Guldet det ska hem till Göteborg

Igår var det fotbollsmatch och inte vilken match som helst, utan avgörande match i den allsvenska guldstriden mellan AIK och IFK Göteborg. Dagen började med ett tämligen givande seminarium på morgonen, blev indelade i nya grupper och mina nya gruppmedlemmar verkar trevliga. Efter skolan drog vi till ett kebabställe och käkade lite, innan jag drog hem och inväntade Nordling. Åkte ner till centralen och mötte upp honom, vi drog hem och lämnade grejer innan vi mötte upp Staffan. Drog sedan till Fridays vid kungsträdgården och drack två öl innans vi rörde oss mot Solna Centrum och kvällens drabbning. Kom några minuter försent och fick dåliga platser till och börja med, men efter ett tag lyckades vi avancera till något bättre platser och i andra halvlek lyckades vi få riktigt bra platser.

image44
Matchen i full gång

Matchen i sig var riktigt dålig, IFK hade bara ett par målchanser varav Bjärsa på något sätt lyckades trockla in en boll, i alla fall enligt domaren som dömde mål, viktigt. Slutet blev mycket nervöst då AIK hade flertalet chanser, med Bengan var kung i mål och tog allt och blåvitt höll undan. Stämningen var hög i klacken under hela matchen och vilt jubel bröt ut efter slutsignalen. Blåvitt bjöd även ordentligt på sig själva genom att flera gånger komma ut och tacka publiken. Speciellt nöjd är jag att mannen, myten, legenden Håkan Mild visade sig hela två gånger. Fantastiskt. Sen var det inte lika roligt, pga av bråk utanför arenan så höll polisen kvar oss på läktarn under 45 minuter och senare utanför arenan i ytterligare en timme. Var tydligen massa jävla AIK-tattare som bråkade med polisen. Men tillslut fick vi gå iväg till tunnelbanan där vi träffade på Johanna, Jossan och en kompis till dom vid namn Angelika. Dom hade varit ute och studerat polisens agerande till något skolarbete och haft turen att sett när lite huligankids rusade Statoil där Jossan jobbade.

image45
IFK-klacken

image46
Blåvitt tackar klacken för matchen, fantastisk stämning!

image47
Fullt pådrag från polisens sida för att hålla kvar oss på läktarn

Efter att ha sagt hej då till tjejgänget beslutade jag och Nordling oss för att bege oss till slussen för att fira lite och släcka törsten med ett par öl innan vi drog hem för att sova.

image48
Nordling är glad över att äntligen ha fått en öl i handen

image49
Detsamma gäller mig, mycket glad efter kvällens seger

Kommentarer
Postat av: jessica

men hallå. ser det ut som att jag har en aning om hur man gör???

2007-10-23 @ 23:43:51
URL: http://jejejessica.blogg.se
Postat av: Cristian

fan vad goda de där ölen ser ut att vara.

2007-10-24 @ 14:04:58
URL: http://larsson86.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0