Det snurrar i min skalle

Ytterligare en helg har förflutit, en mycket innehållsrik och trevlig helg måste jag säga.

I fredags så anslöt Staffan och Janne med några kompisar och sen satt vi ute på taket och drack öl och rökte vattenpipa innan det var dags att dra iväg till Debaser och konsert med Familjen. Mötte även upp Josse från klassen och sen vart det röj. Riktigt bra drag på konserten, speciellt sista låten och den stora hitten "Det snurrar i min skalle". Sen vart det dans fram till klockan 2 då jag började bli lite trött i ögat och så vi drog hem och käkade makaroner och beasås, perfekt fyllemat!



Igår så vaknade jag upp med en rejäl, tämligen oförtjänt baksmälla. Den stog inte alls i proportion till berusningsgraden dagen före. Drog i alla fall med lite utbytesstudenter till Djurgården, fast sen började regnet ösa ner så vi drog till Fridhemsplan och fikade istället. Sen var det dags att dra igång kvällens festligheter. Hade egentligen planerat att gå på Looptroop, men då jag var rätt seg och inte hade nån att gå med så vart det först att sitta i köket och mysdricka med mina otroligt trevliga grannar. Sedan drog jag iväg en sväng på korridorsfest men drog hem rätt tidigt.



Känns som om baksmällan från igår sitter i även idag, trots att det varit rätt lungt både fredag och lördag. Jag börjar nog bli gammal. Nästa vecka så är det socialpsykologi som gäller i skolan. Sen är det Valborg i Uppsala på onsdag vilket ska bli jävligt kul och sen lumpenfest på fredag. Dessutom börjar jag jobba på nya jobbet på söndag så det är full fart som gäller!

Solsting

Sitter här på kvällningen och känner mig alldeles varm och snurrig, tror att jag kanske tillbringade lite väl mycket tid i solen idag. Men förbannat skönt var det. Gick upp rätt tidigt och fick lite flyt i skrivandet så var färdig med tentan till halv 2, sen har jag pressat som aldrig förr. Vårat tak är guld värt. Nu är det bara att lämna in tentan i morgon och gå på en lektion, sen så är det helg!!!  

Besvikelse

Måste tyvärr säga att vår psykologikurs varit en besvikelse. Hela upplägget har känts kasst för att inte prata om tentauppgiften. Bara sitta och hitta på en massa skit. Jäjä, kommit en bit påväg idag, men i morgon måste jag fan ha diciplin och göra färdigt skiten. Förhoppningsvis kan jag låna grannens laptop och kombinera skolarbete med att bättra på brännan.

Lyckades få in ett B på juridiken i alla fall, vilket känns skönt. Dessutom lyckades United kryssa mot Barca på bortaplan vilket också är skönt. Och på fredag är det Familjen på Debaser Medis och Lootroop spelar på allhuset på Lördag, så helgen är späckad! Dessutom kanske det blir en mini-roadtrip på lördag också, trevligt värre.

image202
Livsnjutning på hög nivå

No comments needed

image201
Foto: Emma (stort cred)

En vårdag på taket

Idag var tanken att jag skulle sätta igång ordentligt med hemtentan. Har hittils idag inte gjort ett skit, istället har jag tillbringat större delen av dagen på taket. Har varit otroligt skönt att bara ligga och gassa i solen och pratat skit med mina grannar. Kom även på den eminenta iden att köpa glass och göra milkshake, vilket var otroligt uppskattat.



Efter solningen så vart det en vända till gymmet och sen lite matlagning. Men nu MÅSTE jag börja skriva

En vårdag i Tantolunden

Igår så bestämde jag, Carolina, Petter och Kassandra oss för att det fanns roligare saker här i världen än att sitta inne och skriva hemtenta. Så vi tog vårat pick och pack och begav oss till Hornstull. Först en sväng till Systemet, sen tog vi oss till Tantolunden och satte oss i solen och drack lite öl och vin och för att rättfärdiga vårat beteende så diskuterade vi även lite psykologi. Efter några timmar när solen började gå ner så blev det förbannat kallt så vi drog istället till Söderport där vi lyckades bli utslängda för att vi hade med oss öl. Så vi tog oss till Söderkällaren istället där festligheterna fortsatte. Men till sist så tyckte vi att det fick vara nog, det var ju trots allt måndag. Så jag åkte hem och regerade lite på Fifa innan det var dags för sängen.



Idag är jag lite seg, men solen lyser så jag är på gott humör. Skulle dock behöva börja skriva lite, men det blir nog att lägga sig och sola på taket istället!

Soft helg

Har varit hemma i Dalarna hela helgen och mestadels tagit det lungt. Var inne en sväng och träffade Nordling och Krille på Fredagen, sen dömde jag fotboll hela lördagen. Kom inte hem föräns 10, så det vart inget festande utan tog ett par öl och kollade på film med farsan. Sen vart det en sväng till morsan igår innan det var dags att bege sig hem till Stockholm igen. Riktigt lugn och skön helg med andra ord.

Igår vart det ett par öl i alla fall när vi hade fritidsgård i köket med ett antal hårda bataljer i FIFA. Korridorslivet när det är som bäst!

Idag har jag skrivit lite på hemtentan, kanske mindre än vad jag tänkt mig. Men upptäckte att den inte ska vara inne förän på fredag så det är luuuuungt! Istället så ska jag snart iväg med några i klassen till Tantolunden, där det ska drickas lite öl och vin och diskuteras psykologi. Hur mycket skolsnack det nu kommer bli får framtiden utvisa. Ska även inviga min nya digitalkamera som kom idag, så ni kan förvänta er en hel del bilder i kommande inlägg!

Peace out!

Sommarjobb!

Var som jag tidigare nämt iväg på introduktionsdag på jobbet som habiliteringsassistent på ett boende för dövblinda igår. Det var en mycket intressant och givande dag. Fick gå med en av dem som jobbade där och kolla hur arbetet med gästerna på boendet gick till. Fick även åka med ut till Järna och följa med när dom var ute och red, medan jag gick runt och glassade i solen, otroligt skönt. Kände mig otroligt nöjd när dagen var slut och det verkade dem också vara, så jag fick boka in 5 arbetspass då jag ska gå med och lära mig jobbet i början av maj, sen blir det att jobba större delen av sommaren, känns riktigt bra. Känns som ett givande jobb som kommer ge nyttig erfarenhet. Dessutom är jag otroligt glad att jag slipper stå på industri hela sommaren.

Annars så är det psykologi som gäller i skolan. Försöker komma igång med hemtentan, men det går lite segt.

I helgen så blir det att åka hem, ska döma fotboll hela lördagen, så det kommer nog bli en lugn helg, men det behövs det också ibland!     

Morgonpigg?

När detta skrivs så är klockan 5:33 och då har jag redan varit vaken i en halvtimme. Har jag inte gått och lagt mig än skulle man kunna tro? Jo då, jag somnade väl sisodär 2:30 så jag är ganska mör just nu. Men idag ska jag på introdag på mitt sommarjobb, så det känns inte så jobbigt att gå upp. Mest spännande, ska följa med under en hel dag som bland annat innebär ridning så det kommer nog bli både kul och givande.

A new England

Billy Bragg har antagligen världens bästa avslutningslåt för en konsert, när han drog av "A new England" och hela publiken sjöng med i refrängen var det gåshudsvarning. Konserten var i övrigt också riktigt bra. Billy ensam på sen med en gitarr. Kändes lite konstigt att sitta ner i en teatersalong och kolla på konsert, otroligt vuxet. Men det var som sagt riktigt grymt. Fantastiska låtar och ett mellansnack som bara Howling Pelle slår. Nog för att deras mellansnack skiljer sig åt ganska väsentligt. Konserten får i alla fall 4 av 5 möjliga. Fick tydligen samma betyg av Aftonbladet

Det var även i övrigt en trevlig kväll då jag slöt upp med Peter och halva hans syskonskara och några kompisar till dom. Första anhalt var Carmen, sen konserten och tillsist Under bara bar. Tanken var att jag skulle fortsätta på antingen Fashing eller Debaser, men då klasspolarna drog till något annat ställe som jag inte visste vart det låg och det faktum att jag var trött som fan gjorde att jag istället drog hem och sov. Detta ledde till att jag vaknade helt fräsh i morse med enbart en lätt tendens till bakfylla.

Dagen har innefattat en hel del tv-spel och en gymvända. Kommer antagligen att fortsätta med en hel del tv-spel, skulle dessutom behöva plugga lite.

För att vara lite musiknörd så har den senaste tiden bjudit på mycket bra ny musik. Gnarls Barkleys, Håkan Hellström, Billy Bragg snurrar frenetiskt på playlisten för tillfället. Dessutom släpper Looptroop nytt snart också och efter att ha lyssnat på singeln så har jag stora förhoppningar!

peace

Det är fan på tiden

Att jag bloggar lite, vart dåligt med den aktiviteten. Veckan har i alla fall bestått av en del skola, studiebesök, fullständig bedrövelse när Leksand förlorade i kampen om en elitserieplats osv osv.

Gårdagen var i alla fall riktigt lyckad. Först var det skola mellan 9-16, men jag var inte så sugen på första lektionen så det vart psykologi 13-16 istället... skönt med sovmorgon. Sen vart den en traditionsenlig afterschool. Denna gång på söder där ett antal öl sköljdes ner. Satt kvar där tills strax innan sju då jag var tvungen att springa på systemet och köpa öl. Hann i alla fall dit och tog mig sedan hem. Väl hemma så var köket fullt av danskar från alla möjliga håll och även ett antal andra trevliga individer. Sedan drog festligheterna igång ordentligt i korridoren, bland annat anslöt Micke och Zora. Vid halv 11 tiden drog vi vidare på Tvättstugefest där ännu fler bekanta hade samlats. Till sist var vi förbi en snabb sväng på en annan korridorsfest innan det var dags att dra hem och sova.



För idag gäller det att vara pigg och laddad för idag så är det äntligen dags för Billy Bragg på Södra Teatern. Ska bli grymt som fan! Antagligen blir det även Fashing efteråt med klassen, gött värre!

image192

There is power in a Union!  

Leksandsupporter - ingen dans på rosor

Att vara Leksandsupporter på 2000-talet är definitivt ingen dans på rosor. Först upp och ner som en jojo och nu senast två säsonger i allsvenskan. Så i år när Leksand gick igenom Allsvenskan på bästa vis och haft ett riktigt bra lag så trodde man att nu jävlar skulle det gå vägen. Så inleds kvalserien med två förluster. Ångest och förtvivlan. Sen vinner dom tre raka och väcker hoppet igen. Och vad händer sen? Jo total härdsmälta och två raka förluster och nu är Elitserien långt borta. Fy fan alltså. Fast samtidigt känns det bra att hålla på ett lag i motgång, det känns mer äkta. Men nog fan vore det roligare i Elitserien.

I morgon blir det i alla fall resa till Västerås för att supporta laget fram till en vinst, då finns iaf en minimal chans.

Heja Leksand!  

Livet i en hiss

Gårdagen blev riktigt lyckad. Inledde med lite folköl hemma hos en polare till Janne i Alvik innan vi drog till Debaser och kollade på Black Lips. Riktigt grym spelning. Sedan blev det dans fram till nästan klockan 3 då jag tog tunnelbanan hem.

Väl vid universitetet så såg jag några bekanta som ropade att jag skulle åka med i hissen. När hissen var uppe så öppnades inte dörrarna. Så där stog vi 12 personer och trängdes i 45 minuter och försökte hålla stämningen uppe. Det var lite obehagligt men ganska kul efteråt.



Idag så blir det basket kl 6 sen eventuellt fest ikväll. Känner mig rätt seg idag då jag inte kom i säng förän kl 5 natt.

Avsaknad av inspiration

Har varit dåligt med bloggande på sista tiden och dom bloggar som ändå blivit av tycker jag har hållit tämligen undermålig kvalitet. Har mest blivit att sammanfatta lite vad som hänt sen sist. I alla fall så har denna vecka förflutit.

I onsdags så blev den en numera ganska traditionsenlig utgång på Gula Villan. Först några folköl och fotboll hemma hos Gaber innan vi tog en vådlig färd på min cykel ner. Väl på Gula Villan så var det många välbekanta figurer och det var riktigt sjysst. Lite för trångt kanske. Drog hem vid halv 3 lite smålullig och sov.


1. Ölen förbrödrar 2. En dansk poserar bättre än två italienskor 3. Jon goes italiano

Dagen efter så ringde klockan vid 10. Hade jag hunnit sova en eller två timmar till hade jag sluppit baksmällan helt, men det gjorde jag inte nu, utan var lite småseg när jag drog till skolan. Väl där så var det dags för första lektionen i psykologi. Otroligt intressant ämne, ska bli riktigt kul att läsa. Efter skolan så skulle jag iväg på ett infomöte om ett jobb som Habiliteringsassistent i Hägersten. Visste inte riktigt vad det innebar, men mötet var otroligt intressant och jag blev riktigt sugen på att jobba där. Vart inbokad på intervju dagen efter, dvs idag. Åkte direkt från skolan dit och intrevjun gick alldeles utmärkt. Så om det känns bra efter en introduktionsdag så påbörjar jag utbildning ganska snart och sen blir det jobb där i sommar. Känns riktigt bra, tror jag kommer stortrivas.

Vad helgen har att erbjuda vet jag inte riktigt, känner mig inte riktigt på festhumör. Men blir nog lite folköl och kanske konsert på Debaser ikväll. Får se vad som händer.

Peace

Äntligen

Fan va jag blir less på blogg.se, men nu äntligen kan man blogga!

Helgen blev tämligen lugn, var ute med klassen och drack lite öl i fredags. Men det vart inte så många, men det var en trevlig afton. Hann även med att med Malin som smakråd handla lite kläder och en ny parfym.

I lördags så vart det en del pluggande innan Staffan anlände för att avnjuta Daladerbyt med några kalla och gott sällskap. Även Janne och lite senare Micke + sällskap hade vägarna förbi. Blev en otroligt härlig kväll i och med att vårat kära Leksand spöade Mora.

Söndagen sedan blev soft, hann med att storstäda rummet och plugga en del. Sen så vart det en sväng till Prisextra och som en perfekt avslutning på helgen vart det till att röka lite vattenpipa på taket. Gött värre.



I måndags så var det dags för juridiktenta, vilket gick bra. Skönt att vara klar med juridiken. På kvällen var det tänkt att jag skulle joina resten av klassen och dricka tentaöl, men vart inringd från jobbet så det vart kneg istället.

I tisdags så var jag på anställningsintervju på Norrtäljeanstalten, det var spännande och lite nervöst men det gick ganska bra. Fast det känns lite väl långt att pendla 1½ timme enkel resa. På kvällen joinade Staffan för att kolla på Mora - Leksand, vilket tyvärr vart ett ordentligt antiklimax. Man U spöade iaf Roma med 2-0 på bortaplan, så lite glädje under kvällen.

Idag så har det bara vart slapp, gick upp vid halv 12 och har antingen setat här eller legat på taket och solat. Har den stora turen att ha sol nästan hela dagen, så det kommer bli hårdsatsning på en fin bränna om det soliga vädret håller i sig. Ikväll så blir det först Liverpool - Arsenal och sedan antagligen utgång på Gula Villan.

Mitt senaste livsprojekt har blivit att lära mig italienska. Ångrar nu att jag inte lästa nått vettigt språk på gymnasiet, skulle vara grymt att lära sig ett tredje språk. Har i alla fall anmält mig till en kvällskurs på halvfart till hösten och kör en kurs på ipoden. Så förhoppningsvis lär jag mig något.

Arrive derzi

RSS 2.0
#