Nyårsnostalgi

Så här två dagar efter att det nya året har gjort sin entré så kan jag inte undvika att bli lite nostalgisk och blicka tillbaka på året som har gått. Det blir en nästan övermäktig uppgift när jag försöker tänka på allt jag gjort. Men en kort sammanfattning kan ändå vara på sin plats.

Mest betydelsefullt måste i alla fall vara att jag började på Socionomprogrammet i januari. Ju längre tiden går desto mer rätt känns det. Hade lite tvivel i början, men nu känns det helt rätt. Har även skaffat mig ett antal nya trevliga vänner och bekantskaper i klassen, som jag trivs väldigt bra med. Ett antal klassöl och fester har förgyllt tillvaron. Rent studiemässigt så har det också gått bra, men kurserna och lärarna har hållit väldigt ojämn kvalitet. Bästa kursen var nog sociologin under vårterminen och den sämsta psykologin samma termin, vilket berodde starkt på respektive lärares insats. Har även under hösten börjat plugga italienska på allvar, vilket har varit väldigt roligt men det har blivit lite stressigt mellan varven.


Jag tillsammans med några fantastiska klasskamrater

Förutom skolan så har jag även hunnit med att jobba en hel del. Först på en plastindustri ute i Haninge under början av året och våren. Sen fick jag sommarjobb som assistent på ett boende för dövblinda, där jag även har fortsatt att jobba extra.

Nu kan man tro att jag inte har hunnit med någonting annat än att plugga och jobba. Men det kunde inte vara mera fel. Fick efter första terminens stora besvikelse över korridoren ett riktig toppen korridor under vårterminen men en salig blandning av italienare, danskar, svenskar, finnar osv osv. Blev riktigt skön stämning och vi ordnade ett antal festligheter och hann bli kändisar efter ett reportage i Dagens Nyheter. Även nu under hösten så har korridoren varit riktigt härlig. Många duster har utkämpats i FIFA 07 och ett antal nätter har spenderats i köket med att bara sitta och snacka skit.


1. Korridoren från vårterminen 2. Första adventsfika nu i höst

Här på lappis har jag även lärt känna en hel drös andra trevliga bekantskaper, varav vissa jag fortfarande har bra kontakt med. Det är den stora fördelen med att bo i korridor, man lär känna folk från hela världen.



Ett antal besök hemma i Dalarna/Västmanland har även hunnits med, har även fått ett antal trevliga besök hit till min lilla lya.



Ett annat ställe som det har tillbringats en hel del tid i är Janne och Staffans ungkarlslya i Gubbängen där mången öl druckits och mången omgång TP spelats tillsammans med allmänt trevligt samkväm.

Men allt har väl inte varit glam och glamour hela tiden, har varit rätt stressad och mått rätt kasst under vissa perioder. Folk som man lärt känna och som blivit att stå en nära har flyttat härifrån, besvikelser och motgångar. Men sånt är livet, en jävla berg och dalbana, men roligt det är det och de positiva intrycken från året väger med tyngd över.

Det har som ni säkert förstått försigått en hel del i mitt liv under året som gått. Här kommer ett försök att räka upp några av höjdpunkterna:

Korridorsfesterna i våran korridor och alla andra festligheter här på lappis och universitetet
Hockeyresor till Leksand och Västerås
Första maj
Måndagsfylla i Tantolunden
Avslutningsveckan i skolan
Kryssning och livsnjutning i juni
Sardinienresan
Skansen med syrran, Martin och Dag
Blivit morbror för andra gången
Alla kvällar som tillbringades i grannhuset under sommaren
Kvällen/Natten på först Little Persia och sen Debaser och att träffa Håkan Hellström
Peace and Love
Way out West
Billy Bragg
Folköl och chips på klipporna vid Zinkensdamm
Kassie och Petters födelsedagsfest
Hemfärden i maj
Fotbolls-EM
Ett antal besök på Debaser
Sista Café Bojan
Julledigheten hemma

Har säkert glömt bort en mängd händelser som är värda att nämnas. Men det står i alla fall klart att det har varit ett mycket innehållsrikt och utvecklande år. Nu vart denna sammanfattning betydligt ambitiösare än vad jag tänkt mig. Det mesta finns trots allt redan nedskrivet i denna blogg. Men det bjuder jag på. Nu satsar vi vidare mot 2009 med nya friska tag.

Gott nytt år!

Kommentarer
Postat av: Texas

Gott nytt, mannen!

2009-01-02 @ 23:48:25
URL: http://popetoteror.blogspot.com
Postat av: Micke

Fan vad jag avundas ditt liv.

2009-01-03 @ 18:46:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0