En helg i Hällesjö

Lite sent om sides, rättare sagt två veckor efter Petters hett efterlängtade 30-års fest passar jag på att blogga lite om nämnda evenemang. Direkt efter jobbet på fredagen blev det att bege sig till liljeholmen och möta upp mamma Thorslund samt Kristina och Jacoby. Sedan blev den en lång, men ack så rolig bilfärd upp mot de norra delarna av Sverige. Citatlistan kunde ha varit lång om det inte vore så att jag redan glömt bort allt smart och mindre smart som sades på resan. Men efter en 6-7 timmars bilfärd så var vi äntligen framme i vackra Hällesjö där kylan och myggen redan gjort sin entré. Men det hindrade inte oss från att ta ett kvällsdopp och sedan följa upp med lite öl, vin och samkväm. Petter var även på sin generösa sida och bjöd på en Whiskey innan han utannonserade att det vore en bra idé att hålla igen lite med tanke på att den stora festen var på lördagen.




Sagt och gjort så blev det hyfsat tidig sänggång och en god natts sömn. Sedan blev det dags för den stora lördagen. Själva dagen ägnades åt förberedelser, framdukning men även ett och annat bad mellan varven. Lyckades hitta några bundsförvanter som inte behövde mer än ett vädjande "bauda" för att följa med på ett dopp. Sedan vid sex tiden dukades middagen fram, grillad kyckling och fläskkarré med sås och färskpotatis. Efter middagen blev det efterrätt i form av jordgubbar och glass och lite senare kladdkaka och kaffé. Och först efter det började drickandet och festen komma igång på riktigt. Och det vart heta känslor när kubbet kom fram och när vi senare drabbade samman i en het fotbolls match. Fotbollen blev en pärs för ett gäng ölstinna människor, men det löste sig med ytterligare ett bad. Sedan flyttade festen in i Bryggstugan där den höll på halva natten innan ett sista bad fick avsluta festligheterna.







På söndagen fyllde Petters släktgård av ett stort gäng slagna krigare. Men stämningen var god trots en del illamående och huvudvärk bland de under kvällen så glada människorna. Bilfärden hem blev allt annat än ren njutning med tanke på bakfylla och ickefungerande AC. Men jag överlevde även om första dagarna på jobbet veckan efter blev en riktig utmaning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0