen, denna gång tämligen upprörd då han insett att han inte skulle kunna ta sig hem, varpå jag självfallet erbjöd sovplats. Stackarn skulle idag upp kl halv 9 för att åka iväg och kolla på tentamensfilm. Vaknade av hans mobil, vilket han själv inte lyckades, så fick agera förälder och se till att han kom upp. Somnade sen om och sov till klockan 12. Var rätt sliten när jag vaknade. Har varit seg hela dagen, men ändå gjort färdigt veckans hemuppgift och lyckats pallra mig till gymmet en timme. Dessutom har jag hunnit med att tvätta under dagen, blir nästan imponerad av mig själv. Har nog aldrig varit så bra att ta tag i saker som jag är nuförtiden.

Nu är det dags att hämta tvätten från torkskåpet, senare kommer Gaber förbi för lite film. I morgon är det dags för seminarium och sen blir det nog lite fest på kvällen. Även denna gång är det kära gamla söder som gäller!

Peace out

Inspiration

Idag har jag för första gången på länge fått tummen ur arslet och lyckats spela in lite musik. Och är hittils mycket nöjd med vad jag har åstadkommit, hur det låter får ni höra när hela låten är klar, men det låter inte alls som nått tidigare alster och antagligen blir det på engelska, men man vet aldrig.

Förövrigt en lugn och skön dag, masade mig inte ur sängen föräns vid halv 1 tiden, käkade lite frukost. Har gjort lite skolarbete under dagen, inte så mycket som jag kanske hade tänkt mig, musiken kom i första hand idag. Dessutom hann jag med en vända till gymmet. Så en mycket produktiv dag helt enkelt.

I morgon är det föreläsning mellan 15-17, ska förvisso träffa mina gruppkamrater kl 13, så det blir tidigt än då. Om man nu kan kalla kl 13 tidigt. Det ger en liten fingervisning om vilken skön tillvaro jag har fått sedan jag flyttade, dagarna då jag gått upp före kl 11 är lätträknade. Har förvisso en hel del plugg att sköta hemma, men det kan man ju göra när man känner för det.

image30

Slänger in en hyllning till en annan av mina stora hjältar också, ett musikaliskt geni och Sveriges enda riktiga rockstjärna.

Upptäckte även nyss att han försökte sig på att bli skådespelare, vilket inte kan ha varit allt för lyckat
http://www.imdb.com/title/tt0091087/

Seger!!!

Leksands IF - AIK 7-3

image29


Ååååh Leksand Stars

Ikväll är det dags för premiär i Hockeyallsvenskan! Kl 19 drar Leksands IF - AIK igång i Ejendals Arena. Själv blir det till att njuta av matchen hemma framför TV:n i sällskap med Staffan och ett gäng kalla! Tror starkt på uppflyttning för Leksand i år, laget ser starkt ut och senare i höst ansluter den store hjälten Ed "the eagle" Belfour. Ser onekligen bra utför inför säsongen.

image27

HEJA LEKSAND

Livet är en fest

Ytterligare en helg att lägga till handlingarna. Har blivit en helg med utgång både torsdag, fredag och lördag. Trots detta har jag inte kännt en tillstymmelse till bakfylla. Mycket tack vare den låga berusningsgraden. Skönt att kunna gå ut och ha kul som fan utan att behöva vara aspackad som är fallet hemma i Fagersta.

I fredags så vart det middag med lite folk i korridoren, en del rödvin. Sen drog vi till Gula Villan där min vapendragare Staffan även befann sig. Trevlig stämning, bra musik och billig öl, en riktig höjdar kväll.

Sen igår anslöt Micke och vi drack lite folköl här innans vi gav oss iväg på stan. Senare anslöt jag till en gammal lumparpolare och hans gäng och drog vidare till Stureplan där vi gick på nått skumt ställe vid Nalen där dom spelade bitpop, dvs tv-spelsmusik, annorlunda men trevligt. Dock var det förbannat dyrt, 120 spänn i inträde och 44 spänn för en öl. Så det vart bara tre öl där, vilket innebar att fyllan helt uteblev denna kväll. Men vi dansade loss lite på klubben och träffade en annan lumparpolare. Var riktigt trevligt.

Idag så är det lite plugg som gäller, har en hel del att läsa inför föreläsningen i morgon.


Joe Strummer - The Futute is unwritten

Kollade på en ny dokumentär med en av mina stora hjältar, Joe Strummer. Sångare, gittarist och låtskrivare i världens kanske bästa band genom tiderna, The Clash. En mycket bra dokumentär, kan rekomenderas.

Ladda ner den här

Joe Strummer R.I.P

image24

image25

image26

Helg igen

Eftersom jag inte har nån skola idag så blev det helg redan igår, det firades i sällskap med Micke på Gröne Jägarn, senare anslöt även min kurskamrat Emma, som efter viss övertalning gick med på att följa med till Gröne Jägarn.
Väl där vart det några öl och lite kareoke. Sjöng först Du ska va president, gick inte allt för bra. Sen lite senare drog jag Fairytale of new york, då gick det betydligt bättre, har gått och smånynnat på den i flera veckor nu, så det var grymt skoj att köra den. Drog hem vid 12 tiden inte allt för onykter, Micke däremot var i högform!

Skolveckan har innehållit lite föreläsningar om Sociologisk teori och ett seminarium. Dessutom en inlämningsuppgift. Lagom sysselsättning en vecka.

Vad resten av helgen har i sitt sköte vet jag inte riktigt, kanske träffa Peter aka Texas som är på besök i storstaden.

Svenska landslaget - ett mysterium

En bedrövlig första halvlek från Sverige, som för några dagars sen spelade lysande fotboll. Förvisso med ett antal spelare utbytta, men ändå. Fast nu verkar dom har ryckt upp sig, läckert mål av Prica!
Förövrigt så har jag suttit med skolarbete under kvällen och är nu trött som fan. Tur att man har tanken på Systemair att motivera sig med. Hur drygt än plugget känns så är det rena semestern från banan på Systemair.

Parkour

Läste om detta idag på internet, synd att man inte är lite smidigare, verkar sjukt skoj. Kul att se på är det iaf

Parkour

Fagersta - Fyllans hemstad

Har tillbringat helgen hemma i Fagersta där jag skulle träffa lite kompisar, festa och städa ur lägenheten. Nu vart det mer träffa kompisar och festa än städa ur lägenheten, men fick i alla fall bort dom flesta möblerna. Tur att jag har en sån snäll mor som hjälper till med städningen.

I fredags satt vi ett gäng hos Krille och förfestade lite, innans vi drog på Green Man. Väl där var det en hel del trevligt folk, jag och My svängde loss rejält.

image22
Jag och My

image23
Jag och Dennis, två hårda Vadgrabbar!

Sen vart det alldeles för tidigt i lördags, gick upp kl halv 9 för att hjälpa farsan att slänga skräp, varpå vi körde ut lite möbler till Vad. Sedan var det bara att åka hem till morsan och vila upp sig lite inför kvällen.

Drog först till Nordling, sen mötte Dennis upp och vi drog till O'learys och drack några öl innan matchen. Mycket underhållande match, synd att inte Zlatan lyckades sätta ett mål, det var han värd. Bästa matchen jag sett med Zlatan i landslaget. Men nu ser det mycket bra ut inför avslutande kvalmatcher. Efter matchen vart det ett par öl till och lite fest. Sen efterfest hos Dennis, vilket ofta medför en kraftig bakfylla dagen efter, så också denna gång. Men det kostar att ligga på topp.

Skulle sedan ta tåget tillbaka till Stockholm kl 11 på Måndag, men inte fan gick det nått tåg kl 11, jag hade bokat biljetten åt fel håll, så fick byta ut biljetten till en timme senare, vilket ledde till att jag fick stressa som en idiot för att hinna till seminariet i skolan. Sen blev det lite träning på kvällen.

Idag började nästa delkurs, Grundläggande sociologi, verkar rätt intressant, men mycket att läsa. Vilket jag även tänkte ägna mig åt nu!

Peace out

Hem till Fagersta

Efter att ha tillbringat 2½ vecka i Stockholm så tycker jag att det är dags för ett besök hemma i Fagersta. Ska städa ur min gamla lägenhet och träffa lite polare och sen är det ju match på lördag, Sverige - Danmark, vilken höjdare.
image21
Annars så har sista dagarna inneburit en hel del skolarbete, skrivit färdigt första hemtentan, vilken förhoppningsvis vart bra, känns ok iaf. Hann även med ett besök på kåren tillsammans med Janne, har även tränat en del och kollade på film hemma hos Gaber igår.


Dålig människa

Senaste tiden har jag varit en dålig människa och inte uppdaterat bloggen, jag skäms och ber om ursäkt. Förra veckan så var det en hel del plugg som gällde, hade lite föreläsningar och seminarium, dessutom började vi med ett litet grupparbete. I helgen så vart det först utgång med Janne och ett gäng utbytesstudenter. Lite förfest här på lappis innans vi som alltid drog till söder, väl där tappade jag bort alla med träffade istället på Dennis, så vi drog vidare till bullwinkles där vi shottade lite jäger och drack öl, tills båda uppnåde en tämligen hög grad av berusning.

image19
Staffan och Janne på tunnelbanan

På lördagen så kom Micke tillbaka efter en vända i hemstaden Örebro, så vi bestämde oss för att dricka ett par kalla och sen fara ner på stan. Där var vi först på ett ställe på Götgatan innans vi drog vidare till nån hårdrocksklubb i centrum, vilket var ganska värdelöst. Vart en riktigt lugn kväll, med ett väldigt litet alkoholintag. Skönt att slippa vara bakis på söndagen.

I måndags var det tidigt upp för att gå till skolan och göra färdigt grupparbetet och efter det åkte jag och Staffan till Mörby och shoppade lite, en ny jacka och en pikettröja blev det. Sen kom fin besök från Fagersta genom Patrik, Mange och Dennis vid fem tiden. Vi tog oss tämligen direkt iväg till Solna där det var dags för derby mellan Hammarby och AIK. Efter en bra första halvlek, som slutade 1-0 till Bajen så föll det ihop totalt i andra och AIK vände och vann med 2-1. Inte allt för deppigt då jag bara håller på Hammarby när det gäller Stockholmslagen. Men lite synd ändå, hade vart kul att få fira lite. Men det gick ingen nöd på oss, utan vi for till söder för ytterligare ett besök på Bullwinkles, där vi drack öl och snackade skit hela natten lång, innans vi tog en taxi hem till mig för att sova.

image20

Dagen efter vart det bakfyllepizza innans det var dags för Fagerstagrabbarna att fara hem. Själv ägnade jag stor del av dagen i sängen framför tv:n, men han även med lite skolarbete. Idag däremot har jag vart desto aktivare och kommit en bra bit med hemtentan som ska vara inlämnad på fredag. Eventuellt så blir det ett besök på kåren ikväll tillsammans med Janne och Staffan.

Förövrigt så har jag blivit riktigt duktig och kommit igång med träningen, mycket tack vare min gamle lumparpolare Gaber som också bor här i området. Hoppas bara att jag håller i det den här gången, jag har ju misslyckats förut.

RSS 2.0
#