Insplanet - Vads IF 15/1

Efter ett långt juluppehåll var det i lördags åter dags för Vads IF:s stolta krigare att beträda Brommahallarna för match mot Insplanet. Motståndet låg för närvarande tvåa i serien. Med tanke på förra matchens seger mot dåvarande tvåan var målet inget annat än ännu en seger seger. Målet att vinna matchen skulle dock visa sig svårt då vi endast kunde ställa upp med en avbytare.

Och första 10 minuterna presterades det bästa spelet så långt på säsongen. Stabilt försvarsspel, lugnt och metodiskt anfallsspel och skärpa i avsluten gav ställningen 3-0 till Vad efter 2 mål av Micke Jansson och ett av Jon. Sedan började tröttheten och det faktum att vi bara var en avbytare spela ut sin rätt. I halvtid ledde vi fortfarande med 3-2 men i andra föll spelet ihop totalt när konditionen tröt. Till slut hade Insplanet lyckats vinna med 10-3 mot ett totalt slutkört men heroiskt kämpande Vad. Hade vi haft några avbytare till hade vi mycket väl kunnat gått ifrån matchen med den andra raka segern. Men nu är det bara att se framåt och ta med oss spelet från första halvlek så kommer resten av säsongen bli en klättring mot toppen.