Halloween = toppenhelg

Efter att ha pluggat och stått i nästan konsant senaste två månaderna beslutade jag mig i torsdags för att ta en riktig långhelg. Sagt och gjort så åkte jag hem till Liufen och böjrade helgen där.

Fredagen inleddes med en promenad till Säbysjön i det vackra höstvädret innan det bar av hemmåt för ett gympass.



Sedan var det dags för kvällens Halloweenfest. Själv klädde jag ut mig till en japansk version av liemannen, medan Liufen såg något snällare ut som Snövit. Priset för bästa utklädnad gick dock oaktat till Linus i sin blodiga utstyrsel.




Lördagen sedan blev något seg, men efter att ha sovit det lilla ruset av oss begav vi oss ut och upplevde hösten på Norra Djurgården. På kvällen åkte vi hem och blev bjudna på middag och vin av Jorge.



Idag hade jag tänkt mig att jag skulle ta tag i pluggandet igen, men har beslutat mig att det kan jag göra i morgon. Det har i vilket fall varit väldigt skönt att kunna vara lite ledig och bara koppla av en hel helg.

Peace

När hösten snart är slut...

... tänkte att jag skulle ge mig på ett försök att sammanfatta de senaste två månaderna. Finns egentligen inte så mycket annat att berätta om än att det mestadels har inneburit skola, plugg och träning. Terminen började med en kurs i forskningsmetod som avslutades med en tenta from hell och sedan fortsatte det med fördjupningskurs som slutade med en forskningplan innehållande 10 sidor tidigare forskning. Nu har jag och Petter så smått satt igång med själva uppsatsarbetet och om några veckor ska vi försöka komma ut och göra intervjuer. Det har varit en slitig termin med väldigt mycket att göra så jag börjar känna mig tämligen less på skolan, men det börjar sannerligen närma sig slutet nu! När C-uppsatsen är klar så är det bara en termin innan examen.



Annars så har jag kommit igång riktigt bra med träningen. Både styrketräning och löpning på löpband. Känns som att det ger lite extra krafter i det kompakta höstmörkret.

Lite jobb har jag hunnit med också. Det är inte illa när Stockholm ibland visar sig från sin vackraste sida.



Nu har inte allting varit slit och släp de senaste månaderna. Har hunnit med en hel del annat också

- Kört roomraider i korridoren med ett riktigt fylleslag som följd



- Varit på en mindre rolig valvaka och upplevt ett mindre trevligt valresultat


- Demonstrerat mot rasismens intåg i riksdagen



- Firat Liufens 24-årsdag



- Varit på Dennis inflyttningsfest i Ulvsunda



- Sprungit topploppet med den minst sagt måttliga tiden 30:15



- Varit och hälsat på mormor och morfar i Bettna




- Fått och lyssnat om och om igen på Håkan Hellströms senaste mästerverk



- Haft korridorsmiddag



- Haft besök Vadligan och kollat på de gamla hårdrockshjältarna i Blind Guardian och sedemera mjöddrickande på sjätte tunnan




Det var lite kort om den senaste tiden. Och med denna sammanfattning gjord hoppas jag att jag får fart på bloggandet igen.

Paz!

Algarve, Portugal 2010

Då det sedan hemkomsten från Algarve för sisodär tre veckor sedan har varit full fart direkt med skola, jobb och annat så har jag varken haft tid eller ork att blogga. Och speciellt inte ett långt inlägg med en hel drös bilder. Men nu ska jag i alla fall göra ett försök och sammanfatta mitt och älsklingens senaste äventyr.

Efter att ha gått en dag i skolan så ville det sig inte sämre än att det var dags att dryga ut sommaren med en vecka i värmen i Portugal. Dessvärre blev Liufen förkyld dagen innan vi skulle åka och även jag fick en släng av förkylningen så resan ner första dagen samt den andra blev inte allt för roliga då tiden mest spenderades i sängen på hotellet. Men på torsdagen så var vi tillräckligt pigga för att åka med Liufens släkting, hans flickvän och en till för att uppleva lite stränder och ha en riktigt fin dag. Fick även tillfälle att utnyttja mina nyvunna spanska kunskaper vilket gick över förväntan.





Resten av veckan spenderade vi med våran egen hyrbil och åkte runt och besökte diverse fantastiska platser och stränder. Första äventyrsdagen blev en utflyckt till Portugals sydvästra hörn Sagres, vilket tidigare sågs som världens ände.






Dagen efter begav vi oss inte lika långt västerut och åkte upp i bergen till Monchique och Monchiques källa och sen en snabbvända till staden Silves i hettan.






Nästa dag blev det avfärd till Tavira med första stopp Pego do inferno, en liten å som slutade i en lagun med ett vattenfall. Kanske en av de vackraste platser jag besökt, dock var det lite väl mycket folk. Sedan fortsatte vi in till Tavira där vi knatade runt och åt grillad fisk, vilket var betydligt godare än lättätet. Då Tavira bara låg nån mil från spanska gränsen så passade vi på att ta en snabbsväng över till gränsstaden, där jag på stapplande spanska beställde glass.







Sista dagarna så blev det återbesök till vår favoritstrand, Praia do Carvalho och sista kvällen blev det ett besök till Albufeira, med en promenad som kändes allt annat än trevlig genom stadens ruffiga kvarter. Blev inte speciellt imponerad över själva staden heller, men Cataplanan var god, om än ack så svår att äta.



Sista dagen valde min kamera att sluta fungera, men tursamt nog höll den nästan hela resan. Sammantaget så var det otroligt skönt att komma iväg och förlänga sommaren en vecka innan en hård uppsatstermin tog fart. Det är nästan så att det känns som en dröm när man sitter här i mörkret och kylan.

RSS 2.0
#