Vuxenpoäng

Din vuxenpoäng är: 10.4

 

Din ålder borde vara 19.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse


Källa: www.vuxenpoang.com

För några månader sen borde min ålder varit 23,4 eller nått liknande, håller jag på att gå i barndom måntro?

Årets värvning

Ed Belfour till Leksand
Inte illa att få en sån hjälte till kära gamla Leksand, hoppas att han fortfarande är att räkna med. Ser bra ut inför årets säsong.  

Första skoldagen

Nu är jag alltså officiellt universitetsstuderande då jag genomgått min första skoldag på lite drygt 2 år. Kändes aningen skumt att återigen sitta still och lyssna på lärare som pratar, men det känns som att det kommer bli bra som fan.

Nu var dock första dagen tämligen slapp, hade en introduktionsföreläsning mellan kl 15:00-15:45, då lite olika lärare förklarade vad vi skulle läsa under terminen, verkar bli intressant. Men fan va rastlös jag blir av att sitta still och lyssna, men jag vänjer mig nog.

Igår så anlände Staffan och Janne till storstaden också, var och mötte upp dom på centralstationen, där Janne sedan begav sig av mot sin tillfälliga bostad i Nacka medans jag och Staffan begav oss hem till mig. För att fira Staffans ankomst köpte vi oss ett sexpack och kollade på This is England, riktigt bra film.

image16
Staffan, Malin och Janne från Way out west

image17
Utsikten från mitt fönster

Skolstart

I morgon så är det, efter två års uppehåll, dags att börja plugga igen. Kl 15 så har jag välkomstföreläsning på Sociologi I. Känns spännande och lite nervöst, var ju som sagt ett tag sedan man satt i skolbänken.

Igår så var det lite fest, grillade tillsammans med några utbytesstudenter, sen drog vi ner till stranden och badade och spelade lite gitarr och hade allsång innans vi drog iväg på stan. Först drog vi till nån gratis festival som Sveriges Radio anordnat, tyvär hade alla bra band spelat innans vi kom, så vi fick stå och kolla på Petter och Mange Smitd, inte riktigt mina favoriter. Sen drog vi iväg till en krog på  Götgatan, MEST hette den om jag kommer ihåg rätt, ett par öl där och sen vidare till Medborgarplatsen och nån klubb. Riktigt trevlig kväll, var nog första gången jag pratade engelska en hel dag. Riktigt städad var jag också, vart inte allt för många öl för en gångs skull, skönt att slippa vara bakis idag. Fast istället är jag trött som fan, kom hem vid fyra tiden i natt.

Idag anländer Staffan som ska vara inneboende ett par dar, innans han och Janne får sin lya, ska bli kul med lite sällskap och att få prata lite svenska, jag känner mig som en främling här.

I övrigt så känns det som jag börjar komma in i livet här, och jag inte annat än bra, Stockholm är en härlig stad.

image15
Hårdingar på Green Man förra helgen




Första helgen

Nu är det lördag och halva första helge i Stockholm har förflutit. Fredagen vart lugn, var sliten efter torsdagen, så det blev en dag av återhämtning. Ikväll är frågan om vad som händer, har inte träffat så mycket folk här än, och ingen av dom som jag kände sen innan är här, men det kanske löser sig. Annars kan det ju vara skönt att ta det lungt också.

Hemma i Fagersta är det höstfesten ikväll, hade ju varit trevligt att gått på, men det är som det är. Skönt att tillbringa helgen innan skolan här i Stockholm.

Lite bilder ifrån torsdagen:

image12
Jag och födelsedagsbarnet

image13
Jag framför Queens klassiker "Bohemian Rhapsody" på kareoken


Utekväll

Igår fyllde Micke år, vilket naturligtvis var tvunget att firas. Så jag tog mig till Solna där vi svängde förbi bolaget för att inhandla lite öl, sen käk på McDonalds och vidare hem till Micke där ölen snabbt rann ner.
Sen var det dags att bege sig till Gröne Jägarn på söder, mycket trevligt ställe.

image11

Där drack vi några öl till, 19 kronor för en stor stark, billigt och bra. Sen tog vi mod till oss och anmälde oss till kareoken som skulle gå av stapeln. Själv valde jag "Bohemian Rhapsody", kanske inte det lättaste valet, vilket karoeke-killen påpekade. Men det gick hyfsat bra, kul var det i alla fall. Micke gick in på "Iris" med Goo Goo Dolls.
Efter gröne jägarn drog vi till nått ställe vid slussen, innans det var dags att åka hem. Väl hemma träffade jag på några italienare, så jag drog med dom ner till sjön. En sak är säkert, man pratar bättre engelska när man är full.
Sedan drog jag och två till, en spanjor och en australiensare hem till mig och drack upp min flaska med jäger, vilket ledde till en smärre baksmälla idag, men det är sånt som händer. Ikväll är det tveksamt om jag orkar göra nått, lutar åt att kika på nån film istället.

Dagen efter

Bakfylla

Sommaren som gått

Nu när det börjar närma sig skolstart och sommaren lider mot sitt slut så tycker jag att det är dags att summera sommaren som passerat.

Om vi börjar den 1 juni så var det dags för jobbfest, och hur den slutade är ju en historia för sig, mycket trevlig kväll med fruktansvärt jobbiga följder. Men så här i efterhand så var det värt det.

Sista månaden på jobbet behöver inte nämnas allt för mycket, det var mest konstant ångest och en stor lättnad att slippa skiten den 27 juni, en dag då jag förmodades gå runt i följande utstyrsel:

image5

Men för att gå tillbaka lite i tiden så var det Hultsfred 14-16 juni, en inte allt för lyckad festival. Kallt och regnigt + att artisterbokningarna var under all kritik, men Timbaktu, Flogging Molly och Turbonegro var i all fall bra.
Efter Hultan så drog jag på mig en förkylning, vilket dock inte hindrade mig från fest under midsommarhelgen. Fest hos Mange på fredan och sen Anna + Söderbärke på lördan.

Helgen efter det så var det dags för Peace and Love i Borlänge. Det vart tillskillnad från Hultsfred en lyckad festival med ett trevligt camp, bra spelningar och mycket öl, vilket gjorde att man kunde stå ut med regnandet.

Sen var det bara att komma hem och återhämta kroppen inför sommarens stora höjdpunkt. Eurotrip 2.0 tillsammans med Patte, Jonte och Nordling. Resan började med flyg från Västerås till London där vi tillbringade två dagar med att gå runt och kolla in stan med Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och allt vad det innebär. Vi hann även med ett antal öl på ett antal olika pubar. Hostelet vi sov på var dock under all kritik, det var säkert 35 grader varmt på rummet, det tillsammans med Londons fuktiga klimat gjorde nätterna till en plåga.

image6


Efter London så var det dags för en veckas solsemester i Kroatien. Vi flög från London till en stad vid namn Zadar och tog sedan bussen längs kusten till Split, där vi hade tänkt oss att tillbringa hela veckan. Kom fram till Split vid 2 tiden på natten och letade sen febrilt efter nånstans att sova, vilket vi tillslut lyckades med.
Dagen efter gick vi runt i hettan och letade efter ett bättre hotell, vilket inte lyckades, så vi fick helt enkelt ta samma hotell som första natten. Men nu fick vi en egen lägenhet med AC, så det var hur soft som helst.

image7

Split vistelsen innehöll förutom en hel del sol och badande även ett väldigt kostsamt och värdelöst strippklubbsbesök, en vild festnatt, fint käk, en hel del öl och en allmänt trevlig vistelse.

image8

Efter Kroatien så var det dags att flyga till Dublin, med mellanlandning och övernattning på Stanstead i London.
Vi kom fram till Dublin vid 8 tiden på morgonen och hade inte rum föräns klockan 14, vilket inte var allt för kul då vi var hyfsat trötta efter en natt på flygplatsen. Så vi satte oss och drack kaffe och gick runt lite på stan innans vi äntligen fick komma in och sova. På kvällen så gled vi runt lite i Temple Bar där vi bodde, drack några öl och gick sedan hem och sov för att vara laddade inför nästa dag.

Dagen efter så var man betydligt piggare, så vi tog en promenad från Temple Bar till Guinness Storehouse, där dom förutom att brygga denna magiska dryck även har en av Irlands populäraste turistattraktioner där man kan gå runt och följa hur Guinness har bryggts genom åren. Sen avslutar man det hela med en pint uppe i Skybaren.

image9image10

Efter det så var det dags att testa på Dublins uteliv, så vi satte oss på en pub och drog i oss ett antal Guinness innans vi drog vidare till ytterligare ett par pubar innans vi drog på nattklubb. Kvällen avslutades på en riktigt genuin irländsk pub och kvällens sista Guinness förtärdes.

Sen var det bara hemresan kvar, vi satte oss återigen och drack en massa kaffe för att få tiden och gå och sedan flög vi hem till Sverige och Västerås där Krille tog emot oss med öppna armar.
Sammanfattningsvis så var det en mycket lyckad resa med sol, bad, öl, fest osv. Värt varenda krona, speciellt med tanke på hur vädret varit i Sverige hela sommaren.

Efter hemkomsten så var det mest lungt, nått krogbesök i Fagersta innans det var dags för sommarens sista höjdpunkt. Way out west i Göteborg. Tillsammans med Staffan, Janne, Malin och Sanna tog vi bilen ner fredagen den 10 augusti. Vi anlände i Göteborg, tog oss till våra respektive boplatser, själv så skulle jag sova hos Olle på Biskopsgården.
Sedan samlades vi och drog till festivalen. Första kvällen var sjukt bra, trots att det regnade en del så var hela kvällen grym, inte allt för mycket öl och artister som The Hives, Lady Sovereign, Manu Chao och The Pogues. Kvällen avslutades på en klubb där vi såg The Tough Alliance.

På lördagen var det i alla fall lite sol och även lördagen blev mycket lyckad då vi såg Moneybrother, Regina Spektor, The Ark, Teddybears STHLM och Kanye West. Denna kväll orkade vi aldrig med nån klubb utan tog ett par öl på en pub innans vi åkte hem och sov.

Way out west var helt klart sommarens bästa festival, överlägset bäst band och skönt att slippa tälta. Dessutom kunde man åka in till stan och käka om man ville och dessutom duscha varje dag. Helt i min smak.

Sen så avslutades Fagerstakarriären i helgen med fest hos Patte på fredan och Olle på lördan, med krogbesök och efterfest båda kvällarna, mycket lyckad helg.

Det har helt enkelt varit en lyckad sommar, med mycket fest, en suverän resa och tre festivaler.

Men framöver är det alltså Stockholm och Sociologi I på universitetet som gäller.

Dag 2

Så har den andra dagen som stockholmsbo förflutit. Klev upp vid 10 tiden och donade lite i rummet, sen drog jag för att möta Micke för att ta en vända på stan. Efter att ha förvirrat oss längs Vasagatan bestämde vi oss för att det var för svårt att leta affärer i stan så vi drog till Solna, där han bor och till köpcentumet där det inhandlades ett par nya skor, vilket inte var en dag för tidigt.

Efter det lite käk. Sen lirade vi lite gitarr för att sedan fortsätta till skolan där det var dags att registrera sig på sociologiska instiutionen. Var skumt att visstas i en skola för första gången på två år, men nu börjar jag känna mig taggad inför att plugga. Fick schema och lite annat smått och gott om kursen jag ska gå, nämligen Sociologi I. Kursstart på måndag kl 15. Schemat verkar i övrigt soft som fan, inte en dag före 10 behöver jag vara i skolan.

Efter skolan så drog vi hem till mig och drack lite folköl och kollade på Simpsons The Movie, mycket sevärd film.
Sen drog Micke iväg på fest nånstans, men ikväll fanns inte orken, men i morgon blir det lite fest i alla fall.

Där jag bor, Lappkärrsberget:

image4

Snygging

Måste ju självfallet återgälda min kära vän Jessica och tillägna henne ett inlägg.

image2

Och en bild på Sveriges kanske hårdaste grabbar från resan i somras

image3

Stockholm

image1

Detta är min nya hemstad, känns ganska sjukt att man har flyttat hit. Fast det känns riktigt bra att äntligen göra nått annat och kanske skaffa sig en utbildning. Fast jag kommer sakna Fagersta, det är fan ingen dålig stad att bo i om man tänker efter. Floravägen var guld när nästan alla polare bodde där. Men nu är det alltså Stockholm som gäller.

Gårdagen och dagen har ägnats åt att packa ihop gamla lägenheten och flytta alla grejer med hjälp av morsan hit till Stockholm. Sen har jag även passat på att återförenats med en gammal vän som flyttat hit från Örebro och tagit ett par öl på Gröna Jägaren på söder, mycket trevligt.

I morgon är det en vända på stan för inhandling av lite nya kläder och registrering på skolan, blir ett äventyr bara att lära sig hitta på universitetsområdet.

Bästa låten för närvarande: M.I.A. - Paper Planes

Peace out

RSS 2.0
#