Vårturister i kungliga hufvudstaden

Ett inte allt för okänt faktum är att man inte allt för ofta tar sig tid att turista i den stad man bor i. Man blir bekväm och tänker "det kan jag göra någon annan dag". Men igår blev det en annan dag då jag och Liúfén bestämde oss för att vara två riktiga tursiter. Så vi packade lite matsäck och begav oss av till Gamla Stan. Sedan blev det promenad förbi Riddarholmen till Stadshuset. Som de två turister vi utgav oss för att vara köpte vi även entrébiljett för att ta oss ändå upp i tornet, 30 spänn var men det var det värt. Stadshuset är riktigt vackert även på insidan och man kände historiens vingslag när man gick genom de smala gångarna som ledde uppåt. Och väl uppe så var det heller inte mycket att klaga på, vilket jävla utsikt. När jag väl övervunnit min höjdrädsla och vi hade suttit uppe och njutit lite av solen så gav vi oss vidare längs Norr Mälarstrand. Ett promenadstråk som inte går av för hackor, sedan vidare genom Rålambshovsparken och över Västerbron till Långholmen. Så det blev mycket promenerande och många fina platser besökta.











Sedan blev det lördagsmys med kyclingwraps, vin, öl, sangria och Avatar för tredje gången. En exellent avslutning på en fin helg!

First we take Globen!

Ingen sovmorgon idag trots min lediga dag, istället satt jag uppe klockan 9 och skyndade mig in på Ticnet för att beställa biljetter till Leonard Cohen i Globen den 8 augusti. Och tro på fan om jag inte lyckades få tag i fem biljetter på första parkett för den nätta summan av 930 kr/st. Det kommer bli helt sinnessjukt mäktigt.




Sen sist...

...har jag hunnit tillbringa en helg hemma i Fagersta/Vad/Hedåker och umgåtts med vänner och familj
...har Leksand återigen misslyckats att ta sig till Elitserien, med all den bedrövelse och besvikelse som följer
...har jag brytit ihop och kommit igen och åter börjat se fram mot en ny hockeysäsong. Nästa år går vi nog upp
...har jag tillbringat en dag i solen i Jakobsbergshoodsen med min älskling
...har det rullat på med praktiken, med bland annat en mycket händelserik och trevlig lördag
...har jag upptäckt Jónsis fantastiska skiva Go
...har det börjat blivit grönt ute
...har det tydligen varit något slags vulkanutbrott
...hunnit tillägna mig vissa kunskaper i spanska
...har jag kanske framförallt fått tag i första parkettbiljetter till Leonard Cohen den 8 augusti!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Fy fan vilken pärs. 3-2 till Leksand efter förlägning... Pelle stänker dit den... och AIK spöade Rögle och hoppet lever, mer än någonsin förut.

Tabellen och kvarvarande schema: Leksand ska bara spöa Växjö borta och Rögle kan få det riktigt tufft mot Almtuna som inte är helt ute ur bilden än. Detta kommer att bli gastkramande, jag vet inte om jag pallar....

8/4 Almtuna - Rögle
Växjö - Leksand
Södertälje - AIK
11/4 Leksand - Almtuna
Rögle - Södertälje
AIK - Växjö
1 Södertälj 8 5 3 0 1 31- 23 19
2 Rögle 8 3 3 2 2 27- 21 14
3 Leksand 8 3 2 3 2 21- 18 13
4 AIK 8 4 1 3 0 25- 23 13
5 Almtuna 8 2 3 3 1 19- 20 10
6 Växjö 8 0 2 6 1 24- 42 3

...fortsättning följer

Glad Påsk och Kämpa Leksand!

En välbehövlig lång helg men inte mindre än 4 dagars ledighet. Nu blev det inte riktigt så mycket ledigt då jag gick in och tog ett välbehövligt jobbpass under lördagen. Storhelgs-ob sitter aldrig fel. Annars så har helgen mestadels tillbringats med Liufen. Först i Skälby och sedan i Lördags har vi mestadels befunnit oss hemma hos mig. Trevligt har det varit som alltid och att få god mat lagad åt sig är inte heller fel!

Annars så var helgens höjdpunkt gårdagens batalj mot Råttjävlarna från Solna. Två gånger tidigare har jag gått till Hovet med stora förhoppningar och gått därifrån skändad och otroligt besviken. Frågan var om det skulle bli tredje gången gillt eller om man skulle behöva bedrövad därifrån ännu en gång. Jag och Staffan möttes iaf upp efter att jag svept en snabb öl bland ett dräggiga AIK:are och tog oss in i ishallen där stämningen hos klacken var på topp. Sedan drog matchen igång, 1-0 till AIK kom onödigt och orättvist, 1-1 var en riktig bjudning. 2-1 till Leksand höjde sen temperaturen ordentligt över periodpausen och tills AIK gjorde 2-2 med 11 minuter kvar. Då kom alla år och matcher av besvikelse vällande in och hoppet kändes ute då Jussi Pesonen lurar upp två gnagare på läktarn och stänker in den. 3-2 till Leksand och euforin i hela klacken är helt oslagbar. Sedan en fruktansvärt nervös sista minut innan slutsignalen ljuder och vrålet och sjungandet drar igång ordenligt. Helt jävla fantastiskt var det och både jag och Staffan var helt slut efter matchen. På kvällen fick jag återigen sällskap av min käresta som var minst lika glad att Leksand vann.



Idag har varit en mycket aktiv dag, först sen frukost och småplock på rummet innan Liufen åkte hem. Sen tog jag ett rejält tag och storstädade rummet. Sedan ägnade jag några timmar åt att plugga spanska med min oerhört prisvärda internetkurs. Inte nog med det tog jag tag i saker och ting och installerade mitt ljudkort så jag kunde dra igång elgitarren. Har en ny låt som jag bara behöver skriva lite mer text till sedan är den redo att spelas in. Fick även fira ett SM-guld i hockey för Leksand idag, J-20 förvisso, men jävligt kul. Man är inte bortskämd med framgång så att säga.

Nu så här på kvällen känner jag mig på gott humör, men trött och något rastlös som alltid. Och i morgon är det dags för en ny praktikvecka vilket alltid känns inspirerande. Så ride the big one tills vi hörs igen!

RSS 2.0
#