En helg i Hällesjö

Lite sent om sides, rättare sagt två veckor efter Petters hett efterlängtade 30-års fest passar jag på att blogga lite om nämnda evenemang. Direkt efter jobbet på fredagen blev det att bege sig till liljeholmen och möta upp mamma Thorslund samt Kristina och Jacoby. Sedan blev den en lång, men ack så rolig bilfärd upp mot de norra delarna av Sverige. Citatlistan kunde ha varit lång om det inte vore så att jag redan glömt bort allt smart och mindre smart som sades på resan. Men efter en 6-7 timmars bilfärd så var vi äntligen framme i vackra Hällesjö där kylan och myggen redan gjort sin entré. Men det hindrade inte oss från att ta ett kvällsdopp och sedan följa upp med lite öl, vin och samkväm. Petter var även på sin generösa sida och bjöd på en Whiskey innan han utannonserade att det vore en bra idé att hålla igen lite med tanke på att den stora festen var på lördagen.




Sagt och gjort så blev det hyfsat tidig sänggång och en god natts sömn. Sedan blev det dags för den stora lördagen. Själva dagen ägnades åt förberedelser, framdukning men även ett och annat bad mellan varven. Lyckades hitta några bundsförvanter som inte behövde mer än ett vädjande "bauda" för att följa med på ett dopp. Sedan vid sex tiden dukades middagen fram, grillad kyckling och fläskkarré med sås och färskpotatis. Efter middagen blev det efterrätt i form av jordgubbar och glass och lite senare kladdkaka och kaffé. Och först efter det började drickandet och festen komma igång på riktigt. Och det vart heta känslor när kubbet kom fram och när vi senare drabbade samman i en het fotbolls match. Fotbollen blev en pärs för ett gäng ölstinna människor, men det löste sig med ytterligare ett bad. Sedan flyttade festen in i Bryggstugan där den höll på halva natten innan ett sista bad fick avsluta festligheterna.







På söndagen fyllde Petters släktgård av ett stort gäng slagna krigare. Men stämningen var god trots en del illamående och huvudvärk bland de under kvällen så glada människorna. Bilfärden hem blev allt annat än ren njutning med tanke på bakfylla och ickefungerande AC. Men jag överlevde även om första dagarna på jobbet veckan efter blev en riktig utmaning.

Ännu en vecka

Så är ännu en vecka av myndighetsutövning snart till sin ända. Har haft en riktigt bra vecka på jobbet, inte allt för mycket att göra, men lagom mycket så att det inte blir tråkigt och dagarna går fort. Börjar även känna mig rätt bekväm i rollen som socialsekreterare och det märks att ju mer man lär sig, desto bättre arbete kan man göra då man kan ta ut svängarna lite mera.


Vy över kontorskomplexet där undertecknad spenderar sina dagar

Veckan har även i övrigt varit tämligen produktiv, har hunnit med att plugga en hel del spanska och även gett mig ut i löparspåret 3 gånger trots trötthet och hetta.

I morgon bär det av upp till Hällesjö i det oändliga norrland, Jämtland tror jag närmare bestämt. Där ska Herr Olofsson fira sin 30års dag med pompa och ståt. Nu fyllde han förvisso i höstas men en sjujävlans fest ser jag fram emot. Åker direkt efter jobbet i morgon, ser väl sådär fram emot en 5 timmars bil resa, men det kommer det vara värt! Fint väder har även utlovats!

Denna värme!

Har svårt att bestämma mig riktigt vad jag tycker om den nuvarande värmeböljan. Man blir jävligt trött och slut av den eviga värmen, speciellt när det inte ens blir svalt på nätterna. Samtidigt är det jäkligt skönt och gött med fin väder. Och som tur var är det svalt och skönt på kontoret, annars hade jag nog varit mindre positivt inställd.

Helgen som gick var i vilket fall mycket trevlig. Det började med en afterwork med lite arbetskamrater på trädgården, som numera huserar under Skanstullsbron. Några öl och lite pingis senare hade klockan redan blivit nästan nio och det var dags att släpa mitt av arbete utpumpade jag hemmåt. Blev en mycket tidig sänggång för att vara fredag, hade nog däckat av innan klockan tolv.



Lördagen sedan blev tämligen seg. När det väl var dags att ta mitt pick och pack ut i för att sola här på Lappis hade vädret bestämt sig för att vara mulet. Men lite sol fick jag i alla fall mellan varven. På kvällen begav jag mig sedan till Vällingby för att gå husinsyn hos Emma och Erik i deras nya lägenhet. Sedan blev det pizzabak, bronsmatch i VM och lite FIFA innan det var dags för hemfärd igen.



Söndagen blev en riktig hit. Vaknade tidigt och begav mig tämligen omgående till Vällingby igen där jag mötte upp Emma och Erik. Vi begav oss sedan till Malteholmsbadet som bjöd på en stor fin gräsmatta, där man kunde sitta lagom långt ifrån sorlet och stojet på stranden. Så där satt vi hela dagen och fick sällskap av lite annat trevligt folk innan jag begav mig till Skälby för att fira Liufens lillasyster med tacos och tårta. Ett snabbdopp i Görveln hann vi även med mellan maten och tårtan. Sedan blev det självklart till att se finalen i fotbolls-VM där Spanien efter mycket om och men lyckades ta hem det hela. Hade blivit lite ledsen om gris-Holland hade vunnit det hela.



Gällande VM så kan jag inte påstå att jag är speciellt imponerad. Spelet lämnade en del övrigt att önska, men det var i alla fall rejält spännande mellan varven. Och en värdig segrare blev det tillslut. Och Spanien var trots allt mitt tredje favoritlag efter Chile och Argentina.

Nu är det ytterligare en jobbvecka, denna har börjat betydligt lugnare än den förra, vilket kan bero på att man så smått börjar lära sig hur saker och ting funkar och man stressar inte upp sig över minsta lilla. Så de sista fem veckorna ska nog kunna genomföras tämligen smärtfritt.

Peace out

Trött så trött

Är nu mer än halvvägs igenom min fjärde vecka på sommarjobbet som socialsekreterare. Och denna dag har varit något utav en pärs. Åkte hem till Liufen igår och sov 1½ timme efter jobbet, vilket gjorde det mindre lätt att sova när det egentligen var dags. Vaknade även vid halv 2 av att det var otroligt varmt och kvavt på rummet, så i halv panik slängde jag mig upp och öppnade fönstret och kunde sedan somna om. Detta bara för att gå upp klockan halv sex, mer död än levande. Tyckte inte att det var någon idé att ligga kvar själv i sängen när Liufen åkte till jobbet så jag begav mig tidigt till kontoret. Var där redan tio över sju och det var nog första gången någonsin jag har varit först på jobbet. Släpade mig igenom dagen trots att jag var trött som en gris och betade av uppgift efter uppgift. Och halv 3 när det kändes som att jag var någorlunda klar för dagen så är postfacket alldeles belarmat med saker, bland annat flera beslut som inte vart riktigt bra. Men vid det laget fanns det inte mycket energi, så med mindre gott samvete la jag bara tillbaka allt i högen och beslutade mig för att ta tag i det hela i morgon istället.

Väl hemma så däckade jag av i en timme. Sedan har jag varit sjukt trött hela kvällen. Tog mig ändå i väg för ett snabbdopp och sedan en löpvända som gick mer på vilja än energi. Löpvändan hjälpte dock föga, men så här framåt kvällningen så börjar jag i alla fall bli människa. Tillräckligt för att orka kolla på Spanien - Tyskland. Bra start av Spanien, men spelet har avtagit lite, men jag hoppas det blir spansk seger.

För övrigt så blev jag under helgen morbror för inte mindre än fjärde gången när Lone och Martin fick en liten tjej. Det börjar bli ett par stycken små att hålla reda på nu.

Två dagar kvar på jobbet denna vecka, sen blir det helg och förhoppningsvis festival på lördag!

Osammanhängande inlägg, men bättre än ingenting... peace out

Teknikens under

Lite småcoolt när man kan få sån här statistik med hjälp av mobilen under löppasset. Inte jätteimponerande tid, men det tar sig.



För övrigt så har jag idag gått in som vikarie för en ordinare personal på jobbet. Förmiddagen blev rätt lugn och jag tänkte att "blir det inte värre än så här". Men ack så fel jag hade när telefonen gick varm på eftermiddagen, samtidigt som jag försökte få lite arbete gjort. Och precis när jag känner att jag börjar få färdigt för dagen ringer Förvaltningsrätten och vill ha papper inskickade. That's life för en stackars socialsekreterare!

Sun is shining

Ända sedan kl 14 i fredags då jag la ner jobbet för denna vecka så har solen strålat och värmt upp en frusen själ. I fredags så blev det raka vägen hem till Liüfén. Först till Jakobsberg där vi vart kvar lite för länge. Så det blev att ställa in den planerade badresan. Istället drog vi igång och lagade middag i form av Fetaost i ugn till förrätt och pestolax med sallad till huvudrätt. Vi lyxade även till det med en flaska vin som vi köpt med från Grekland. En lång arbetsvecka och en flaska vin gjorde sitt till, så det blev till att däcka av redan innan klockan 12



Dagen efter så visade vi prov på att kunna skynda oss när vi redan kl halv 2 lyckades möta upp fröken Andersson på centralen. Sedan vidare till Vinterviken där det hanns med ett bad innan ett drös med klassisar anslöt. Så där satt vi och solade, snackade skit, drack folk-öl och hade det allmänt trevligt. Vid sextiden drog vi sedan hem för att återigen bege oss av till Slussen där vi mötte upp Herr Hedberg som var på besök. Sedan vidare till Mosebacke för ett par öl och vacker utsikt.

Söndagen har också spenderats som en sommardag ska spenderas. Sol och bad, jordgubbar, glass och grädde och ännu mera sol. På det hela taget precis vad jag behövde inför en ny vecka på socialkontoret!


Juni juni!

Jag blir lite irriterad över mig själv att jag är alldeles för lat för att blogga. Har varit en hel del på gång i livet den senaste månaden. Först tog min käresta examen och kan numera titulera sig Sjuksköterska, inte illa!



Sen blev det en veckas semester i Grekland, vilket redan tagits upp tidigare.

Efter hemkomsten från Grekland blev den en dags återhämtning innan det var dags att börja min bana som socialsekreterare på försörjningsstödsenheten i en av Stockholms alla stadsdelar. Var faktiskt inte det minsta nervös första dagen, sov gott gjorde jag natten innan också. Kändes som semesterrytmen fortfarande satt kvar i kroppen. Första veckan handlade mest om att börja komma in i rutiner, lära sig datasystem, följa med på lite besök osv osv. Det blev inte till att göra så mycket vettigt själv. Andra veckan började man mer och mer komma in i det hela. Veckan blev dock rätt tuff då jag hade ett mindre trevligt nybesök som jag höll i. Nu är jag snart klar med den tredje veckan och det börjar kännas som att bitarna faller på plats. Har hållit i mitt första helt egna ärende med nybesök, hembesök och utredning. Kan väl inte säga att jag känner att det är inom försörjningsstöd jag vill jobba när jag tar examen, men det känns i alla fall kul att lära sig och som en mycket nyttig erfarenhet.



Trots att jag mestadels varit helt slut efter arbetsdagen så har det hunnits med en hel del skoj under månaden som har gått. En hel del fotboll har det självfallet blivit. Sen har det blivit en södervända med Veggobuffé på mysiga Hermans med älsklingen och lite annat smått och gott.



Midsommarhelgen spenderades hemma. Denna gång mestadels på Västmanlands sidan. Först hos morsan på torsdagen med två badvändor. Sedan vidare till Fagersta till en gemytlig White Trash-midsommarfest på Krilles parkering. Midsommardagen botade vi bakfylleångesten med en själaupplyftande resa till Norberg, fika på Elsas och sedan sol och milkshake på nyss nämnda parkering. På kvällen blev det även en kort vända till Lone med familj.



Denna vecka har även den varit givande i fritidsväg. Även då jag sovit bort en hel del av den. Förutom att glo på fotboll fick jag äntligen se ett av mina absoluta favoritband Vampire Weekend. På ett allt annat än kyligt Debaser Medis fick jag och Janne, med kamrat Stam i baren bevittna en riktig höjdarkonsert. Fyra starka, bara en lite väl seg start från en femma.



Helgen som kommer lovar finväder och högsommartemperatur. Så på lördag vankas det bad med Liufen och heestar!

RSS 2.0
#