Solhäng på Medis!

-26ec67cd3ec43f58e25af358c217ff9.png

Samkväm i solen på Medis under praktikantdagen!

 

 


En sån helg

Har redan kommit halvvägs genom ytterligare en vecka, en vecka med bara två dagar på praktiken då jag är ledig idag och då vi ska sköta studiebesök i morgon och på fredag. Har i vilket fall varit två bra dagar på praktiken och just nu känns det mest som det rullar på då jag är fullt delaktig i arbetet. Nu ser jag mest fram emot att få komma ut och jobba på riktigt, blir en bra start och en bra erfarenhet som Socialsekreterare på försörjningsstöd i Hägersten/Liljeholmen i sommar.

Annars så var den gågna helgen något utöver det vanliga. Den bästa helgen på mycket länge. Helgen började egentligen lite smått i torsdags, då undertecknad fyllde inte mindre än 24 år. Blev firad av min kära flickvän med mat och dryck.



Sedan på fredagen så var planen att jag och Liufen skulle käka tacos hemma hos mig, dricka lite vin och sen dra vidare på fest hos Zohra. Istället blev vi kvar hemma hos mig och låg och snackade halva natten vilket händer för sällan då det inte finns så mycket tid och energi för det. Det var i alla fall mycket trevligt.

Vaknade sedan upp tämligen sent på lördagen till strålande solsken och riktig vårvärme. Så vi tog oss ner på stan och strosade runt lite där innan vi föll för mannen med reklamskylten på drottninggatan. Så istället för en fika blev det en stor och otroligt välsmakande Thai-buffé. Sedan vidare till Skälby och en promenad till med Yanka. Blev en kort vistelse där innan vi var tvugna att åka tillbaka hem igen då det anordnades lite festligheter i korridoren. Micke och Giannis från korridoren slöt upp och så även Emma och Erik*2. Sedan anslöt även lite annat folk och även Zohra + sällskap kom förbi en stund. Blev en mycket trevlig kväll som slutade med att vi satt och drack och snackade gammalt och nytt på mitt rum innan Emma och sällskap var tvugna att bege sig hemmåt vid 3-tiden.



Söndagen blev något seg, men begav mig ändå till Staffan där helgens enda debackel utspelade sig. Förlust i första kvalseriematchen mot fucking jävla Almtuna. Tur att andra matchen mot Växsjö blev en seger i alla fall. Så hoppet lever, Heja Leksand!

Vacker läsning

Inte helt fel om alsvenska tabellen skulle se ut så här framåt hösten!

Allsvenskan 2010-03-13

IFK Göteborg 1 1 0 0 3-0 3
AIK 0 0 0 0 0-0 0
Brommapojkarna 0 0 0 0 0-0 0
Djurgården 0 0 0 0 0-0 0
Elfsborg 0 0 0 0 0-0 0
Gais 0 0 0 0 0-0 0
Gefle 0 0 0 0 0-0 0
Halmstad 0 0 0 0 0-0 0
Helsingborg 0 0 0 0 0-0 0
Häcken 0 0 0 0 0-0 0
Malmö FF 0 0 0 0 0-0 0
Mjällby 0 0 0 0 0-0 0
Trelleborgs FF 0 0 0 0 0-0 0
Åtvidaberg 0 0 0 0 0-0 0
Örebro 0 0 0 0 0-0 0
Kalmar FF 1 0 0 1 0-3 0

Heja Blåvitt

Finbesök

I helgen som var fick jag finbesök av inga mindre än Herrarna Nordling, Steffansson och Laurila. På fredagens dagordning stod en lugn kväll med lite öl och biljard, vilket istället resulterade i en riktig brakfest, dock med biljard men tämligen mycket öl. Först till Odenplan där vi lirade ett par matcher och blev sådär lagom berusade innan vi drog vidare till Kellys för än mer öl och samkväm. Lyckades även spela in lite kosing på Black Jack vilket gjorde kvällens utgifter något mindre.



Lördagen började sen något segt med ett visst mått av skallebank. Men den botades med Resorb och en promenad på söder i det underbara vårsvädret. Promenaden avslutades sedan med en fika. Sedan drog vi hem för att slappa lite och bättra på promillehalten. Så det vart poker, lite tv-spel och grejer. Under kvällen anslöt även Herr Pentti innan vi drog vidare till Strand. Väl på Strand upptäckte vi tidigt pingisbordet vilket pockade på vår uppmärksamhet resten av kvällen. Jag hann inte ens med att dricka mer än en öl. Vadligan måste i vilket fall sägas ha regerat pingisbordet, mer eller mindre sportsligt. Efter 3 timmars rundpingis så blev det taxi hem för lite efterfest och välbehövlig sömn.



Söndagen var av kända orsaker ganska tung, men efter en helg som denna kan man ta att man blir lite sliten.

Livet på landet

Dåligt uppdaterande på sistonde. Har varit fullt upp med långa praktikdagar, men praktiken rullar på och jag börjar komma in i det hela. Känner mer och mer att jag inte kunde valt ett mer passande yrke. Har haft mina första ordentliga klientkontakter och fått varit med och roddat lite runt omkring i deras ärenden. Dessutom är jag omgiven av fantastiskt duktiga socialarbetare vilket gör att en bilfärd kan vara ack så lärorik. Annars så har det blivit en och annan match Fifa, lite kvalitetstid med älsklingen och en ölkväll i sällskap med Staffan, Janne och Petter samt lite annat löst folk, däribland oväntat påträffande av ett gäng gamla Fagerstabor. Jävligt mycket snö har det varit också med allt vad det betytt av trafikkaos och annat sattyg, men ganska trevligt och fint har det varit.




Efter att inte ha varit hemma på nästan två månader bestämde jag och Liufen oss för att spendera en helg i hemtrakterna. Denna gång höll vi oss dock mellan Sala, Hedemora, Avesta med en liten avstickare till syrran i Svanå. Så ingen Fagerstafylla denna gång. Drog först till morsan på fredagen där det vart lite vin och det första bastubadet på år och dagar.



På lördagen drog vi vidare till Lina där vi blev inkallade som hjälpredor i lagårn där hon jobbar. Så det vart att leva riktigt bondliv med mjölkning, matning och mockning. Liufen verkade nästan vara född på en bondgård där hon gick med skrapan i högsta hugg.



På söndagen for vi sedan vidare till Lone och Martin för att fira Martin i efterskott. Alltid trevligt att träffa familjen. Hann även med lite snöbollskrig vilket fullständigt tog musten ur mig, man är inte ung längre. Sedan blev det vidare hem till Stockholm med tåg med lite trevliga fagerstabekanta!



Nu är det ny praktikvecka och på torsdag ska jag på intervju för ett sommarvik som socialsekreterare.

Peace!

RSS 2.0
#